01:17 uur 22-06-2022

SoftBank benoemt Alex Clavel tot CEO van SoftBank Group International

Michel Combes stopt na vijf jaar bij SoftBank

Clavel brengt jarenlange wereldwijde ervaring bij SoftBank mee naar de functie

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– SoftBank Group Corp. (‘SoftBank’) heeft vandaag aangekondigd dat Alex Clavel, momenteel Managing Partner bij SoftBank Group International (‘SBGI’), met ingang van 30 juni 2022 is benoemd tot Chief Executive Officer van SBGI. Dhr. Clavel volgt Michel Combes op, die heeft besloten SoftBank te verlaten om nieuwe kansen na te jagen.

Dhr. Clavel brengt zeven jaar leiderschapservaring bij SoftBank in Tokyo, Silicon Valley en New York met zich mee naar de functie, waarin hij toezicht zal houden op de activiteiten en investeringsportefeuille van SBGI, inclusief de belangen in Boston Dynamics, SoFi, Fortress, T-Mobile, Arm, en andere portfoliobedrijven. Samen met de SoftBank Vision Funds is SBGI verantwoordelijk voor alle activiteiten van SoftBank Group Corp. buiten Japan, inclusief in Europa, de VS, Azië en Latijns-Amerika.

Masayoshi Son, Representative Director, Corporate Officer, voorzitter en CEO van SoftBank Group Corp., verklaarde: “Voortbouwend op meer dan twee decennia ervaring in bedrijfsontwikkeling en investeringen, is Alex al lange tijd een vertrouwde leider bij SoftBank op meerdere locaties over de hele wereld. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring – in combinatie met het sterke SoftBank-team om hem heen – ons goed van pas zal komen terwijl we ons traject als Vision Capitalists voortzetten.”

Dhr. Son vervolgde: “Ik wil Michel bedanken voor zijn cruciale bijdragen aan SoftBank in de afgelopen vijf jaar. Hij heeft een cruciale rol gespeeld bij enkele van onze belangrijkste investeringen en activa, en ik wens hem het allerbeste met zijn toekomstplannen. Het doet me genoegen dat hij deel zal blijven uitmaken van de SoftBank-familie door ons te blijven vertegenwoordigen in verschillende besturen van portfoliobedrijven.”

Dhr. Clavel merkte op: “Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat Masa in mij heeft gesteld om SBGI te leiden en heb het geluk dat ik met Michel heb mogen samenwerken. Ik ben enthousiast om voort te bouwen op ons succes en voor wat komen gaat.”

Dhr. Combes stelde: “Het was een genoegen om met Masa en de getalenteerde teams van SoftBank samen te werken. Ik vertrek bij SoftBank en ben er trots op dat ik heb bereikt wat ik hier wilde doen, waaronder het transformeren van Sprint en het uitvoeren van de fusie daarvan met T-Mobile, het herpositioneren van WeWork en de succesvolle beursintroductie daarvan, en meest recentelijk de integratie van de SoftBank Latin America Funds in het Vision Fund, evenals het toezicht houden op de strategische investeringen van SoftBank in Franse en Europese portfoliobedrijven. Ik geef graag het stokje door aan Alex. Hij is de afgelopen twee jaar mijn partner geweest en ik ben ervan overtuigd dat hij goed gepositioneerd is om het team te leiden en ons succes in de toekomst voort te zetten.”

Biografische informatie van Alex Clavel

Meest recentelijk was dhr. Clavel verantwoordelijk voor het beheer van verschillende internationale investeringsplatforms van SoftBank buiten het Vision Funds, waaronder T-Mobile, Deutsche Telecom, WeWork en OneWeb. Hij is bestuurder in de Raden van Bestuur van tal van bedrijven en investeringsvehikels, waaronder Arm China, Boston Dynamics, InMobi, SB Energy, Goggo en Levere Holdings Corp. Dhr. Clavel trad in 2015 in dienst bij SoftBank in Tokyo en werkte in het SoftBank-kantoor in Silicon Valley voordat hij in 2018 met SoftBank naar New York verhuisde.

Voordat hij zich bij SoftBank voegde, was dhr. Clavel 19 jaar werkzaam bij Morgan Stanley in investment banking, waar hij zich toelegde op technologie, media en telecom M&A. Hij studeerde af aan Princeton University en spreekt Frans, Japans en Mandarijn Chinees.

Over SoftBank Group

De SoftBank Group investeert in baanbrekende technologie om de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld te verbeteren. De SoftBank Group bestaat uit SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984), een investeringsholding met belangen in telecommunicatie, internetdiensten, AI, slimme robotica, IoT en leveranciers van schone energietechnologie; de SoftBank Vision Funds, die meer dan US$ 140 miljard dollar investeren om buitengewone ondernemers te helpen industrieën te transformeren en nieuwe industrieën vorm te geven; het SoftBank Latin America Funds van US$ 8 miljard dollar; en investeringen in ondervertegenwoordigde oprichters, waaronder het SB Opportunity Fund, een fonds van meer dan US$ 100 miljoen dollar dat investeert in oprichters van Black, Latinx en Native American, en het wereldwijde Emerge-programma van SoftBank Investment Advisers. Ga voor meer informatie naar https://group.softbank/en.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Japan:

sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

Verenigde Staten:
FGS Global

Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning

SoftBank-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr