19:17 uur 17-05-2022

University of Nebraska Medical Center en ANANDA Scientific kondigen FDA-goedkeuring van de IND aan voor een klinisch onderzoek naar de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS)

OMAHA, Nebraska en GREENWOOD VILLAGE, Colorado–(BUSINESS WIRE)– De University of Nebraska Medical Center (UNMC) en ANANDA Scientific Inc kondigen een samenwerking aan in een nieuwe klinische studie naar de behandeling van volwassenen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220517005068/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

De proef wordt geleid door hoofdonderzoeker Mathew Rizzo, MD, de Reynolds Professor en voorzitter van de afdeling neurologische wetenschappen van het UNMC en hoofdgeneesheer voor neurologische diensten bij Nebraska Medicine.

De studie evalueert de effectiviteit van Nantheia™ ATL5, een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol gebruikt in de eigen afgiftetechnologie van ANANDA. Een onderzoeksaanvraag voor een nieuw geneesmiddel (investigational new drug, IND) voor de proef is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

(Clinical Trials.gov Identifier NCT05269459)

“Dit is onze tweede klinische studie gericht op PTSS. We zijn verheugd dat het onderzoeksteam van UNMC met ons heeft samengewerkt om ons veelbelovende medicijn te evalueren voor deze zeer slopende conditie”, zei Sohail R. Zaidi, Chief Executive Officer van ANANDA. “Het is een belangrijke stap in onze inspanningen om patiënten met PTSS mogelijk verbeterde therapeutische opties te bieden.”

“Het bevorderen van op bewijs gebaseerd onderzoek naar nieuwe therapieën om een grote populatie van PTSS-patiënten te voorzien van nieuwe innovatieve behandelingsopties is een belangrijke doelstelling voor ons onderzoeksteam”, zei Dr. Rizzo. “We zijn verheugd om met ANANDA Scientific samen te werken aan deze proef.”

Dr. Rizzo is ook de directeur van het Great Plains IDeA Clinical and Translational Research Network van de National Institutes of Health. Hij is voorzitter van het uitvoerend comité van de American Brain Coalition, die pleit voor het bevorderen van onderzoek naar neurologische genezingen.

Het onderzoeksteam van Dr. Rizzo bestaat uit: Jennifer Merickel, Ph.D., cognitieve neurowetenschapper en universitair docent bij de afdeling neurologische wetenschappen van het UNMC en Brigette Vaughan, een gediplomeerde verpleegkundige, clinicus en onderzoeker bij de afdeling psychiatrie van het UNMC.

Deze fase II dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde klinische studie is van plan 240 deelnemers in te schrijven om een rigoureuze klinische en praktijkevaluatie van de werkzaamheid en veiligheid van Nantheia™ ATL5.

OVER NANTHEIA™ ATL5

Nantheia™ ATL5 is een onderzoeksgeneesmiddel dat cannabidiol gebruikt in ANANDA’s eigen Liquid Structure- afgiftetechnologie. Preklinische en initiële klinische onderzoeken laten zien dat ANANDA’s Liquid Structure™ afgiftetechnologie (in licentie van Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd in Jeruzalem, Israël) de doeltreffendheid en stabiliteit van cannabidiol verhoogt. Nantheia™ ATL5 is een oraal product met 100 mg cannabidiol per softgelcapsule.

Over University of Nebraska Medical Center

Als het enige openbare academische centrum voor gezondheidswetenschappen in Nebraska, zet het UNMC zich in voor het opleiden van gezondheidswerkers in de 21e eeuw, het vinden van genezingen en behandelingen voor verwoestende ziekten, het bieden van de beste zorg voor patiënten en het dienen van de staat en zijn gemeenschappen via een bekroond bereik. Het UNMC heeft zes hogescholen en twee instituten en bedient meer dan 4.200 studenten in een twintigtal programma’s. Onderzoekers van het UNMC voeren baanbrekend onderzoek uit op het gebied van neurologische wetenschappen, oncologie, infectieziekten en andere belangrijke gebieden.

OVER ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA is een toonaangevend, op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf dat baanbrekend werk verricht met klinische studies van hoog kaliber waarin therapeutische indicaties zoals PTSS, Radiculopathische Pijn, Angst en Opioïdengebruiksstoornis (Mt. Sinai en UCLA) geëvalueerd worden. Het bedrijf gebruikt gepatenteerde afgiftetechnologie om cannabinoïden en andere plantaardige verbindingen optimaal biologisch beschikbaar, wateroplosbaar en houdbaar te maken, en richt zich op de productie van effectieve farmaceutica van topkwaliteit. Het bedrijf breidt zijn onderzoeksbasis uit door middel van meerdere gesponsorde samenwerkingsverbanden met universiteiten om zijn klinische portefeuille te diversifiëren. In overeenstemming met zijn sterke op onderzoek gebaseerde gegevens, heeft het bedrijf een groeiende pijplijn van nutraceutische receptvrije producten. ANANDA heeft deze producten met succes gelanceerd in de VS, Australië en het VK, met uitbreiding naar bijkomende markten zoals de EU, China, Afrika, en andere landen in Azië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ANANDA Scientific Mediarelaties | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr