21:28 uur 24-05-2022

Bulgari en Dubai Cultuur kondigen winnaar van eerste Bulgari hedendaagse-kunstprijs aan

  • De voorzitter van de Dubai Cultuur- en Kunstautoriteit woonde de prijsuitreiking bij in het Italië-paviljoen op Expo 2020 Dubai.
  • Nima Nabavi werd door de jury gekozen als winnaar van de prijs uit een shortlist waarin ook Juma AlHaj en Kamal Alzubi werden opgenomen.

ROME–(BUSINESS WIRE)– In aanwezigheid van Hare Hoogheid Sheikha Latifa bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, voorzitter van Dubai Cultuur- en Kunstautoriteit (Dubai Cultuur) en lid van het Dubai Bestuur, Bulgari, het toonaangevende Italiaanse merk in de wereld van sieraden en luxe, en in samenwerking met Dubai Cultuur, kondigde de winnaar van de eerste editie van de Bulgari hedendaagse-kunstprijs aan tijdens een ceremonie in het Italië-paviljoen op Expo 2020 Dubai. De winnaar werd gekozen uit een shortlist van drie kunstwerken geselecteerd door de jury van de kunstprijs.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220523005316/nl/

Nima Nabavi, winner of the Bulgari Contemporary Art Award, with the trophy (Photo: AETOSWire)

Nima Nabavi, winner of the Bulgari Contemporary Art Award, with the trophy (Photo: AETOSWire)

De ceremonie werd bijgewoond door Zijne Excellentie Giuseppe Finocchiaro, Consul-generaal, Italiaans Consulaat (Dubai); Paolo Glisenti, Commissaris-generaal van Italië voor Expo 2020 Dubai; Jean Christophe Babin, Groep CEO van Bulgari; Lucia Boscaini, Merk Curator bij Bulgari; Hare Excellentie Hala Badri, Directeur-generaal van Dubai Cultuur; en Dr. Saeed Mubarak bin Kharbash, CEO van de kunst- en literatuursector bij Dubai Cultuur.

Een jury van drie experts – Giuseppe Moscatello, Nujoom Alghanem en Patricia Millns FRSA – bezocht de tentoonstelling van 3 tot 8 februari in de Van de Goudenberg Kunstgalerie in het Dubai Internationaal Financieel Centrum om de deelnemende werken te vieren. Onder de 15 kunstwerken heeft de commissie drie kunstenaars op de shortlist gezet: Juma AlHaj (VAE), Kamal Alzubi (Jordanië) uit Dubai en de in Dubai gevestigde kunstenaar Nima Nabavi (Iraans-Amerikaans), die de jury selecteerde voor het winnende kunstwerk.

Nima Nabavi ontving een trofee die de esthetische en culturele dialoog tussen Rome en Dubai viert door een silhouet te combineren dat is geïnspireerd op de iconische deuropeningen en winkelpuien van Bulgari met architecturale ornamenten geïnspireerd op de historische wijken Al Fahidi en Al Shindagha in Dubai. De trofee is ontworpen door Emiraat-ontwerper Kamla AlOlama en geproduceerd door Asateer, een Emiraat-studio opgericht door Mohammed AlSuwaidi, gespecialiseerd in hedendaagse producten die het rijke Emiraat-erfgoed weerspiegelen.

De trofee maakt gebruik van materialen met een grote culturele betekenis. Een lijst is vervaardigd uit de rijke bossen van de nationale boom van de VAE, Al Ghaf, een embleem van erfgoed en doorzettingsvermogen. Het ontwerp bevat ook oorspronkelijke parelmoeren ingelegde motieven en messing.

Nima Nabavi sprak zijn blijdschap uit met het winnen van de prijs en bedankte Bulgari en Dubai Cultuur voor het feit dat ze hem de kans gaven om zijn artistieke visie te delen. Hij bedankte ook de experts en jury voor het selecteren van zijn werk voor de prijs.

Het winnende kunstwerk werd tentoongesteld in het Italië Paviljoen op Expo 2020. De kunstenaar krijgt ook de kans om Rome te ervaren door de ogen van Bulgari als onderdeel van een reis van een week door het universum van het merk. Hij zal de schoonheid van Bulgari’s kleurrijke edelstenen ervaren en de DomvsAvrea-museumruimte in de flagshipstore van het Maison in Rome bezoeken, evenals workshops bijwonen met Bulgari-ontwerpers en exclusieve rondleidingen door historische bezienswaardigheden en culturele locaties die in het bijzonder verband houden met Bulgari’s mecenaat, initiatieven en inspiratie. Bovendien zal het winnende kunstwerk worden tentoongesteld op locaties die verband houden met Dubai Cultuur en Bulgari, volgens een vooraf bepaald schema.

De Bulgari hedendaagse-kunstprijs, gelanceerd in juli 2021, opende de deur voor nationale en lokale kunstenaars van de VAE om kunstwerken in te dienen onder het thema ‘Beauty Connects People’ (Schoonheid Verbindt Mensen) die hen creatief lieten uitdrukken hoe schoonheid mensen verbindt en hoe steden als Dubai en Rome verbonden zijn door hun inspirerende schoonheid en innovatie.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Antoine Boghos, +971503310001

Email-adres: antoine@cbpr.me

Check out our twitter: @NewsNovumpr