07:15 uur 30-05-2022

GROTE DOORBRAAK IN DE ZOEKTOCHT IN DE ZOEKTOCHT NAAR ONTWIKKELING VAN EEN ”SCHOON GAS”-ENERGIEBRON

NIEUWE ONTDEKKING ZAL HELPEN MET HET AANPAKKEN VAN DE WERELDWIJDE ENERGIECRISIS, VRIJ VAN CO2-UITSTOOT EN AANZIENLIJK GOEDKOPER

KINETIC 7™ ZAL HET MOGELIJK MAKEN OM WERELDWIJD
GAS-ONAFHANKELIJK TE ZIJN, 

DE UITSTOOT VAN KOOLSTOF TE VERMINDEREN EN DE VEILIGHEID VAN GASVOORZIENING TE BEHOUDEN

Abu Dhabi – Een disruptief technologiebedrijf heeft vandaag bevestigd dat het een grote doorbraak heeft gerealiseerd in zijn zoektocht naar het innoveren van een baanbrekende “schoon gas”-energiebron dat niet alleen een alternatief zal bieden voor aardgas, maar dat ook vrij van CO2-uitstoot zal zijn en naar verwachting maar liefst 80% goedkoper dan de huidige huishoudelijke en zakelijke energievoorziening.

Het schone gas, dat CO2-neutraal is en netto geen uitstoot kent, zal mondiale economieën toegang geven tot een goedkope, eindeloze voorraad schone energie. En wat belangrijk is, is dat het ervoor zal zorgen dat landen de zekerheid van hun gas- en energievoorziening kunnen behouden terwijl ze tevens aan hun CO2-neutrale netto-nuldoelstellingen kunnen voldoen. Deze ontdekking zou een grote rol kunnen spelen bij het keren van de wereldwijde energiecrisis, en het aanzienlijk reduceren van de energiekosten voor de consumenten- en bedrijvensector, en dat in een tijd waarin de kosten van levensonderhoud verergeren en de inflatie het hoogste punt in 40 jaar heeft bereikt.

De wetenschappelijke doorbraak, die zijn tijd 10 jaar vooruit is, is gemaakt door een team van Voltage Enterprises, een disruptief technologiebedrijf gevestigd in Abu Dhabi. Het bedrijf, dat gefinancierd wordt door Aquarius Global, een in Abu Dhabi gevestigde beleggingsmaatschappij en technische investeringsincubator, werkt ook aan andere innovaties en disruptieve technologieprojecten. 
De wetenschappelijke doorbraak, met de codenaam KINETIC 7™, is een schone energiebron die stabiel en efficiënt gas levert en uitsluitend is afgeleid van water. Alhoewel het creëren van een gas uit water (zoals waterstof) niet nieuw is,

beschikt KINETIC 7™ over een unieke moleculaire chemische samenstelling dat veel geavanceerder is dan waterstofgas. Waterstofgas wordt bijvoorbeeld verkregen door middel van elektrolyse, waar zuiver gedestilleerd water (H2O) opgesplitst wordt in gassen (H2 en O2). Het creëren van het moleculaire proces gebruikt niet alleen een enorme hoeveelheid energie, het vereist ook opslag onder hoge druk en heeft een laag vlampunt, waardoor het erg onstabiel is. 

De KINETIC 7™ gepatenteerde technologie reconstrueert en zet water in moleculaire clusters om, die elektrisch geladen zijn om een constante oxidatie en wrijving te creëren. Hierdoor zijn de moleculen efficiënter, gaan ze trillen, waardoor er een zeer reactief gas gecreëerd wordt, wat zorgt voor schoon gas en een schone vlam. 

In tegenstelling tot waterstofgas, is KINETIC 7™ ook inert waardoor het een veilig en controleerbaar gas is voor levering aan de consumenten- en bedrijvensector. Het belangrijkste is de kostenbesparing die verkregen wordt wanneer KINETIC 7™ gebruikt wordt. De besparingen zullen aanzienlijk zijn in verhouding tot de huidige gas- en energiekosten. De KINETIC 7™-generatoren die het schone gas creëren zullen in Europa volgens de hoge normen vervaardigd worden. Het huidige proces om het gas te maken is zowel EU-goedgekeurd als CE-gecertificeerd.

De KINETIC 7™-ontdekking, waarvan het onderzoek en de ontwikkeling meer dan acht jaar in beslag heeft genomen, zal er niet alleen voor zorgen dan landen en de mondiale economieën in staat gesteld worden om hun eigen onafhankelijkheid en soevereiniteit op het gebied van gasvoorziening te behouden, maar het zal ook zorgen voor een wereldwijde energiezekerheid, met een onbeperkte voorraad CO2-neutraal gas voor zowel huishoudelijke als industriële klanten. 

Het komt op een moment van wereldwijde instabiliteit op de energiemarkten, aangewakkerd door de Russische invasie van Oekraïne, die de gasprijzen hebben doen stijgen. De ministers van energie van de Europese Unie hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd over de manier waarop de energiecrisis aangepakt moet worden. Deze crisis heeft nadelige gevolgen voor 218 miljoen huishoudens in het hele Europese blok. Begin april kregen de huishoudens in het VK te maken met een recordstijging van 54% op de energierekening en naar verwachting zal in oktober wederom een prijsverhoging plaatsvinden. Een groot aantal technische, industriële en productiebedrijven is ook zwaar getroffen door de energiecrisis. Stijgende kosten voor gas hebben geleid tot gedeeltelijke fabriekssluitingen, vermindering van productie en output, wat gevolgen heeft gehad voor d toeleveringsketen. 

Het volgt op een ongekende vraag naar energie, en een perfecte storm als gevolg van de oorlog in Oekraïne, een postpandemisch herstel in de verwerkende en industriële productiesector, en dat in combinatie met een ongebruikelijke terugval in de levering van windenergie aan de nationale elektriciteitsnetten.

Rick Parish, oprichter en Executive Chairman van Aquarius Global, een investeringsincubator, die het onderzoek en de ontwikkeling van Voltage Enterprises heeft gefinancierd, zei:

“KINETIC 7™ staat voor meer dan acht jaar wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling en technologische innovatie door een toegewijd team van wetenschappers en tech-disruptors, die allemaal werken aan het produceren van een schone energiebron die CO2-neutraal, aanzienlijk goedkoper, stabiel en efficiënt is – maar in alle opzichten disruptief voor de status-quo. 

“KINETIC 7™ is een belangrijke gamechanger in de wereldwijde energiemarkt. De technologieën en wetenschap die we innoveren, ontwikkelen en ontwrichten in de energiesector met behulp van Voltage Enterprises zijn, net als tijdens de oliehausse, echt baanbrekend – een wereldprimeur voor de energiesector!”

Overheden over de hele wereld overwegen wanhopig het gebruik van andere opties voor hun energievoorziening en energiezekerheid, inclusief het zeer controversiële fracking voor schaliegas. Fracking is niet alleen enorm schadelijk voor het milieu en de volksgezondheid, maar staat ook bekend als een veroorzaker van aardbevingen. Andere opties zijn het importeren van gas uit Iran en het bouwen van meer kernreactoren. Beide opties brengen enorme risico’s en inherente nadelen met zich mee, zoals de geopolitieke sancties tegen Iran, het Amerikaanse olie- en gasverbod en de enorme kosten verbonden aan het bouwen van kernreactoren. Sizewell C in het Verenigd Koninkrijk zal naar schatting de Britse belastingbetaler £ 20 miljard kosten, en die kosten zullen mogelijk nog verder stijgen. Het bouwen van een kernreactor duurt gemiddeld 10 jaar, en dat in combinatie met de veiligheids- en gezondheidsproblemen die kernenergie al lange tijd teisteren.

Rick Parish voegde toe:
“Op vrijwel dezelfde manier waarop zonne-energie momenteel wordt gebruikt in woningen, zullen huishoudens met KINETIC 7™in staat zijn om hun eigen schone gas te produceren, met behulp van water en een kleine hoeveelheid elektriciteit. De kosten verbonden aan het maken van schoon gas zijn minimaal. De KINETIC 7™-generator kan in een woning worden ingebouwd en het plug-n-play-product, dat een kleine hoeveelheid wisselstroom of gelijkstroom en water gebruikt, zal de huisbewoner dezelfde voordelen geven als aardgas/LPG maar dan zonder de hoge kosten, bevoorradingstoringen en

worden voor gasfornuizen en ovens, warmwatersystemen, omgevingsverwarming en vloerverwarming.”

KINETIC 7™ betekent een belangrijke doorbraak in het bieden van een alternatieve en levensvatbare energiebron van schoon gas zonder de CO2-uitstoot. KINETIC 7™ kan op drie manieren worden gebruikt:

  • De KINETIC 7™-vlam kan worden gebruikt voor huishoudelijke energievoorziening, voor verwarming, koken en warm water.
  • KINETIC 7™-gas speelt ook een belangrijke rol bij het leveren van schone energie voor industriële productie. Grootschalige producerende, technische en industriële bedrijven zijn allemaal enorm afhankelijk van enorme hoeveelheden energie voor hun productie- en fabricageprocessen. Voedselproductie, restaurants en hotels zijn ook gas- en energie-intensief, en KINETIC 7™ kan nu een schonere, efficiëntere energiebron leveren die CO2-neutraal is en aanmerkelijk goedkoper dan de bestaande aardgasvoorziening.
  • KINETIC 7™ kan ook gebruikt worden als een schoon gas-energiebron voor de verwarming van en het koken op draagbare fornuizen op afgelegen locaties en voor ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot gas of energie. 

Rick Parish zei:

“Met KINETIC 7™ hebben we ‘s werelds eerste commercieel-levensvatbare energiebron van schoon gas dat gebruikt kan worden in huishoudens. Tegelijkertijd kan KINETIC 7™ grootschalige industriële productie en fabricagebedrijven aandrijven met schone energie die CO2-neutraal is en met behulp van water geproduceerd wordt. We verwachten dat KINETIC 7™ 80% goedkoper zal zijn dan de huidige energievoorziening. 

“Dit zal niet alleen helpen bij het oplossen van de wereldwijde gas- en energiecrisis, maar de innovatie zal landen en de mondiale economieën in staat stellen om de stabiliteit van de energiesector te handhaven, de kosten te verlagen en de leveringszekerheid te behouden.”

KINETIC 7™ zal ook verwarming en efficiënt koken naar locaties brengen waar een slechte infrastructuur de toegang tot schone energie belemmert of beperkt, zoals bijvoorbeeld ontwikkelingslanden in Afrika, en door oorlog verscheurde landen. Het bedrijf zal geminiaturiseerde KINETIC 7™ draagbare kook- en verwarmingskachels produceren waarmee het leven van miljoenen mensen verbeterd zal worden, en wat zal zorgen voor goedkope energie en warmte door middel van schoon of onbehandeld water.

Uiteindelijk zal de prijs van KINETIC 7™-gas in ontwikkelde landen goedkoper zal zijn dan die van de huidige energieleveranciers. KINETIC 7™ is onderhoudsarm, veilig, efficiënt en zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten van huishoudens. 

Aquarius CEO, Rick Parish, voegde toe:

“Als investeringsincubator in disruptieve industrieën, heeft Aquarius Global bedrijven zoals Voltage Enterprises ondersteund om aan een aantal disruptieve technologieën en innovaties in de sectoren voor energie en gezondheidszorg te werken. Onze bedrijfsdoelstelling is om bedrijven te ondersteunen die wetenschap en technologie op een disruptieve manier gebruiken, om nuttige innovaties voor mens en milieu te ontwikkelen en te leveren. We werken momenteel aan baanbrekende projecten om de koolstofuitstoot op te vangen en CO2 te verminderen, terwijl antimicrobieel en immuunversterkend water gecreëerd wordt voor een reeks van toepassingen.

“Het ethos van Voltage Enterprises is om te innoveren en om disruptief te zijn met behulp van technologieën en de wetenschap zodat het leven van miljoenen mensen positief veranderd kan worden, de milieuschade veroorzaakt door olie- en gasexploratie een halt toegeroepen kan worden en er een positieve erfenis achtergelaten wordt voor toekomstige generaties.” 

De oprichters van Voltage Enterprises hebben de filantropische wens om de wereld positief te helpen veranderen. 20% van de wereldwijde winst van KINETIC 7™ zal gedoneerd worden om Afrikaanse landen en mensen in nood te voorzien van gratis schone energie. 

Een reeks van “real-world” R&D-proeven is momenteel aan de gang waarbij KINETIC 7™ in woningen voor huishoudelijke fornuizen, warmwatersystemen en verwarmingen gebruikt wordt. Een aantal fabrieken en technische installaties maken

ook deel uit van een R&D-programma om de technologie te integreren en het schone gas in een aantal commerciële en industriële toepassingen te gebruiken. 

Verwacht wordt dat na het voltooien van verdere R&D-proeven, er een programma geïntroduceerd kan worden om de technologie en het schone gas binnen 6-12 maanden uit te rollen naar huishoudens en commerciële panden. Voltage Enterprises heeft bevestigd dat het nog ongeveer drie maanden nodig heeft om de geminiaturiseerde draagbare kook- en verwarmingsfornuizen te produceren, die bedoeld zijn voor levering aan ontwikkelingslanden.

Verwacht wordt dat het bedrijf in de komende maanden aanvullende aankondigingen zal doen aangezien het eveneens op zoek is naar wereldwijde energiepartners voor een samenwerkingsverband voor de snelle uitrol en implementatie van de schone gastechnologie.

EINDE

OPMERKING VOOR REDACTEURS

VOLTAGE ENTERPRISES

Voltage Enterprises Limited werd in 2021 opgericht onder Abu Dhabi Global Market, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. 

Het bedrijf werd opgericht als een technologische en wetenschappelijke disruptieve onderneming in de sectoren voor energie, gezondheidszorg en slimme MedTech. Het bedrijf werd opgericht als een alliantie met de investeringsincubator Aquarius Global Limited, wiens investeringen en belangen zich uitstrekken over olie-, gas-, zee- en offshore-energie. 

Voltage Enterprises is ook een partnerschap aangegaan met een van de toonaangevende wetenschappelijke onderzoekslaboratoria op het gebied van disruptieve technologieën. Het partnerschap heeft een aantal gepatenteerde oplossingen geïnnoveerd op het gebied van schone energie, het menselijke immuunsysteem, waterbehandeling en -herstructurering door middel van antioxidanten, gepatenteerde technologieën, hygiënische desinfectie en ecologische oplossingen. 

Voltage Enterprises Limited creëert ook innovatieve, unieke producten voor de water-, gezondheids- en cosmetische industrie. Binnen het eerste jaar na zijn oprichting, heeft Voltage Enterprises een VAE-octrooi verkregen voor geherstructureerd drinkwater. Een aantal andere patenten voor disruptieve technologieën zijn eveneens goedgekeurd.

AQUARIUS GLOBAL 

Aquarius Global Limited is een propriëtaire investeringsincubator onder Abu Dhabi Global Market, Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten en is opgericht in 2018.

De bedrijfsinvesteringen van Aquarius Global Limited zijn onder meer gericht op disruptieve technologieën, wetenschappelijke en technische activiteiten, educatieve training en management, en zakelijke consultatiediensten. Aquarius Global Limited geeft advies met betrekking tot de gezondheidzorg, de olie- en gassector, luchtvaart en andere zware industrieën. 

Als een houdstermaatschappij heeft Aquarius samengewerkt met verschillende experts uit de industrie om de verkoop te stimuleren en verschillende producten over de hele wereld te distribueren. In deze uitdagende tijden blijft Aquarius Global Limited een rol spelen bij het inkopen en leveren van essentiële medische producten en PBM.

Aquarius Global wordt beheerd door resultaatgerichte industrie-experts in de sector voor olie- en gas, overheid, defensie en andere zware industrieën. 

Neem voor meer informatie over Aquarius Global en Voltage Enterprises 

contact op met Gerard Franklin:

Global Head of PR & Communicatie, Aquarius Global & Voltage Enterprises

e: kinetic7@i5media.co.uk +44 07376-604981

Check out our twitter: @NewsNovumpr