04:24 uur 31-05-2022

​​AMP Robotics gaat door met uitbreiden in Europa

Het plaatselijk gevestigde team stimuleert groei van het toonaangevende AI-neurale netwerk voor recycling

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– AMP Robotics Corp. (‘AMP’), een pionier in AI, robotica en infrastructuur voor de afval- en recyclingindustrie, blijft haar aanwezigheid in Europa uitbreiden om te voldoen aan de vraag naar hun AI- en automatiseringsoplossingen en het leveren van specifieke plaatselijke ondersteuning en service voor de markt. Het bedrijf exposeert voor de eerste keer, op de IFAT 2022, van 30 mei tot 3 juni in München.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220529005051/nl/

AMP Robotics continues to deploy recycling solutions throughout Europe, including at FCC Medio Ambiente/Environment in Spain. (Photo: Business Wire)

AMP Robotics continues to deploy recycling solutions throughout Europe, including at FCC Medio Ambiente/Environment in Spain. (Photo: Business Wire)

AMP installeerde haar eerste AI-geleide roboticasystemen in de VK en Ierland met Recyco in september 2021 en heeft sindsdien meer recycle-oplossingen in geheel Europa geïmplementeerd, waaronder bij FCC Medio Ambiente/Environment in Spanje. AMP heeft hun team uitgebreid met verkoopondersteuning, training, service en marketing, als aanvulling op hun direct-salespersoneel dat gericht is op het bedienen van de markt in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duisland, Luxemburg, Nederland en Zwitserland, naast het VK en Ierland.

“AMP is het leidende merk in robotica en dat was een belangrijke factor voor ons bij het kiezen van een oplossing om onze sorteerproductiviteit en -efficiency te verbeteren,” aldus Alfredo Vigre, projectmanager, Afvalbehandelingsafdeling, FCC Medio Ambiente/Environment. “We hebben de robot voorafgaand aan de implementatie getest en waren blij met het vermogen om materialen te herkennen en terug te winnen die optische sorteerders niet kunnen herkennen en terugwinnen. Het was snel en effectief en een geweldig hulpmiddel voor kwaliteitscontrole.”

AMP levert een portfolio van recycle-oplossingen die van energie worden voorzien door hun neurale netwerk dat toonaangevend is voor de branche en dat is gebouwd op een gegevensmachine die meer dan 50 miljard containers en verpakkingssoorten in praktische omstandigheden heeft herkend. AMP Cortex™ is het snelle robotsorteersysteem van het bedrijf met ca. 230 opstellingen in meer dan 80 faciliteiten in drie continenten. AMP’s installatiebestand is de grootste bekende vloot van recyclerobots in de wereld, die het uitgebreidste neurale netwerk van veldgegevens voor gerecycleerde materialen creëert. AMP Vision™ is een modulair computervisiesysteem dat operators helpt de materiaalstroom te begrijpen in alle belangrijke stadia van sorteeractiviteiten en een snel en efficiënt alternatief biedt voor handmatige testaudits. Als het wordt geïntegreerd met AMP Clarity™, de materiaalkarakterisering en robotuitvoeringssoftwareoplossing, kunnen gebruikers in realtime materiaalkarakteriserings- en uitvoeringsbeoordeling in een gehele faciliteit monitoren. AMP heeft recent nieuwe Clarity-functies geïntroduceerd, waaronder massataxatie, robotpickorders, alarmeringen en statustracking en uitgebreide verslagleggingsmogelijkheden.

“Dankzij ons technologisch leiderschap zien we sterke belangstelling voor en tevredenheid met onze AI- en roboticatechnologie hier in Europa,” aldus Gary Ashburner, general manager, Europa, voor AMP Robotics. “Ons AI-platform, AMP Neuron, blijft doorbraken realiseren in gegevensnauwkeurigheid en classificatie van verschillende polymeren, vormfactoren en andere verpakkingstypen, die onze klanten helpen een meer gegevensgestuurde benadering te gebruiken om terugwinning te verbeteren, kosten te verlagen en activiteiten te optimaliseren.”

Bij IFAT zal AMP’s in Europa gevestigde team live demonstraties geven van het visiesysteem voor materiaalkarakterisering van het bedrijf bij stand 546 in Hall B6.

“Terwijl we doorgaan met het opschalen van ons bedrijf en het innoveren van nieuwe manieren om de rendabiliteit van recycleren te verbeteren, zetten we ons in voor de Europese markt en ons groeiend klantenbestand daar,” aldus Matanya Horowitz, oprichter en CEO van AMP Robotics. “Onze inspanningen om Europa’s recyclinginfrastructuur te moderniseren zijn belangrijk voor onze investeerders en cruciaal voor het realiseren van onze visie van een wereld zonder afval.”

Over AMP Robotics® Corp.

AMP Robotics moderniseert de mondiale recyclinginfrastructuur door toepassing van AI en automatisering om de recyclingpercentages te verhogen en recycleerbare producten herwonnen als grondstoffen voor de mondiale toeleveringsketens rendabel terug te winnen. Het AMP Cortex™ razendsnelle roboticasysteem automatiseert de identificatie en het sorteren van recycleerbare producten uit gemengde materiaalstromen. Het AMP Neuron™ AI-platform traint zichzelf voortdurend door het herkennen van verschillende kleuren, weefselstructuren, vormen, maten, patronen en zelfs merketiketten om materialen en hun recycleerbaarheid te identificeren. Neuron geleidt vervolgens robots om het te recycleren materiaal op te pakken en te positioneren (pick and place). Alles gebeurt met een enorme snelheid met extreem hoge nauwkeurigheid en is ontworpen om 24/7 te draaien. AMP Clarity™ biedt gegevens- en materiaalkarakterisering op welke recycleerbare producten zijn gepakt en welke zijn gemist, om recyclingbedrijven en producenten te helpen bij het maximaliseren van terugwinning. Met implementaties in geheel Noord-Amerika, Azië en Europa wint de technologie van AMP recycleerbare materialen terug van gemeentelijke inzameling, kostbare basisproducten van elektronisch afval, hoogwaardige bouwmaterialen en sloopafval en waardevolle grondstoffen van organisch materiaal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Carling Spelhaug

carling@amprobotics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr