08:02 uur 13-05-2022

Het Yokohama Convention & Visitors Bureau bevestigt zijn belofte aan duurzame ontwikkeling

Nieuwe programma’s brengen duurzaamheid in actie

YOKOHAMA, Japan–(BUSINESS WIRE)– Als onderdeel van Yokohama’s streven om het voortouw te nemen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling, bevestigt de Yokohama Convention & Visitors Bureau (YCVB) de duurzaamheidsidealen en toezeggingen van de stad door nieuwe programma’s voor congresorganisatoren en deelnemers te creëren.

Deze YCVB-programma’s zijn ontworpen om duurzaamheid van ideaal concept naar praktische toepassing te brengen.

Traditie in stand houden

Het eerste van vele projecten is de creatie van traditionele Japanse houten tearooms die draagbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden opgezet in conferentie- of evenementomgevingen. De tearooms zijn gebouwd met behulp van miyadaiku-timmerwerk, een traditionele vorm van timmerwerk die te zien is in historische heiligdommen, tempels en theehuizen in heel Japan. Dit project herinnert eraan dat structuren gemaakt van hernieuwbare materialen zowel het ambacht als de esthetiek ervan voor toekomstige generaties kunnen ondersteunen.

De geprefabriceerde tearooms zetten een ambachtelijk ambacht voort dat 1400 jaar in de maak is – een die is ingeschreven op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed (vanaf 2020).

The Yokohama Convention & Visitors Bureau Reaffirms Its Pledge to Sustainable Development

New Programs Put Sustainability into Action

YOKOHAMA, Japan–(BUSINESS WIRE)– As part of Yokohama’s move to take the lead on sustainable urban development, the Yokohama Convention & Visitors Bureau (YCVB) is reaffirming the city’s sustainability ideals and commitments by creating new programs for convention organizers and participants.

These YCVB programs are designed to take sustainability from ideal concept to practical application.

Sustaining Tradition

The first of many projects is the creation of traditional Japanese wooden tearooms that are portable and can be easily erected in conference or event settings. The tearooms are constructed using miyadaiku carpentry, a traditional form of carpentry that can be seen at historic shrines, temples, and teahouses across Japan. This project is a reminder that structures made from renewable materials can sustain both the craft and its aesthetics for future generations.

The prefabricated tearooms continue an artisanal craft 1,400 years in the making—one that is inscribed on UNESCO’s Intangible Cultural Heritage list (as of 2020).

Yokohama: Blue, Green, and Much More in Between

Yokohama aspires to embody sustainability, taking advantage of its many natural attractions from the green expanses of its abundant public spaces to the blue waters of its historic harbor. These new YCVB programs reflect Yokohama and its culture, creating synergy between the city and convention planners and participants.

A short film reveals the continued importance of sustainability to the Yokohama, as a city built in harmony with the natural environment, now, and for the future.

ENDS

About Yokohama Convention & Visitors Bureau:

The role of the Yokohama Convention & Visitors Bureau (YCVB) is to make use of the wealth of resources at the disposal of the City of Yokohama and the wider Kanagawa Prefecture, and promote the region as an ideal destination for both tourists and international conventions. In doing so, the YCVB aims to reinvigorate the City of Yokohama and its surrounding areas, while driving its globalization.

Facebook: https://www.facebook.com/DISCOVERYOKOHAMA.JAPAN
Instagram: https://www.instagram.com/yokohama_visitors_guide/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3s7Mt89lyvTZVl1x5_Mr_g

Contacts

Akiko Hosono

Yokohama Convention and Visitors Bureau

Phone: +81-45-221-2111 E-mail: mice@ycvb.or.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr