16:02 uur 10-06-2022

Waters introduceert massaspectrometrieproducten en -software met hoge resolutie om ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen

Nieuwsoverzicht:

  • Nieuwe Xevo G3 quadrupool time-of-flight massaspectrometer die tot 10x gevoeliger is dan zijn voorgangeri voor kwalitatieve en kwantitatieve analyses van uitdagende moleculen.ii
  • Nieuwe CONFIRM Sequence-app op softwareplatform waters_connect ontworpen voor bevestiging van nucleïnezuursequenties.
  • Electrospray-ionisatiebron (ESI) koppelt de SELECT SERIES MRT-massaspectrometer van Waters aan UPLC voor het karakteriseren van moleculen met hoge snelheden.

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– ASMS 2022 – Waters Corporation (NYSE: WAT) heeft vandaag nieuwe instrumenten, software en productverbeteringen onthuld om de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen te stimuleren op de jaarlijkse conferentie van de American Society for Mass Spectrometry (ASMS) van 2022. De producten omvatten de nieuwe Xevo™ G3 quadrupool time-of-flight (QTof)-massaspectrometer, CONFIRM Sequence – een nieuwe oligonucleotide-sequencing-bevestigingsapp voor het waters_connect™-softwareplatform en een elektrospray-ionisatiebron voor de Waters™ SELECT SERIES™ Multi-Reflecting Time of Flight (MRT)-massaspectrometer met hoge resolutie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220606005261/nl/

The new Xevo G3 QTof system is a high-performance, benchtop mass spectrometer for characterizing and quantifying thermally-fragile molecules in applications such as biotherapeutics, forensics, metabolite identification, metabolomics and extractables and leachables. (Photo: Business Wire)

The new Xevo G3 QTof system is a high-performance, benchtop mass spectrometer for characterizing and quantifying thermally-fragile molecules in applications such as biotherapeutics, forensics, metabolite identification, metabolomics and extractables and leachables. (Photo: Business Wire)

“De innovatie in massaspectrometrie vordert snel. Onze productintroducties tijdens de ASMS van dit jaar komen wetenschappers gedurende de hele ontwikkelingscyclus van geneesmiddelen ten goede,” aldus Jon Pratt, Senior Vice President, Waters Corporation. “Voor onderzoekers betekent dit een versterkt vermogen om fundamentele wetenschappelijke vragen te beantwoorden. Voor de analytische wetenschapper die analytische gegevens verzamelt voor nieuwe medicijnaanvragen, betekent dit meer zekerheid en vertrouwen om precies te weten wat er in hun monsters zit en in welke hoeveelheden.”

Xevo G3 QTof van Waters – een laboratoriumwerkpaard

Het nieuwe Xevo G3 QTof-systeem is een krachtige benchtop-massaspectrometer voor het karakteriseren en kwantificeren van moleculen in toepassingen zoals biotherapeutica, forensisch onderzoek, identificatie van metabolieten, metabolomics en extraheerbare en uitloogbare stoffen. Het Xevo G3 QTof-systeem is tot 10x gevoeliger dan zijn toonaangevende voorganger voor het overbrengen van thermisch kwetsbare moleculen en blinkt uit in het meten en karakteriseren van gedenatureerde of natieve eiwitten, peptiden en andere biotherapeutica.

“Biofarmaceutische ontwikkeling en commercialisering vereist een diep begrip van productvariatie, de afbraakroutes ervan en de processen waarmee ze gemaakt worden,” aldus Dr. Andrew Mahan, Associate Director, groepsleider Mass Spectrometry, Cell Engineering and Early Development, Janssen. “Het bereik van de uitgebreide massa-tot-ladingsverhouding (m/z) van de Xevo G3 QTof zal ideaal zijn voor de analyse van multi-specifics en voor native MS-analyses.”

Waters ontwikkelde het Xevo G3 QTof-systeem om wetenschappers op betrouwbare wijze zowel reproduceerbare als nauwkeurige kwalitatieve en kwantitatieve informatie te geven over moleculen in hun monsters, of het nu in zeer kleine of zeer grote hoeveelheden is.

Nieuwe software-app voor het bevestigen van de nucleïnezuursequentie van biotherapeutica

De CONFIRM Sequence-app op het waters_connect-softwareplatform helpt wetenschappers die een LC-MS-systeem van Waters gebruiken om de nucleïnezuursequentie van therapieën te bevestigen en onzuiverheden te identificeren die de veiligheid en werkzaamheid van het product in gevaar kunnen brengen.

De CONFIRM Sequence-app elimineert 50% van de tijd die nodig is voor het beoordelen van gegevens na de verwerking, waardoor de karakterisering en ontwikkeling van nucleïnezuurtherapieën wordt versneld.iii

De nieuwe CONFIRM Sequence-app is de eerste sequencing-tool die de acquisitie, verwerking en rapportage van compliance-ready data integreert. Hiermee is het ideaal voor implementatie in gereguleerde ontwikkeling en Good Manufacturing Practice (GMP)-labs.

Koppeling van UPLC™ aan MRT SELECT SERIES-onderzoeksmassaspectrometer van Waters met ESI-bron voor snelle moleculaire karakterisering

Het SELECT SERIES MRT-systeem van Waters is nu compatibel met UPLC-MS met een beschikbare elektrospray-ionisatiebron (ESI). Door het MRT-systeem met hoge resolutie te koppelen aan de ESI-bron kunnen wetenschappers nauwkeurig lage (<200 ppb) concentraties van monsteranalyten oplossen en meten met UPLC-acquisitiesnelheden voor metabolomics, metabolietidentificatie of peptide-mapping-toepassingen.

Dankzij de superieure prestaties van de SELECT SERIES MRT kunnen wetenschappers massaspectrometriegegevens en -informatie van de hoogste kwaliteit sneller verkrijgen dan welke commerciële massaspectrometer dan ook die momenteel op de markt is, waardoor wetenschappers een veel duidelijker beeld krijgen van de structuur van hun moleculen op isotoopniveauiv.

Aanvullende bronnen

Over Waters Corporation (www.waters.com)

Waters Corporation (NYSE:WAT), een wereldleider in analytische instrumenten en software, is al meer dan 60 jaar een pionier op het gebied van chromatografie, massaspectrometrie en thermische analyse-innovaties ten dienste van de levens-, materiaal- en voedingswetenschappen. Met meer dan 7.800 medewerkers wereldwijd is Waters rechtstreeks actief in meer dan 35 landen, waaronder 14 productiefaciliteiten, en met producten die beschikbaar zijn in meer dan 100 landen.

Waters, Xevo, SELECT SERIES, UPLC en waters_connect zijn handelsmerken van Waters Corporation.

i Vs. de Waters Xevo G2-XS

ii Voor thermisch labiele verbindingen

iii Interne schatting gebaseerd op 30 minuten voor het beoordelen van een enkele oligosequentiedataset in CONFIRM Sequence vergeleken met 90 minuten met de BioPharma Finder van ThermoFisher.

iv Waters SELECT SERIES MRT-massaresolutie >200k FWHM @ m/z 785 en onafhankelijk van de scantijd; hoogste resolutie bereikt, ongeacht de scansnelheid

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian J. Murphy

PR Manager, Corporate Communications

Waters Corporation

brian_j_murphy@waters.com
+1 508-482-2614

Check out our twitter: @NewsNovumpr