01:14 uur 29-04-2022

REPLY: Area42, het ontwikkelingscentrum gewijd aan de meest innovatieve technologieën in de sectoren robotica, geavanceerde mobiliteit en virtual reality, opent zijn deuren

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Vandaag introduceert Reply Area42, het nieuwe centrum voor toegepast onderzoek dat zich richt op het ontwikkelen van de meest innovatieve technologieën. De Area42 “Corner Labs” worden aangedreven door geavanceerd werk op het gebied van autonome magazijnzen, thuisbezorging, robotica, verbonden producten, blockchain en de metaverse. De experts van Reply werken dagelijks aan deze technologieën, om ideeën om te zetten in innovatieve prototypes, het volledige potentieel ervan te benutten en ze te gebruiken voor industriële parktijktoepassingen.

De Area42-laboratoria zijn de onderscheidende component van het nieuwe hoofdkwartier in Turijn van Reply, dat een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter beslaat. Elke werkruimte is volledig gerenoveerd en geoptimaliseerd in lijn met de nieuwe werkmodellen van de Groep, die zich richten op een openere en collaboratievere aanpak. Reply zal zijn klanten in de nieuwe ruimtes ontvangen, samenwerken met hen om te experimenteren, nieuwe concepten te incuberen en de nieuwste technologieën te testen op een manier waarmee digitale producten en diensten kunnen worden aangepast aan hun specifieke innovatiecontext.

De 6 Area42-laboratoria richten zich op de belangrijkste thema’s die de meest geavanceerde grenzen van innovatie voor de industriële wereld vertegenwoordigen:

Autonome magazijnen, het Area42-laboratorium waar oplossingen worden bestudeerd en ontwikkeld voor het autonome beheer van magazijnactiviteiten, dankzij het gebruik van autonome drones en voertuigen die in staat zijn om te interfaceren met innovatieve magazijnbeheerplatforms zoals LEA Reply;

Thuisbezorging, het Area42-laboratorium gericht op de mobiliteit van zelfrijdende voertuigen en robots in vooraf gedefinieerde ruimtes (bijv. campussen, ziekenhuizen, fabrieken, enz.) die in staat zijn om te communiceren met de omliggende omgeving;

Robotica, het Area42-laboratorium dat kunstmatige-intelligentietechnologieën combineert met robotica om de behendigheid van autonome robots te bestuderen en scenario’s te gebruiken die zijn gericht op de interactie tussen de laatstgenoemde en grote omgevingen waarvoor repetitieve onderhouds- en controlewerkzaamheden nodig zijn;

Verbonden producten, de Area42-ruimte gericht op het ontwerp en de ontwikkeling van verbonden producten en diensten, van de prototyping van apparaten tot het creëren van front-end applicaties, ook dankzij de ondersteuning van IoT-versnellers;

Blockchain, in de context van een steeds grotere evolutie van de concepten van slimme steden en gedeelde mobiliteit, experimenteert dit Area42-laboratorium met de toepassing van blockchaintechnologieën voor het inschakelen van praktijkscenario’s op basis van de digitale identiteit van voertuigen;

Metaverse, het Area42-laboratorium gericht op de toepassing en integratie van Mixed Reality-oplossingen om immersieve toepassingen te creëren in virtuele omgevingen, waar gebruikers kunnen binnenkomen en bewegen en waar virtuele en fysieke objecten naast elkaar bestaan.

“De Area42-laboratoria vertegenwoordigen een unicum in het moderne technologische panorama,” bevestigde Filippo Rizzante, CTO van Reply. “Hier blazen we nieuwe en innovatieve concepten leven in en passen we de nieuwste technologieën toe om oplossingen te bieden die in staat zijn om waarde te creëren voor het bedrijfsleven en voor de samenleving als geheel. We experimenteren met en implementeren innovatieve ideeën die een strategische impact hebben en een concurrentievoordeel genereren voor onze klanten. Momenteel ligt onze focus op zes zeer actuele kwesties, maar de technologische evolutie zal ons altijd verder blijven aansturen, in overeenstemming met wat altijd onze aanpak is geweest bij Reply: voorbereiding op de toekomst en hiervan een tastbare realiteit maken”.

Area42 voegt zich bij de bestaande laboratoria van Reply in Europa: het Test Automation Centre, gericht op de geautomatiseerde monitoring en het testen van de kwaliteit van bedrijfskritische producten en diensten; het IoT Validation Lab, waar onderling verbonden oplossingen worden gevalideerd en ook worden geïntegreerd met het nieuwe hoofdkantoor van Reply in Turijn, waardoor de meest geavanceerde hub van laboratoria voor de industriële sector ontstaat; Area 360, het centrum voor Augmented en Virtual Reality gevestigd in Milaan dat is opgericht om bedrijven te ondersteunen; het Immersive Experience Lab in München, dat experimeert met meeslepende ervaringen van de volgende generatie; het Cyber Security Lab in Keulen dat gericht is op het onderzoek en het testen van cyberdreigingen; en ten slotte de nieuwe laboratoria van Reply die binnenkort in Londen worden geopend en die zich zullen toeleggen op robotica, edge computing en sensorische technologieën.

“De oprichting van Area42 maakt deel uit van een breder project van uitmuntendheid in termen van herontwikkeling van vastgoed dat we hier in Turijn hebben geïnitieerd,” vervolgt Tatiana Rizzante. “Hoewel we zorgvuldig de beperkingen hebben gerespecteerd die zijn opgelegd door de hoofdinspectie van architecturaal erfgoed in relatie tot wat zeker wordt beschouwd als een symbool van moderne architectuur, wilden we harmonieuze en stimulerende ruimtes maken om te werken, ideeën uit te wisselen en onderzoek uit te voeren. De onderlinge verbinding van ruimtes die zijn gemaakt om verschillende functies onder te brengen – van individu tot teamwerk, van het delen van projecten tot vrije tijd, van lounges tot de meest geavanceerde laboratoria – zorgt voor een vloeiende en open ruimte. Ons team van experts, maar ook onze klanten en partners, kunnen zo profiteren van een echt meeslepende ervaring en experimenteren met technologische innovatie”.

Het Lingotto-gebouw waarin Area42 gehuisvest is, gelegen in via Nizza nr. 250 in Turijn en onlangs overgenomen door de Groep, is het onderwerp geweest van een groot renovatieproject dat, samen met de werken die momenteel in uitvoering zijn aan de voormalige Caserma de Sonnaz, het mogelijk maakt om twee iconische gebouwen van de stad Turijn nieuw leven in te blazen en opnieuw te interpreteren – met een eigentijds tintje.

De projecten worden aangestuurd door de concepten van innovatie, samenwerking en welzijn, met de focus op de twee hoofdzaken: mensen en onderzoek.

Het volledig gerenoveerde Lingotto-gebouw biedt open ruimtes en nieuwe paden, gemaakt om zakelijke relaties te vergemakkelijken en verlevendigd met de meest actuele talen en codes. De mensen van Reply worden ondergedompeld in een grote, multifunctionele ruimte met gebieden die verboden zijn voor mobiele telefoons en vergaderingen om de concentratie te vergemakkelijken. Gemeenschappelijke ruimtes zijn niet alleen gewijd aan brainstormen, maar ook aan sport, catering en vrije tijd, voor het effectiever delen van ideeën en socialisatie op de werkplek: een actief en steeds evoluerend ecosysteem.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +442077306000

Check out our twitter: @NewsNovumpr