19:48 uur 05-05-2022

Het in Londen gevestigde Cælum Capital Limited investeert in baanbrekende Schotse whisky-activiteiten – Compass Box

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Cælum Capital Limited, een gespecialiseerde investeerder gericht op premium drankenbedrijven, kondigde de verwerving aan van een meerderheidsbelang in Compass Box Delicious Whiskey Limited, een in Londen gevestigd premium Schots whisky-merk. Compass Box is door Drinks International gerangschikt als 4e in de ‘Top Trending Brands’ in het Schotse whisky-segment.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220505005295/nl/

London-Based Cælum Capital Limited Invests in Pioneering Scotch Whisky Business – Compass Box (Photo: Business Wire)

London-Based Cælum Capital Limited Invests in Pioneering Scotch Whisky Business – Compass Box (Photo: Business Wire)

Cælum is opgericht door Manish Rungta, een ex-directeur van Diageo met een achtergrond in private equity. Cælum heeft Maurice Doyle aangetrokken als de nieuwe CEO van Compass Box om samen te werken met de oprichter, John Glaser, aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Maurice Doyle is een veteraan in de gedistilleerde drankenindustrie en heeft bijna 30 jaar ervaring op het gebied van marketing, commerciële en leidinggevende functies binnen de wereldwijde alcoholische drankensector. “Ik ben verheugd om me te voegen bij Compass Box. Het is een merk dat ik al lang bewonder als pionier binnen Schotse whisky. Ik heb enorm veel respect voor John en wat hij heeft bereikt,” aldus Doyle.

Compass Box, opgericht in Londen in 2000, is een weerspiegeling van Glasers persoonlijke visie op wat de toekomst van het maken van whisky zou moeten zijn. John Glaser werd door Whiskey Advocate genoemd als een van de ‘Thirty Innovators Who Shaped Today’s Whisky’ en een van de enige twee die vandaag nog in leven zijn. “Met Maurice aan het roer, zijn we verheugd om onze vastberadenheid te verdubbelen om het genot van Schotse whisky te democratiseren, om door te gaan met het vrijgeven van producten die de creatieve kunst achter het blenden onthullen,” verklaarde Glaser, die de Compass Box-missie heeft beschreven als, “vechten tegen… wat ik de ‘single malt hegemonie’ noem.”

De investering van Cælum zal worden gebruikt om de balans van het bedrijf te versterken, voorraden te verwerven en productiefaciliteiten te bouwen. Cælum zal de ambitie van Compass Box helpen faciliteren om meer mogelijkheden te bieden om te verkennen, te experimenteren en te innoveren, met nieuwsgierigheid en creativiteit als leidende principes. Manish Rungta, de Managing Partner bij Cælum, merkte op: “We zijn enthousiast om samen te werken met Compass Box en het is representatief voor de innovatieve en baanbrekende merken binnen de drankencategorie waarin we willen investeren.”

Metric Point Capital trad op als exclusief financieel adviseur en plaatsingsagent voor Cælum. “We zijn dankbaar voor de steun van het Metric Point-team tijdens een zeer complex proces en een drukke Noord-Amerikaanse fondsenwervingsmarkt. Metric Point bracht zeer technische vaardigheden en een op maat gemaakte oplossing voor deze unieke propriëtaire overeenkomst en we zijn uiteindelijk overtekend in onze fondsenwerving,” stelde Manish Rungta.

Corporate Partner Tom Braiden leidde het team van Brown Rudnick, een internationaal advocatenkantoor, dat optrad als exclusief juridisch adviseur van Cælum.

Cælum Capital Limited

Cælum Capital Limited is gevestigd in Londen en is een gespecialiseerde belegger die zich richt op investeringen in premium drankenbedrijven in Noord-Amerika en Europa met een focus op alcoholische dranken. Cælum is opgericht door Manish Rungta, die de Managing Partner van het bedrijf is en beschikt over uitgebreide investeringservaring in de drankensector, zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. Mark Eames, voormalig leidinggevende bij SABMiller, is bij Cælum in dienst getreden als een operationele partner en heeft uitgebreide strategische, operationele en financiële planningservaring binnen de drankensector. Cælum richt zich op kansen in het drankensegment met investeringsbedragen variërend van US $ 50 – 200 miljoen. Ga voor meer informatie naar www.caelumcap.co.uk.

Compass Box

Compass Box zijn Schotse whiskymakers. Het woord ‘whiskymaker’ is hun woord – het komt niet voor in een woordenboek. Al meer dan 20 jaar zijn ze onophoudelijk gefocust op het opnieuw uitvinden van Schotse whisky, waarbij elke nieuwe blend wordt ontworpen om de wereld van whisky interessanter te maken. Compass Box heeft meer prijzen gewonnen voor innovatie dan welke andere producent in Schotland dan ook, omdat ze altijd aan het experimenteren zijn, altijd op zoek naar vonken van creativiteit die iets totaal meeslepends en compleet verrassends zullen opleveren. Deze visie motiveert hen als whiskymakers. Hun blends worden door de meest gerespecteerde stemmen in de industrie consequent beoordeeld als gelijk aan of beter dan de geweldige single malts van Schotland. Ga voor meer informatie naar www.compassboxwhisky.com of @CompassBoxWhiskyCo op Instagram.

Metric Point Capital (lid FINRA en SIPC)

Metric Point Capital is een boutique adviesbureau voor particulier kapitaal dat gespecialiseerd is in het aantrekken van institutioneel kapitaal voor beheerders van alternatieve beleggingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cælum Capital
Manish Rungta

contact@caelumcap.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr