15:41 uur 07-06-2022

Sir Bu Nair Island, een veilige haven voor zeldzame wezens

Het eiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het bewijs van de viering van Sharjah van zijn natuurlijke omgeving

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Op 1 juni landde ronde middernacht een karetschildpad op het eiland Sir Bu Nair. Het is een van de velen die drie maanden geleden aankwamen om op het eiland te nestelen, waardoor het aantal nesten op meer dan 300 komt, verspreid over 27 stranden. De karetschildpad legt tussen de 90 en 110 eieren en keert stilletjes terug naar de zee. De eieren worden achtergelaten en komen binnen 50 tot 70 dagen uit. Sir Bu Nair, een deel van Sharjah, ligt op ongeveer 110 km ten noorden van de kust van het emiraat.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220606005702/nl/

Sir Bu Nair Island - 1 - (Photo: AETOSWire)

Sir Bu Nair Island – 1 – (Photo: AETOSWire)

Het eiland, dat door een regeringsbesluit tot natuurreservaat is verklaard, is een van de belangrijkste broedplaatsen voor de bedreigde karetschildpad en staat op de lijst van de International Union for the Conservation of Nature (Internationale unie voor het behoud van de natuur).

Het betoverende eiland, 13 vierkante kilometer groot, is de thuisbasis van de roetzwarte meeuwen (Abu Sannin) en andere sterns die duizenden nesten maken in de rode aarde. Sharjah heeft strikte wetten om alle levende wezens op het eiland te beschermen. Sir Bu Nair is rijk aan zeldzame groene zeeschildpadden, herten, egels en reptielen. Het heeft ook de ontdekking van de roodjasvis vastgelegd.

Rijke geschiedenis

Het eiland Sir Bu Nair is lange tijd bewaard gebleven in het collectieve geheugen van historische gebeurtenissen in de regio. De Britten hebben tijdens hun aanwezigheid in de regio de eerste spoorlijn in de Emiraten aangelegd, waarvan de overblijfselen aan de ene kant van het strand onder de zee liggen.

Het eiland staat ook bekend om de zoetheid van het water, waarvan ook wordt beweerd dat het zeldzame ziekten geneest.

Op het eiland zijn aardewerkschepen gevonden die dateren uit de ijzertijd, dat wil zeggen ongeveer 3.500 jaar geleden, wat de voortzetting van de mariene activiteit op het eiland gedurende de afgelopen 35 eeuwen bevestigt. Er is een begraafplaats op het eiland waarvan bekend is dat deze de overblijfselen bevat van een aantal duikers en mijnwerkers. Dit vertegenwoordigt een belangrijke fase in de geschiedenis van de ontwikkeling van de mensen die aan de oevers van de Arabische Golf wonen.

Het eiland Mars

Het eiland staat ook bekend als Al-Jazirah Al-Hamra vanwege het rode terrein en wordt vaak vergeleken met de planeet Mars. Het is rijk aan mineralen, waaronder zwavel en ijzeroxide. In het verleden werden spoorwegen gebruikt om mineralen naar schepen te vervoeren voor export naar het buitenland. Een aantal van deze mijnen overleven tot op de heden.

Sir Bu Nair en zijn omgeving staan bekend om zijn zandstranden en ongerepte wateren en zijn rijk aan koraal en zeeleven, met meer dan 76 soorten vissen en 40 soorten koraalriffen.

Emirati-dichters hebben Sir Bu Nair lange tijd beschreven als ‘de traan die in de wateren van de Golf viel’. De mensen van Sharjah hebben een sterke affiniteit met het eiland dankzij hun historische liefde voor de zee en zeevaarttradities. Het eiland was de zetel van verschillende generaties parelduikers en vissers.

Internationaal belang

Het reservaat Sir Bu Nair is van wereldwijd strategisch belang en is opgenomen in het internationale verdrag inzake watergebieden vanwege het rijke zeeleven. Het is opgenomen in de voorlopige lijst van met werelderfgoedlocaties van Unesco en een internationale overeenkomst over de bescherming en het beheer van zeeschildpadden in de Indische Oceaan en Zuidoost-Azië.

ZH Sheikh Sultan bin Ahmed Al Qasimi, plaatsvervangend heerser van Sharjah, woonde het 22e Sir Bu Nair Festival bij, gehouden op 3-4 juni om het ecologische en toeristische belang van het eiland te benadrukken en de Emirati-relatie met hun omgeving en erfgoed te consolideren.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hussain Al-Mulla
+971563980067

Check out our twitter: @NewsNovumpr