16:41 uur 31-05-2022

Interactive Brokers introduceert fractionele aandelenhandel in Europese aandelen en ETF’s

Uitgebreid aanbod bouwt voort op succes van Amerikaanse fractionele aandelen

GREENWICH, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers (Nasdaq: IBKR), een geautomatiseerde wereldwijde elektronische broker, heeft vandaag de lancering aangekondigd van fractionele aandelenhandel voor Europese aandelen en ETF’s. Klanten van Interactive Brokers kunnen nu fractionele aandelen van in aanmerking komende Amerikaanse en Europese aandelen en ETF’s kopen en verkopen, wat een eenvoudige manier biedt om een ​​evenwichtige portefeuille op te bouwen en in aandelen te beleggen, ongeacht de aandelenkoers. Fractionele aandelen zijn voorraadeenheden die minder dan één volledig aandeel vertegenwoordigen.

Met fractionele aandelen is er geen minimum voor Europese aandelen en kunnen beleggers al vanaf USD 1,00 in Amerikaanse aandelen beleggen, ongeacht de aandelenkoers. Beleggers kunnen fractionele aandelen gebruiken om het rendement te maximaliseren door kleine kassaldi snel aan het werk te zetten, in plaats van contanten aan te houden en mogelijk een lager rendement te behalen. Daarnaast biedt Interactive Brokers contante voorraadorders, waarmee klanten bestellingen kunnen plaatsen voor een specifiek contant bedrag. Fractionele aandelen worden automatisch gekocht of verkocht als het contante bedrag niet overeenkomt met een geheel aantal aandelen.

Interactive Brokers Introduces Fractional Shares Trading in European Stocks and ETFs

Expanded Offering Builds on Success of U.S. Fractional Shares

GREENWICH, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers (Nasdaq: IBKR), an automated global electronic broker, today announced the launch of fractional shares trading for European stocks and ETFs. Clients of Interactive Brokers can now buy and sell fractional shares of eligible U.S. and European stocks and ETFs, providing a simple way to build a balanced portfolio and invest in shares regardless of the share price. Fractional shares are stock units that amount to less than one full share.

With fractional shares, there is no minimum for European shares and investors can invest in U.S. shares with as little as USD 1.00, irrespective of the stock price. Investors can use fractional shares to maximize returns by putting small cash balances to work quickly, instead of holding cash and potentially earning lower returns. In addition, Interactive Brokers offers cash quantity stock orders, which lets clients place orders in a specific cash amount. Fractional shares will automatically be bought or sold if the cash amount does not line up with a whole number of shares.

“Interactive Brokers was the first big broker to introduce fractional trading in U.S. shares and it’s been very popular with our clients,” said Steve Sanders, EVP of Marketing and Product Development at Interactive Brokers. “Adding European fractional shares gives investors the opportunity to trade across markets in a more affordable way, in addition to the benefit of investing in more stocks to help clients achieve diversified portfolios.”

Fractional shares trading is available on all of Interactive Brokers’ powerful trading platforms including IBKR GlobalTrader, a simple mobile trading application for investors to trade stocks around the world. European stocks and ETFs listed on select exchanges, and with average daily volume above $5 million and market cap above $5 billion, are eligible for European fractional shares trading.

For additional information, please visit:

United States and countries served by LLC: Fractional Shares
Canada: Fractional Shares
United Kingdom: Fractional Shares
Western Europe: Fractional Shares
Central Europe: Fractional Shares
Australia: Fractional Shares
Hong Kong: Fractional Shares
India: Fractional Shares
Singapore: Fractional Shares

About Interactive Brokers Group, Inc.:

Interactive Brokers Group affiliates provide automated trade execution and custody of securities, commodities and foreign exchange around the clock on over 150 markets in numerous countries and currencies, from a single unified platform to clients worldwide. We service individual investors, hedge funds, proprietary trading groups, financial advisors and introducing brokers. Our four decades of focus on technology and automation has enabled us to equip our clients with a uniquely sophisticated platform to manage their investment portfolios. We strive to provide our clients with advantageous execution prices and trading, risk and portfolio management tools, research facilities and investment products, all at low or no cost, positioning them to achieve superior returns on investments. For the fifth consecutive year, Barron’s ranked Interactive Brokers #1 with 5 out of 5 stars in its March 25, 2022, Best Online Brokers Review.

Contacts

Interactive Brokers Group, Inc.

Katherine Ewert, media@ibkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr