13:29 uur 31-05-2022

Consortium onder leiding van Todd Boehly en Clearlake Capital voltooit overname van Chelsea Football Club

Nieuwe eigenaren met gezamenlijke zeggenschap zetten zich in voor groei en bouwen voort op de traditie van ongeëvenaarde voetbalkwaliteit

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Het consortium onder leiding van Todd Boehly, voorzitter en CEO van Eldridge, en Clearlake Capital Group, L.P. (samen met zijn gelieerde ondernemingen, ‘Clearlake’), heeft vandaag de afronding aangekondigd van de eigendomsoverdracht van Chelsea Football Club (‘Chelsea FC’ of ‘de Club’). Het consortium omvat ook Hansjörg Wyss, oprichter van de Wyss Foundation, en Mark Walter, mede-oprichter en CEO van Guggenheim Capital. Walter en Boehly zijn eigenaren van de Los Angeles Dodgers, de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Sparks. De transactie heeft alle benodigde goedkeuringen gekregen van de regering van het Verenigd Koninkrijk, de Premier League en andere autoriteiten.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen Boehly en Clearlake de gezamenlijke controle en het gelijke bestuur van de Club delen. Boehly zal fungeren als voorzitter van de holding.

Boehly en Clearlake zijn vastbesloten om te investeren in belangrijke gebieden die het concurrentievermogen van Chelsea zullen uitbreiden en verbeteren, waaronder de herontwikkeling van Stamford Bridge, verdere investeringen in de Academy, het Women’s Team en het Kingsmeadow-stadion. De eigenaren zullen ook het belangrijke werk van de Chelsea Foundation voortzetten.

“We zijn vereerd om de nieuwe beheerders van Chelsea Football Club te worden,” aldus Boehly. “We zijn volledig 100% betrokken bij elke minuut van elke wedstrijd. Onze visie als eigenaren is duidelijk: we willen de fans trots maken. Naast onze toewijding om de jeugdploeg te ontwikkelen en het beste talent aan te trekken, is ons actieplan om voor de lange termijn in de club te investeren en voort te bouwen op Chelsea’s opmerkelijke succesgeschiedenis. Ik wil persoonlijk de ministers en functionarissen van de Britse regering en de Premier League bedanken voor al hun werk om dit mogelijk te maken.”

Behdad Eghbali en José E. Feliciano, medeoprichters en managing partners van Clearlake, verklaarden: “We zijn verheugd om de middelen in te zetten om de leidende rol van Chelsea in het Engelse en wereldwijde voetbal voort te zetten en als motor voor de ontwikkeling van voetbaltalent. We willen ook de autoriteiten bedanken voor al hun werk tijdens het hele proces. Als pioniers in sport- en media-investeringen doet het ons genoegen om samen te werken met Todd en de rest van het consortium om de Club als wereldwijd platform op zinvolle manier te laten groeien. Samen zullen we de investering van de club in infrastructuur, technologie en sportwetenschap uitbreiden om de ongelooflijke voetbal- en commerciële teams van Chelsea te ondersteunen – allemaal met als doel deze groei te benutten om nog meer succes op het veld te stimuleren.”

De nieuwe eigendomsgroep wil de toewijding en professionaliteit erkennen van het Department for Digital, Culture, Media and Sport, HM Treasury en de Premier League bij het uitvoeren van hun beoordelingen van deze historische en complexe transactie.

Deutsche Bank, Goldman Sachs, Moelis & Company LLC en Robey Warshaw LLP waren financieel adviseurs van de nieuwe eigendomsgroep. Latham & Watkins LLP, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP en Sidley Austin LLP waren juridisch adviseurs.

The Raine Group was exclusief financieel adviseur van Fordstam Limited en Chelsea FC. Northridge Law LLP, Simmons & Simmons LP en Pillsbury, Winthrop, Shaw, Pittman LP waren juridisch adviseurs.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Eldridge

Nadia Damouni

ndamouni@prosek.com
+1 646 818 9217

Aidan O’Connor

aoconnor@prosek.com
+1 646 818 9283

Voor Clearlake

Max Cherry

max.cherry@fgh.com
+1 201 803 3768

Winnie Lerner

Winnie.Lerner@fgh.com
+1 917 375 5652

Check out our twitter: @NewsNovumpr