20:33 uur 05-05-2022

Reply Sustainable Investment Challenge 2022: meer dan 13.750 mensen uit 95 landen namen deel aan de zero-impact online wedstrijd

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– De derde editie van de Investment Challenge, de tweede rond het thema duurzaamheid, die werd georganiseerd door Banca Generali en Reply in samenwerking met MIP Politecnico di Milano, MainStreet Partners en CFA Society Italy, is officieel beëindigd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220505005594/nl/

De online wedstrijd behaalde recordaantallen, met meer dan 13.750 deelnemers uit 95 landen die een totale verhandelde waarde van meer dan $ 8,2 miljard genereerden door te handelen in bedrijven met de beste ESG-rating, omdat de opdracht was de beste impact voor toekomstige generaties te bewerkstelligen.

Vanaf het begin was duidelijk dat de deelnemers in staat waren om producten met een positieve ESG-rating te herkennen en daarin te beleggen, in overeenstemming met de doelstelling van de wedstrijd op het gebied van duurzaam beleggen. Vanaf dag één werd 67% van de transacties uitgevoerd op instrumenten met een positieve ESG-rating, d.w.z. een ESG-rating van 3 of meer (op een schaal van 1-5). Tijdens de wedstrijd bleken de beleggingsstrategieën te evolueren. De deelnemers slaagden erin deugdzame aandelen doeltreffender te herkennen, waardoor het percentage verhandelde producten met een ESG-score van meer dan 3 toenam; een bewijs van de vaardigheid van de deelnemers.

Om zich beter op de wedstrijd voor te bereiden, konden de deelnemers hun kennis van ESG-ratings verdiepen en hun algemene financiële en beleggingsvaardigheden verbreden dankzij de exclusieve e-learning-content die speciaal daarvoor was ontworpen door Reply, Banca Generali, MIP Politecnico di Milano en MSP.

De podiumplaatsen van de Reply Sustainable Investment Challenge editie 2022 waren voor:

Nigel Cledwyn Motinius, 22 jaar, rechtenstudent aan de universiteit van West of England (Bristol), die de eerste plaatse veroverde met een rankingwaarde van 98.852,47;

Antonio Villano, 23 jaar, MA-student Economie en Financiën aan de universiteit van Milano-Bicocca, die met een rankingwaarde van 75.002,96 de tweede plaats behaalde, door uitsluitend te beleggen in effecten met een positieve ESG-rating;

Giacomo Gazzo, 23 jaar, student Management Engineering aan de Politecnico di Milano, die de derde plaats innam met een rankingwaarde van 81.507,37.

“Het vermogen van de deelnemers om in de loop van de wedstrijd hun strategie aan te passen om duurzamere aandelen te vinden, getuigt van hun kennis- en vaardigheidsniveau”, verklaarde Roberto Tognoni, een Reply Executive Partner. “We zijn bijzonder tevreden over het enorme succes van deze nieuwe editie van de Reply Investment Challenge en over het Reply Challenges-programma in het algemeen, dat laat zien hoe essentieel het is om de nieuwe generaties talent aan te spreken door middel van een nieuwe en innovatieve opleidingsdynamiek”.

“We zijn erg blij met het buitengewone succes van de Sustainable Investment Challenge 2022. De overweldigende deelname aan het evenement is een teken van de grote belangstelling van jongeren voor sparen en beleggen, en duurzame investeringen in het bijzonder. De behaalde resultaten en de opbouw van veel van de portefeuilles in de wedstrijd zijn een teken van volwassenheid van de jongere generaties, wat een interessante gelegenheid biedt voor reflectie binnen onze sector”, aldus Carmelo Reale, General Counsel en Head of Sustainability bij Banca Generali.

De Reply Sustainable Investment Challenge is onderdeel van het Reply Challenges-programma. Samen met het Reply Code For Kids-programma en de Master in AI & Cloud die wordt aangeboden aan de Polytechnische Universiteit van Turijn, zijn dit slechts enkele voorbeelden van de inzet van Reply voor de ontwikkeling van innovatieve opleidingsmodellen die in staat zijn om de nieuwe generaties aan te spreken. Tegenwoordig bestaat Reply Challenges uit een community van meer dan 140.000 spelers.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Met zijn netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door nieuwe concepten als AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet of things. Reply biedt advies, systeemintegratie en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media, industrie en diensten, het bank- en verzekeringswezen en de publieke sector. www.reply.com

Banca Generali

Banca Generali is een toonaangevende particuliere bank in Italië op het gebied van financiële planning en bescherming van klantenactiva, ondersteund door een netwerk van particuliere bankiers en adviseurs die qua vaardigheden en professionaliteit aan de top van de sector staan. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op vier belangrijke pijlers: de gekwalificeerde adviesdiensten van professionals die gespecialiseerd zijn in het beschermen van het vermogen van families en in het ondersteunen van de planning van hun toekomst; een geavanceerd productportfolio met oplossingen die zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de klant; innovatieve vermogensbeheerdiensten voor financiële activa en andere soorten activiteiten; en innovatieve tools die, door de toepassing van nieuwe technologieën, de vertrouwensrelatie tussen adviseur en klant versterken. De missie van de bank benadrukt haar rol als een groep van vertrouwenspersonen die voortdurend de klanten terzijde staan bij de opbouw en uitvoering van hun levensplannen. De bank is sinds november 2006 genoteerd aan de beurs van Milaan en beheert namens haar klanten meer dan € 85,7 miljard aan activa van Assicurazioni Generali (gegevens per 31 december 2021). De bank is wijdverspreid aanwezig in heel Italië en heeft 45 filialen en 137 kantoren met meer dan 2.150 financiële adviseurs ter beschikking, samen met een geavanceerde digitale contactservice voor haar activiteiten. Tenslotte is er het digitale bankplatform, www.bancageneraliprivate.it, dat klanten onafhankelijke toegang biedt tot bankdiensten.

MainStreet Partners

We zijn de vertrouwde ESG-partner van veel beleggers om één simpele reden: we bieden één enkel platform voor hun duurzaamheidsbehoeften op portefeuilleniveau. Onze klanten behoren tot de meest geavanceerde vermogensbeheerders, investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en institutionele beleggers in de financiële sector.

MainStreet Partners heeft haar hoofdkantoor in Londen, wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority en bestaat uit twee hoofddivisies:

  1. ESG-Advies – We werken al meer dan 10 jaar samen met onze partners om ESG-portefeuilles met meerdere activa en meerdere managers te creëren die beleggingsfondsen, aandelen en obligaties bevatten. We ontwikkelen oplossingen voor thematische producten of producten die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties;
  2. Portefeuilleanalyse – We bieden een holistische benadering van ESG-gegevensanalyse met onder meer: transparante en gedetailleerde ESG-ratings voor een breed scala aan fondsen; en de evaluatie van de portefeuilles van klanten om hun duurzaamheidsprofiel te verbeteren en deze af te stemmen op ‘groene’ regelgeving.

Onze bedrijfseigen en databasemodellen zijn beschikbaar op een pragmatisch en intuïtief ESG-platform. Onze klanten kunnen duurzame portefeuilles creëren en/of hun portefeuilles analyseren dankzij:

  • ESG-ratings op emittentniveau (aandelen, krediet, staatsobligaties, groene en sociale obligaties);
  • ESG-ratings voor fondsen met toevoeging van extra-financiële resultaten en afstemming van de SDG’s;
  • uitsluitingslijsten en analyse van activiteiten en gedragingen.

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

MIP is de Graduate School of Business van de Politecnico di Milano die al meer dan 40 jaar managementtrainingsprogramma’s aanbiedt voor afgestudeerden, professionals, bedrijven en instellingen. In 2014 lanceerde de school de eerste Executive MBA in digitaal leren in Italië en vandaag de dag is digitale training een integraal onderdeel van het volledige trainingsaanbod. De school besteedt bijzonder veel aandacht aan kwesties die verband houden met duurzaamheid. Het is de enige Europese Business School onder de B Corp-gecertificeerde bedrijven, een belangrijke erkenning voor bedrijven die opvallen door hun inzet voor duurzame ontwikkeling en het bouwen van een meer inclusieve samenleving. MIP werkt voortdurend samen met nationaal en internationaal gerenommeerde bedrijven en bouwt partnerschappen op die het mogelijk maken om trainingen op te zetten die de beste tools bieden om de uitdagingen van de hedendaagse markten het hoofd te bieden. Het opleidingsaanbod bestaat uit meer dan 40 masterprogramma’s per jaar, waaronder MBA’s en Executive MBA’s, een catalogus van meer dan 200 open programma’s voor leidinggevende profielen en verschillende trainingen op maat voor het bedrijfsleven. www.som.polimi.it/

CFA Society Italy

CFA Society Italy is in Italië de vereniging bij uitstek voor professionals die de kwalificatie Chartered Financial Analyst® (CFA) hebben behaald, de belangrijkste certificering in de financiële wereld. De vereniging is opgericht in 1999 als een filiaal van het CFA Institute en is hét referentiepunt in Italië voor CFA-charterhouders. CFA Society Italy bevordert de beroepsethiek en de waarde van het opleidings- en certificeringstraject in het land en biedt een reeks diensten voor professionals en voor degenen die het veeleisende examenproces doorlopen. Net als bij de andere aangesloten verenigingen in de wereld, zijn de activiteiten van CFA Society Italy grotendeels gebaseerd op de vrijwillige inzet van haar leden. CFA Society Italy heeft ongeveer 600 leden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen pers:
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +442077306000

Banca Generali
Davide Pastore

davide.pastore@bancagenerali.it
Tel. +39 337 1115357

MainStreet Partners
Laura Regi

regi@mspartners.org
Tel. +44 (0)20 3997 4930

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business
Alessandro D’Angelo

adangelo@l45.it
+39 329 41392262

CFA Society Italy
Elena Giffoni

elena.giffoni@giffonipr.com
+39 347 2626681

Check out our twitter: @NewsNovumpr