17:47 uur 24-05-2022

IPI Partners neemt Zwitserse datacenterleider Safe Host over

Safe Host wordt opgenomen in het STACK Infrastructure platform van IPI, waardoor STACK een belangrijke leiderspositie kan verwerven in Zwitserland en het bredere Europa

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– IPI Partners, LLC (“IPI”), een wereldwijde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in investeringen in kritieke digitale infrastructuur, heeft vandaag aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in Safe Host SA (“Safe Host”), een in Zwitserland gevestigde datacentereigenaar en -exploitant, van de oprichters, het management en de fondsen die worden beheerd door StepStone Real Estate (“SRE”), de vastgoedtak van de wereldwijde particuliere investeringsmaatschappij StepStone Group Inc. (Nasdaq: STEP). De financiële voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Safe Host, opgericht in 2000, is een leider in de Zwitserse datacentermarkt met een aantrekkelijk portfolio van hoogwaardige activa en relaties met toonaangevende hyperscale en enterprise klanten. Safe Host exploiteert vier datacenters in Genève, Zürich en Avenches, Zwitserland, en heeft extra grondbezit in Europese topmarkten die een aanzienlijk groeipotentieel bieden.

Na afronding van de overname zal Safe Host opereren onder de merknaam STACK Infrastructure, een van de grootste digitale infrastructuurplatforms ter wereld dat door IPI wordt gefinancierd. In combinatie met STACK’s bestaande datacenterportfolio in Italië en Scandinavië, zorgt de overname voor extra schaalgrootte en geografische diversiteit en daarmee een versterking van STACK’s groeiende aanwezigheid in Europa. Door Safe Host toe te voegen zal STACK ook beter in staat zijn om te voldoen aan de unieke behoeften van hyperscale en enterprise klanten, omdat uitgebreide lokale en regionale expertise hand in hand zullen gaan met een wereldwijde reikwijdte en schaal.

John Eland, CEO van STACK EMEA: “Het verheugt ons het Safe Host-portfolio onder het STACK-vaandel te brengen. De centrale ligging van Zwitserland, de politieke en economische stabiliteit, de hoge normen voor databescherming en de hernieuwbare energiebronnen zijn zeer aantrekkelijk voor onze klanten en we zijn ervan overtuigd dat de markt zich in een goede positie bevindt voor toenemende groei van hyperscale en enterprise in de toekomst.”

Matt A’Hearn, Partner bij IPI, voegde hieraan toe: “Europa blijft een hoge prioriteit voor IPI’s hyperscale klanten en met de bestaande relaties en bruikbare uitbreidingsmogelijkheden van Safe Host kunnen we direct tempo maken in de regio. IPI kijkt ernaar uit om verder gebruik te maken van de kracht van een verenigd STACK, nog uitgebreider dankzij deze overname, om klanten beter van dienst te zijn en IPI’s hyperscale-gerichte datacenterportfolio verder uit te bouwen.”

Gibson, Dunn & Crutcher LLP trad op als juridisch adviseur van IPI Partners. StepStone Real Estate liet zich adviseren door Latham & Watkins LLP als juridisch adviseur en RBC Capital Markets als financieel adviseur.

Over IPI Partners

IPI Partners is gespecialiseerd in het verwerven, ontwikkelen, leasen en exploiteren van kritieke digitale infrastructuurmiddelen om te voldoen aan de behoeften van grote hoogwaardige technologiebedrijven wereldwijd. In de afgelopen vijf jaar heeft IPI een van de grootste particuliere hyperscale en enterprise datacenterportfolio’s ter wereld opgebouwd met faciliteiten in de Verenigde Staten (acht van de top 10-markten), Canada, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië en Zwitserland, met de mogelijkheid om meer dan 1,4 gigawatt aan IT-capaciteit te ondersteunen.

Over STACK Infrastructure

STACK levert digitale infrastructuur aan ‘s werelds meest innovatieve bedrijven. STACK gaat klantgericht te werk en levert een uitgebreide reeks campus-, build-to-suit-, colocatie- en powered shell-oplossingen in de regio’s Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC. Met robuuste bestaande en flexibele uitbreidingscapaciteit in de belangrijkste beschikbaarheidszones biedt STACK de schaalbaarheid en het geografische bereik die snel groeiende hyperscale en enterprise bedrijven nodig hebben. De wereld draait op data. En data draait op STACK.

Over StepStone Group en StepStone Real Estate

StepStone Group Inc. (Nasdaq: STEP) is een wereldwijde particuliere investeringsmaatschappij die zijn klanten op maat gemaakte investeringsoplossingen en advies- en datadiensten biedt. Op 31 december 2021 beheerde StepStone ongeveer 548 miljard dollar aan particuliere beleggingen (151 miljard dollar binnen SRE), inclusief 127 miljard dollar aan activa onder beheer. Tot de klanten van StepStone behoren enkele van ‘s werelds grootste overheids- en particuliere pensioenfondsen (zowel loongerelateerd als beschikbare premieregelingen), staatsfondsen en verzekeringsmaatschappijen, evenals prominente liefdadigheidsinstellingen, stichtingen, familiekantoren en klanten met een privévermogen, waaronder zeer welgestelde en bemiddelde particulieren. StepStone werkt samen met zijn klanten om privéportefeuilles te ontwikkelen en op te bouwen die aan hun specifieke doelstellingen beantwoorden, in de activaklassen vastgoed, particulier vermogen, infrastructuur en particulier vreemd vermogen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Alyssa Lorenzo / Camilla Scassellati Sforzolini / Claire Keyte

Sard Verbinnen & Co.

IPI-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr