19:00 uur 26-05-2022

Nieuwe ‘Better Dispensing’ video’s van Nordson EFD geven uitleg over jetting-technologie en het kiezen van de juiste oplossing

De video’s zijn bedoeld om fabrikanten te laten zien hoe de keuze van het juiste contact- of jet-doseersysteem van invloed is op de resultaten van vloeistofdosering

EAST PROVIDENCE, Rhode Island–(BUSINESS WIRE)– Nordson EFD, onderdeel van Nordson (NASDAQ: NDSN) en toonaangevende fabrikant van precisiedoseersystemen voor vloeistoffen, introduceert een serie video’s genaamd Better Dispensing How-To Video. In deze drie zeer leerzame video’s presenteert EFD-toepassingsspecialist Tom Muccino best practices voor de keuze tussen contactdosering en contactloze (jet-) dosering, en de manier waarop het beste spuitventiel voor een productietoepassing kan worden geselecteerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220510006085/nl/

xQR41 Series MicroDot™ needle valve (left) and PICO Pµlse XP jet valve (right). (Photo: Business Wire)

xQR41 Series MicroDot™ needle valve (left) and PICO Pµlse XP jet valve (right). (Photo: Business Wire)

“Een van de belangrijkste verschillen is dat bij jetting het ventiel nooit het oppervlak van het onderdeel raakt. In plaats daarvan ‘vliegt’ of ‘straalt’ de vloeistof uit het ventiel, dat zich boven het onderdeel bevindt,” legt Muccino uit in de eerste video. “Daarom is jetting perfect voor fragiele of complexe onderdelen.”

Nordson EFD levert een groot assortiment contact- en contactloze (jetting-) ventielsystemen aan fabrikanten. Hoewel contactdoseerventielen veelzijdiger zijn wat betreft de verschillende soorten vloeistoffen die kunnen worden gedoseerd, openen jetting-systemen de deur naar een snellere dosering tot 1000 Hz (afgiftes per seconde). De juiste keuze voor een toepassing kan van invloed zijn op de productietijd en de nauwkeurigheid.

Nadat is vastgesteld of jet-dosering geschikt is voor een bepaalde toepassing, worden in video twee en drie de aangeboden technologieën uitgelegd. Nordson EFD levert zowel pneumatische als piëzo-elektrische spuitventielen.

Hieronder volgt een korte samenvatting van de ‘Better Dispensing’ video’s:

  • In de eerste video krijgen gebruikers uitleg over de keuze voor contactdoseren of jet-doseren, op basis van een toepassing.
  • In de tweede video worden de twee soorten jetting-technologie beschreven (piëzo-elektrisch en pneumatisch) en hoe daartussen een keuze te maken.
  • De derde video gaat in op de verschillen tussen twee soorten piëzo-elektrische ventielen, waaronder het nieuwe PICO® XP jetting-systeem, dat is ontworpen voor consistente micro-dispensing resultaten, ongeacht temperatuurveranderingen tijdens hoogvolume productietoepassingen.

Deze nieuwe Better Dispensing How-To-video’s zijn de vierde serie educatieve video’s van Nordson EFD. Het doel is om best practices aan te reiken zodat fabrikanten hun doseringsprocessen kunnen verbeteren, om een grotere doorvoer te bereiken en tegelijkertijd de afkeur en herbewerking van producten en verspilling van vloeistoffen te verminderen.

Bezoek voor meer informatie Nordson EFD online op www.nordsonefd.com/jetting, www.nordsonefd.com/dispensevalves, linkedin.com/company/nordson-efd, e-mail naar info@nordsonefd.com, of bel +1 401.431.7000 of 800.556.3484.

Over Nordson EFD

Nordson EFD ontwerpt en produceert precisiedoseersystemen voor vloeistoffen voor assemblageprocessen en geautomatiseerde productielijnen. Dankzij de doseersystemen van EFD, die het mogelijk maken om elke keer dezelfde hoeveelheid lijm, smeermiddel of andere assemblagevloeistof aan te brengen op elk onderdeel, kunnen bedrijven in uiteenlopende sectoren hun output en kwaliteit verhogen en de productiekosten verlagen. Andere componenten voor het werken met vloeistoffen zijn o.a. hoogwaardige doseerspuiten en cartridges voor het verpakken van materialen die uit één en twee componenten bestaan, samen met een groot scala aan fittingen, koppelstukken en connectoren voor vloeistoffen in de medische, biopharmaceutische en industriële markt. Het bedrijf loopt tevens voorop als fabrikant van speciale soldeerpasta’s voor zowel doseren als printen in de elektronica-industrie.

Over Nordson Corporation

Nordson ontwikkelt, produceert en verkoopt verscheidene producten en systemen voor het nauwkeurig aanbrengen en verwerken van lijmen, coatings, polymeren, afdichtmiddelen en biomaterialen, en voor het verwerken van vloeistoffen, testen en inspecteren op kwaliteit, het behandelen van oppervlakken en uitharding. Deze producten worden ondersteund met uitgebreide toepassingsexpertise en directe wereldwijde sales en service. Nordson is actief in een grote verscheidenheid van consumentenmarkten, zowel duurzame als niet-duurzame, en technologiemarkten, waaronder verpakkingen, non-woven materiaal, elektronica, geneeskunde, huishoudelijke apparatuur, energie, transport, bouw en constructie en algemene productassemblage en -afwerking. Het bedrijf is opgericht in 1954 en heeft zijn hoofdkantoor in Westlake, Ohio. Het bedrijf is actief in, en beschikt over ondersteunende kantoren in meer dan 30 landen. Bezoek Nordson online via nordson.com, twitter.com/Nordson_Corp of facebook.com/nordson.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nicole Paquet

Marketing Specialist

+1-401-431-7100 (USA)

nicole.paquet@nordsonefd.com

Neem voor meer informatie contact op met:

Nordson EFD

Global

Natalie Tomasso

+1-401-431-7173; natalie.tomasso@nordsonefd.com

Europe

+44 (0) 1582 666334; infoefd.europe@nordsonefd.com

China

+86 (21) 3866 9006; china@nordsonefd.com

Japan

+81 (03) 5762 2760; japan@nordsonefd.com

Korea

+82 (31) 7368321; korea@nordsonefd.com

SEAsia

+65 6796 9522; sin-mal@nordsonefd.com

India

+91 80 4021 3600; india@nordsonefd.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr