07:40 uur 09-05-2022

Murata Manufacturing: 3-in-1 bodemsensoren helpen de gewasopbrengst en kwaliteit in slimme landbouw te maximaliseren

KYOTO, Japan–(BUSINESS WIRE)– Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001) heeft een zeer nauwkeurige drie-in-één bodemsensor geïntroduceerd voor datagestuurde duurzame landbouw. Door gelijktijdig de elektrische geleidbaarheid (EC), het watergehalte en de temperatuur van de bodem te bewaken, stelt de sensor boeren in staat de opbrengst en kwaliteit van gewassen te maximaliseren, terwijl hulpbronnen zoals water en meststoffen worden geminimaliseerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20220508005001/en/

De punt van de bodemsensor bevat een raster van 9 extra gevoelige elektroden die zorgen voor consistente metingen van de EC van de bodem. Met behulp van unieke algoritmen helpen deze elektroden de EC van poriewater, dat is het water tussen de bodemdeeltjes, te meten en te vergelijken met het volume van de natuurlijke voedingsstoffen en toegevoegde meststoffen van de bodem. Deze EC-metingen worden niet beïnvloed door het bodemvochtgehalte, waardoor onzekerheid in de bodem wordt geëlimineerd en wordt bijgedragen aan verbetering van de gewaskwaliteit en opbrengst door optimalisatie van meststoffen.

Murata Manufacturing: 3-in-1 Soil Sensors Help Maximize Crop Yield and Quality in Smart Agriculture

KYOTO, Japan–(BUSINESS WIRE)– Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001) has introduced a highly accurate three-in-one soil sensor for data-driven sustainable agriculture. By simultaneously monitoring the electrical conductivity (EC), water content and temperature of the soil, the sensor enables farmers to maximize the yield and quality of crops while minimizing resources such as water and fertilizers.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220508005001/en/

[Murata Manufacturing Co., Ltd.] soil sensor (Photo: Business Wire)

[Murata Manufacturing Co., Ltd.] soil sensor (Photo: Business Wire)

The tip of the soil sensor contains a grid of 9 extra-sensitive electrodes that provide consistent measurements of the soil’s EC. Using unique algorithms, these electrodes help measure and compare the EC of pore water, which is the water in between the soil particles, to the volume of the soil’s natural nutrients and added fertilizers. These EC measurements are not affected by soil moisture content, thereby eliminating uncertainty in the soil and contributing to improving crop quality and yield by optimizing fertilizers.

Knowing the water content of the soil also enables the grower to irrigate the soil in an accurate and timely manner, saving water. As well as monitoring soil conditions, the robust and reliable sensor can monitor the water quality of rivers and lakes.

“We have conducted demonstration tests using our soil sensors on a variety of fields and crops to verify their effectiveness,” says Yoshiyuki Oba, developer, Murata. “By using data for management and control, the soil sensors contribute to labor-saving in agricultural work and reduce waste of valuable resources such as water and fertilizer. They also contribute to achieving Sustainable Development Goals (SDGs), such as environmental problems like salt damage and the accompanying food problems caused by global climate change.”

Protected to IP68 equivalent for dust and water, including rust proofing for use in harsh environments, these high-performing and energy-efficient soil sensors can run on three AA batteries for over half a year if the measurement interval is once every 30 minutes. The multi-interface sensors also support UART, RS232E, RS485, SDI-12, and RS485 MODBUS, making them compatible with existing crop management systems.

For more information, please visit: https://www.murata.com/en-global/products/sensor/soil

Contacts

For more information, please contact:

Murata Manufacturing Co., Ltd.

Wakana Nakamura, prsec_mmc@murata.com
Corporate Communications Department

Check out our twitter: @NewsNovumpr