09:27 uur 21-06-2022

Ontdek diverse cultuur in Oeganda met de Oegandese immigratiedienst

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Als het om Oeganda gaat, zullen reizigers zich onmiddellijk een uitgestrekte savanne verspreid over het hele land, een diverse etnische cultuur en een overvloed aan dieren in het wild voor de geest halen. Naast safaritochten bezoeken de meeste internationale reizigers dit prachtige land bovendien om de diverse cultuur in Oeganda te ontdekken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220618005008/nl/

Discover diverse culture in Uganda with Uganda Immigration Services (Photo: Business Wire)

Discover diverse culture in Uganda with Uganda Immigration Services (Photo: Business Wire)

De cultuur van Oeganda en zijn eeuwenoude traditie trekken veel buitenlandse toeristen aan

De Oegandese toerismestatistieken laten een geleidelijke toename zien van het aantal toeristen in Oeganda in 2021. Dankzij de heropening van het toerisme zal Oeganda naar verwachting in 2022 meer internationale reizigers verwelkomen.

De cultuur van Oeganda bestaat uit meer dan 50 stammen, waaronder Oegandese inheemse volkeren en een kleine populatie die is gemigreerd vanuit Europa, Azië en Arabië. Er zijn vier belangrijke etnische groepen in Oeganda, waaronder de Bantu, de Nilotics, de NiloHamitics en de Hamites.

Het belang van cultuur in Oeganda is weerspiegeld in de culturele waarden die het aan de gemeenschap toevoegt. In deze diverse cultuur is de traditionele dans altijd een onderdeel geweest van de identiteit van Oeganda. Elke etnische gemeenschap heeft onderscheidende dansen met verschillende betekenissen en doeleinden, waardoor het voor bezoekers gemakkelijk is om onderscheid te maken tussen de stammen. Lokale mensen integreren deze dansen vaak in hun dagelijks leven om culturele waarden te behouden en te delen met verschillende generaties.

De ‘Gomesi’ en de ‘Kanzu’ zijn traditionale kostuums in Oeganda. De ‘Gomesi’ is een nationale jurk in Oeganda die Oegandese vrouwen vaak dragen tijdens evenementen of ceremonies, terwijl de ‘Kanzu’ wordt gedragen door Oegandese mannen tijdens culturele evenementen.

Enkele culturele bezienswaardigheden voor reizigers om de Oegandese cultuur en tradities beter te leren kennen

De beste manier voor reizigers om inzicht te krijgen in de diversiteit van nieuwe culturen en tradities in Oeganda is door te communiceren met de lokale gemeenschap.

Buiten de gebaande paden in het dorp Karamoja kunnen reizigers de unieke cultuur van de lokale bevolking ontdekken door hun dresscode, traditionele dansen en lokale ambachten. De Karamojong zijn voornamelijk semi-nomadische herders die al honderden jaren in de noordoostelijke regio van Oeganda wonen.

Het Ndere Cultural Center is opgericht met als voornaamste doel de Oegandese cultuur levend te houden. Dit centrum is een ideale bestemming voor reizigers om de verschillende culturen in Oeganda te leren kennen. Ze kunnen genieten van de culturele zang- en dansvoorstellingen met handgemaakte instrumenten van verschillende stammen in Oeganda.

Voordat ze vertrekken, moeten reizigers overwegen een reisverzekering af te sluiten die hen helpt hun medische kosten te dekken als er iets misgaat en hen extra voordelen biedt tijdens hun culturele reizen in Oeganda.

De Oegandese immigratiedienst raadt toeristen aan om van tevoren online een e-visum voor Oeganda aan te vragen

Reizigers moeten er rekening mee houden dat ze een visum nodig hebben om Oeganda binnen te komen. De snelste en handigste manier om een visum te verkrijgen, is door online een e-visum voor Oeganda aan te vragen.

“Ik had problemen met het aanvragen van een e-visum voor Oeganda op de website van de overheid. Gelukkig hebben experts van de immigratiedienst van Oeganda me geholpen het e-visumaanvraagproces te vereenvoudigen, zodat ik gemakkelijker een e-visum kan verkrijgen tegen een redelijke vergoeding voor het Oegandese visum. Ik was zeker onder de indruk van hun enthousiasme en professionaliteit,” aldus Key Smith.

Experts van de Oegandese immigratiedienst raden tevens aan dat reizigers de visumvereisten voor Oeganda controleren, zodat hun visumaanvraag sneller en zonder onderbreking wordt verwerkt.

De Oegandese immigratiedienst biedt klanten de uitgebreide service van e-visum, reisverzekering, simkaart en ophalen van auto. Reizigers kunnen voortaan gemakkelijker dan ooit een e-visum voor de Parel van Afrika krijgen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eric Wong
pr@ugandaimmigration.org
Tel.: (44) 207 193 5668

Land: Verenigd Koninkrijk

https://www.ugandaimmigration.org/

Check out our twitter: @NewsNovumpr