23:36 uur 24-05-2022

REPLY breidt zijn aanwezigheid in banken en verzekeringen in Duitsland uit met de overname van FINCON

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– REPLY [EXM, STAR: REY] kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van 100% van FINCON Unternehmensberatung GmbH (www.fincon.eu) – een Duits adviesbureau dat leider is in digitale transformatieprojecten voor de bank- en verzekeringssector.

FINCON, met hoofdkantoor in Hamburg, is een puur adviesbureau gespecialiseerd in de kernprocessen en -systemen voor de financiële dienstverlening, zoals mobiel bankieren, betalingen, kernbankieren, interne controlesystemen en naleving van regelgeving, BIPRO en verzekeringssystemen. Onder de klanten van FINCON bevinden zich de belangrijkste Duitse bank- en verzekeringsinstellingen en veel van de Duitse Sparkasse.

De investering in FINCON maakt deel uit van de internationale groeistrategie van Reply, met name in Duitsland, waar Reply al een toonaangevende speler is op het gebied van consultancy, systeemintegratie en digitale diensten.

De Managing Directors van FINCON met de rol van “Partner Reply” zullen zich richten op het verder ontwikkelen en uitbreiden van de activiteiten van FINCON binnen de Reply Group in Duitsland.

“FINCON – aldus Mario Rizzante, President van Reply – combineert een grote expertise op het gebied van bank- en verzekeringsprocessen met een constante aandacht voor technologische innovatie. Met FINCON is ons doel om de voetafdruk van Reply uit te breiden naar de Duitse bank- en verzekeringssector met een focus op digitale transformatieprojecten, een gebied waar alle belangrijke spelers in de sector het grootste deel van hun investeringen concentreren.”

Frank Dünnleder, CEO van FINCON, merkte op: “We zijn erg verheugd om ons aan te sluiten bij Reply’s netwerk van bedrijven als het toonaangevende adviesbureau voor de financiële dienstverleningssector in Duitsland. De sterke interesse in mensen, cultuur en klantgerichtheid die Reply kenmerken, past perfect bij onze bedrijfscultuur. Als onderdeel van het Reply-netwerk profiteren we van de innovatiekracht en creativiteit van de hele groep, waardoor we onze klanten nog beter en completer kunnen ondersteunen met geavanceerde oplossingen en diensten.”

De voltooiing van de transactie is onderworpen aan het voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals de goedkeuring door het Duitse federale kartelbureau. De afronding zal naar verwachting eind juni 2022 plaatsvinden.

REPLY

Reply [EXM, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven die ondersteuning biedt aan belangrijke Europese industriële groepen die actief zijn in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en overheidsdiensten bij de bepaling en ontwikkeling van bedrijfsmodellen die zijn gebaseerd op de nieuwe paradigma’s van AI, cloud computing, digitale media en het Internet of Things. De dienstverlening van Reply omvat: consulting, systeemintegratie en digitale diensten. www.reply.com

FINCON

Met ongeveer 450 medewerkers is FINCON Unternehmensberatung GmbH het advies- en oplossingenbedrijf dat gespecialiseerd is in banken, de financiële groep van spaarbanken en de verzekeringssector. In het bancaire segment adviseert FINCON grote banken, de coöperatieve financiële groep en geselecteerde buitenlandse en gespecialiseerde banken over specialistische, technische, procesmatige en projectmethodologische vraagstukken. www.fincon.eu

Dit persbericht is een vertaling, de Italiaanse versie zal prevaleren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

REPLY
Contactpersonen voor de media

Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Joerg Naruhn

j.naruhn@reply.com
Tel. +49524150090

Contactpersonen voor beleggersrelaties

Riccardo Lodigiani

r.lodigiani@reply.com
Tel. +390117711594

Michael Lueckenkoetter

m.lueckenkoetter@reply.com
Tel. +49524150091017

Check out our twitter: @NewsNovumpr