10:49 uur 17-05-2022

KAUST draait in vijf geavanceerde internationale startups en brengt nieuwe technologie naar Saoedi-Arabië

THUWAL, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) heeft onlangs ‘Destination Deep Tech’ afgerond, een Saudi-first-programma dat draait in toonaangevende wereldwijde startups naar het Koninkrijk om diepgaande technische innovaties te ontwikkelen. De internationale startups – CeEntek, Hopu, Insignes-Labs, Pasqal en Proteïne werden gekozen om het drie maanden durende programma te ervaren als resultaat van hun zeer geavanceerde technologische uitbreiding naar de MENA-regio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220516005521/nl/

The founders of the 5 international startups CeEntek, Hopu, Insignes-Labs, Pasqal, and Proteinea at KAUST (Photo: AETOSWire)

The founders of the 5 international startups CeEntek, Hopu, Insignes-Labs, Pasqal, and Proteinea at KAUST (Photo: AETOSWire)

“KAUST is het Deep Tech-hart van de Saoedische economie. Daarom zijn we verheugd om deze getalenteerde internationale startups te verwelkomen bij KAUST en in het Koninkrijk als onderdeel van Destination Deep Tech”, zei Dr. Kevin Cullen, vice-president van KAUST Innovation.

Pasqal, uit Frankrijk, is een toonaangevende Europese Quantum Computing-startup die een full-stack-oplossing biedt van hardware tot applicaties. Hun doel is om het kwantumvoordeel sneller naar eindgebruikers te brengen. Pasqal heeft onlangs een memorandum van overeenstemming ondertekend met Aramco en is momenteel op zoek naar een commerciële aanwezigheid in de regio.

Insignes-Labs, uit Polen, ontwikkelt antimicrobiële additieven om een breed scala aan materialen te beschermen tegen micro-organismen zoals bacteriën, algen, zwammen en schimmels. Het bedrijf voert momenteel een proefprogramma uit met de startup Red Sea Farms van KAUST, terwijl het een Impactversnellingsfonds voor technologieoverdracht van KAUST aanvraagt om verder samen te werken met de universiteit en het product op de markt te brengen.

Proteinia, uit Egypte, is een platformtechnologie die gebruikmaakt van de kracht van AI, deep learning-modellen en biologische automatisering voor het ontwerp en de productie van eiwitten. Door de commercialisering van de belangrijkste geoptimaliseerde eiwitproducten te versnellen, wil Proteinia de gebieden van menselijke gezondheid, aquacultuurindustrieën en duurzame voedseltechnologieën bedienen.

CeEntek, uit Singapore, levert beton met ultrahoge prestaties voor meer duurzaamheid en efficiëntie van bouwprojecten. Hun innovatieve productieproces maakt UHPC 2.0™-betonoplossingen mogelijk in een breed scala aan markten en toepassingen.

Hopu, uit Spanje, levert op AI gebaseerde IoT-apparaten en sensoren voor Industry 4.0 en slimme steden, waaronder monitoring van de luchtkwaliteit, geluid, energiemeting en meer. Het bedrijf implementeert zijn luchtkwaliteitssensoren in het KAUST-netwerk via een samenwerking met KAUST Smart en academici van KAUST.

The Next Web (TNW) is het team achter Destination Deep Tech. Het helpt bedrijven en overheden om samen met het startup-ecosysteem te innoveren en zorgde ervoor dat toptalent werd geworven voor het programma.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Najdat BouKarroum

Global.pr@kaust.edu.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr