12:51 uur 18-05-2022

ARTHUR D. LITTLE PUBLICEERT ZIJN 2022 ‘FLAGSHIP ENERGY REPORT’

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Arthur D. Little (ADL) heeft zijn jaarlijkse ‘flagship energy report’ voor 2022 gepubliceerd. Als erkenning voor de turbulente omstandigheden die de industrie momenteel doormaakt, plus de voortdurende zoektocht naar ‘net zero’, is het rapport getiteld: ‘Disruption Is Now’.

Het rapport benadrukt niet alleen de belangrijkste trends die de energiemarkt vormgeven, maar bevat ook verhelderend commentaar van ADL’s energie-, hulpbronnen- en cleantech-experts, gebaseerd op zowel hun eigen onderzoek als hun betrokkenheid bij klanten in de afgelopen 12 maanden.

Het rapport identificeert drie belangrijke trends die de energietransitie van op koolwaterstof gebaseerde brandstoffen naar groenere alternatieven versnellen:

  • Decarbonisatie is de overkoepelende trend die een fundamentele impact heeft op het strategisch denken en toekomstige investeringsbeslissingen van bedrijven in alle sectoren.
  • Digitalisatie van operationele activiteiten is een andere belangrijke trend in alle sectoren en komt tegemoet aan de behoeften van bedrijven die steeds meer worden gedreven door transparantie, naadloosheid en snelheid van levering.
  • Decentralisatie is ook bijzonder relevant voor de energie- en nutssectoren, waarbij de levering van diensten steeds meer gebaseerd wordt op lokale oplossingen – windparken, zonnepanelen enz. – in plaats van op een nationale/regionale infrastructuur.

Bovendien stelt het rapport vast dat convergentie nu een van de grootste drijvende krachten is achter marktveranderingen. Naarmate de grenzen tussen verschillende sectoren vervagen, zorgen nieuwe technologieën ervoor dat ‘disruptive incomers’ gemakkelijker tussen hen kunnen springen, waardoor nieuwe inkomstenstromen ontstaan ​​en gevestigde spelers worden bedreigd.

Het rapport onthult in detail een overzicht van de investeringen die worden gedaan door traditionele bedrijven in verschillende sectoren, waaronder zowel upstream als downstream olie en gas, energieopwekking, netwerken en infrastructuur, klantenservice en oplossingen, afval, water en metalen en mijnbouw.

Michael Kruse, Global Leader van ADL’s Energy & Utilities Practice, merkt op: “Het is duidelijk dat de meeste bedrijven in de energie- en hulpbronnensector een periode van ongekende veranderingen zullen moeten doormaken als ze geschikt willen zijn voor hun doel in een steeds meer gedecarboniseerde, gedecentraliseerde en gedigitaliseerde wereld. Zij moeten anders gaan denken en op manieren die vaak op gespannen voet staan ​​met hun traditionele manier van werken. Zij moeten zich met name overkoepelend committeren voor circulariteit in hun bedrijfsvoering.”

Om het hele rapport te downloaden gaat u naar: https://tinyurl.com/2p9cz7jh

Contacts

Cate Bonthuys

Catalyst Comms

+44 7746 546773

cate@catalystcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr