20:53 uur 04-05-2022

REPLY: Enel verbetert de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden met kwantumgeïnspireerde algoritmen

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Reply heeft vandaag aangekondigd dat het een kwantumgeïnspireerd algoritme heeft geïmplementeerd, dat kan worden gebruikt op zowel kwantum- als traditionele computers, voor Enel, een van de toonaangevende wereldwijde operators in de sector van de productie van elektriciteit en hernieuwbare energie. De innovatieve oplossing stelt Enel in staat om snel de optimale toewijzing van onderhoudsactiviteiten te identificeren voor operationele eenheden verspreid over de gebieden waar het bedrijf actief is.

Voor Enel, dat aanwezig is in meer dan 30 landen over de hele wereld en beschikt over een netwerk van meer dan 2,2 miljoen kilometer en 74 miljoen eindgebruikers, is het essentieel om de bemanningen en de toewijzing en planning van de doelstellingen van de verspreide operationele eenheden te coördineren in de verschillende gebieden om het hoogste serviceniveau voor de klant te garanderen. Vandaar de behoefte aan een zo efficiënt mogelijke operationele planning.

De door Reply ontwikkelde oplossing is gebaseerd op het wiskundige QUBO (Quadratic Unconstrained Binary Optimisation)-model en kan effectief worden uitgevoerd door kwantumhardware, bekend als Quantum Processing Units of QPU’s, evenals door klassieke hardware, bekend als Graphics Processing Units of GPU’s.

Het maximale uit de GPU’s halen was mogelijk dankzij de MegaQUBO-accelerator, een softwareoplossing die is ontwikkeld door Data Reply om de implementatie van Quantum Inspired Optimisation-projecten te versnellen. MegaQUBO is een oplossing die is gecertificeerd door Amazon Web Services voor gebruik op de AWS Cloud, via het ‘FTR – Foundational Technical Review’-proces, dat ervoor zorgt dat de software voldoet aan de best practices van AWS op het gebied van architectuur

Naast het identificeren van de optimale toewijzing van activiteiten, kan het voor Enel gemaakte algoritme ook de optimale reisroutes berekenen om werkbestemmingen te bereiken, reistijden en afstanden te minimaliseren en de beschikbare tijd voor daadwerkelijke onderhoudswerkzaamheden te maximaliseren. Dit leidt tot een aanzienlijke verhoging van de productiviteit en een substantiële verlaging van de bedrijfskosten en de bijbehorende milieu-impact.

“Quantumcomputing maakt het mogelijk om uitdagingen op te lossen die tot een paar jaar geleden onoverkomelijk werden geacht,” aldus Filippo Rizzante, CTO van Reply. “Zoals we met succes konden aantonen op basis van onze ervaring met Enel, stelt het gebruik van kwantumalgoritmen om optimalisatieproblemen op te lossen ons in staat om aanzienlijke voordelen te behalen, niet alleen in de kwaliteit van de resultaten, maar ook in de vermindering van verwerkingstijden. Bij Reply onderzoeken we daarom nauwkeurig verschillende gebieden waarop we het potentieel van quantumcomputing kunnen benutten om inzichten te verkrijgen uit extreem grote en constant bijgewerkte databases.”

“De noodzaak om optimalisatiestrategieën te implementeren op steeds grotere territoriale gebieden heeft de complexiteit van het probleem dienovereenkomstig vergroot, tot het punt dat een nieuwe en innovatieve aanpak nodig was,” verklaart Fabio Veronese, hoofd Infrastructure & Networks Digital Hub bij ENEL. “De kwantumgeïnspireerde aanpak die samen met Reply is geïmplementeerd, heeft het mogelijk gemaakt om significante en concrete resultaten in het veld te bereiken en is toepasbaar op zowel bekende problemen als op nieuwe zakelijke contexten.”

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Via haar netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven gaat Reply samenwerkingsverbanden aan met grote Europese bedrijven in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen en verzekeringen, en overheidsdiensten, om bedrijfsmodellen te ontwerpen en te ontwikkelen die zijn gebaseerd op de nieuwe paradigma’s van kuntsmatige intelligentie, big data, cloud computing, digitale media en het Internet of Things. De dienstverlening van Reply omvat: consulting, systeemintegratie en digitale diensten. www.reply.com

Data Reply

Data Reply is het bedrijf van de Reply-groep dat gespecialiseerd is in analyse van big data, kuntsmatige intelligentie en quantumcomputing. Dankzij multidisciplinaire teams van specialisten in big data engineering, datawetenschap, intelligente procesautomatisering en quantum- en versnelde computing, ondersteunt Data Reply bedrijven die actief zijn in verschillende industriële sectoren bij hun procesoptimalisatietraject, door het ontwerpen en implementeren van geavanceerde quantumcomputing-oplossingen en modellen voor machine learning en kunstmatige intelligentie. www.data.reply.com

Enel

Enel is het grootste Europese nutsbedrijf volgens gewone EBITDA en is aanwezig in meer dan 30 landen over de hele wereld en produceert energie met ongeveer 88 GW geïnstalleerd vermogen. Enel distribueert elektriciteit via een netwerk van meer dan 2,2 miljoen kilometer, en met ongeveer 74 miljoen zakelijke en huishoudelijke eindgebruikers wereldwijd heeft de groep het grootste klantenbestand onder de Europese concurrenten. Binnen de Enel Group is Enel Green Power de grootste particuliere operator in de sector van hernieuwbare energie ter wereld, met een beheerd vermogen van meer dan 46 GW uit wind-, zonne-, geothermische en waterkrachtcentrales in Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Enel X, de wereldwijde bedrijfslijn van Enel voor geavanceerde energiediensten, is een wereldleider op het gebied van vraagrespons, met een totale capaciteit van meer dan 6,3 GW die wereldwijd wordt beheerd. Het bedrijf heeft 110 MW aan opslagcapaciteit geïnstalleerd en, in de sector van elektrische mobiliteit, meer dan 100.000 oplaadpunten voor openbare en particuliere elektrische voertuigen wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:

Reply

Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +39 0117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr