12:21 uur 18-05-2022

Belgische Data scale-up Daltix breidt uit naar Duitsland

  • De marktleider voor FMCG data in de Benelux breidt uit naar Duitsland en biedt een uitgebreid portfolio aan met actuele data over assortiment, prijzen en acties in de detailhandel
  • De expansie zal worden geleid door Claus Unterkircher, de voormalige VOI Technology General Manager DACH en Uber Head Of Operations

GENT, België–(BUSINESS WIRE)– Daltix biedt nu ook in Duitsland uitgebreide foodretaildata aan. De big data startup is sinds 2016 op de Belgische markt aanwezig en inmiddels gegroeid tot ruim 25 medewerkers. Tot het klantenbestand van Daltix behoren grote retailers en fabrikanten met ofwel een hoofdkantoor in de Benelux ofwel plannen om uit te breiden naar de Benelux.

Met Daltix kunnen retailers, producenten en derden, zoals marktonderzoekers, dagelijkse gegevens analyseren die het volledige scala van talrijke food retailers overspannen. Daltix beschikt over data mbt prijs, promoties, productdetails, Nutri Scores en dit op verschillende detailniveaus, wat haar klanten toelaat hun producten te vergelijken met andere merkproducten of private labels.

Dit resulteert in diverse gebruiksmogelijkheden zoals vergelijkingen van assortiment, aanbiedingen, prijzen, beschikbaarheid, invoer in uw eigen BI-systemen en analyses in combinatie met bestaande inkoop- en verkoopgegevens. Daltix laat ook klanten toe om te analyseren of prijs- en campagnestrategieën het gewenste succes opleveren, in near-real time.

Voor haar groei in Duitsland heeft Daltix Claus Unterkircher aangetrokken. Hij bracht eerder de e-scooter startup VOI naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en was daarvoor Head of Operations bij Uber. Claus Unterkircher: “Aangezien Daltix al samenwerkt met grote spelers in België, Nederland en Luxemburg, is de markt in Duitsland betreden een natuurlijke en spannende volgende stap. Deze expansie was gewoon een kwestie van tijd”

Jonas Deprez, founder en CEO van Daltix: “Met Daltix willen we analisten, inkopers en commerciële teams helpen om de juiste beslissingen te nemen met hoogwaardige data. Wij bekommeren ons om de complexiteit van het verzamelen, structureren en cleanen, zodat onze klanten zich kunnen toespitsen op hun core-business.”

Over Daltix

Daltix werd in de zomer van 2016 in België opgericht door Jonas Deprez om op innovatieve wijze grote hoeveelheden retaildata te verzamelen en op te slaan. Vandaag telt Daltix bijna 25 medewerkers en kantoren in Gent, Antwerpen en Lissabon. In 2019 breidde Daltix uit naar Nederland en Luxemburg. In het daarop volgende jaar werd Colruyt Group, Belgies grootste retailer, een investeerder in Daltix. Daltix breidde dan ook uit naar Frankrijk en nu recent ook naar Duitsland.

Contacts

Press Office

Nikolina Pipping

+32(0)492 743 203 I press@daltix.com I www.daltix.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr