17:31 uur 28-04-2022

Cirrus Aircraft zet wereldwijde expansie voort met nieuwe Europese locaties

FRIEDRICHSHAFEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Tijdens de persconferentie van AERO Friedrichshafen kondigde Cirrus Aircraft zijn voortdurende wereldwijde expansie aan met investeringen in twee nieuwe Europese locaties om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen. Het bedrijf opent een Europees regionaal operatiekantoor in Rotterdam, Nederland, dat naar verwachting in juni 2022 van start gaat, naast de onlangs aangekondigde aanwezigheid voor de verkoop van vliegtuigen in Valenciennes, Frankrijk.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220427005845/nl/

Cirrus Aircraft Continues Global Expansion with New European Locations (Photo: Business Wire)

Cirrus Aircraft Continues Global Expansion with New European Locations (Photo: Business Wire)

“De missie van Cirrus Aircraft is om een eersteklas luchtvaartervaring te bieden en door te gaan met het introduceren van de voordelen van persoonlijke luchtvaart aan mensen over de hele wereld”, zei Zean Nielsen, Chief Executive Officer van Cirrus Aircraft. “Onze nieuwe locaties en grotere aanwezigheid in Frankrijk en Nederland zullen ons in staat stellen om de ervaring van onze huidige en toekomstige vliegtuigeigenaren met Cirrus Aircraft te blijven verbeteren.”

De uitbreiding komt op een belangrijk moment voor de luchtvaartindustrie in Europa, aangezien het stijgende traject van de belangstelling voor de persoonlijke luchtvaart nieuwe hoogten blijft bereiken als gevolg van de hernieuwde vraag naar premium vakantie- en zakenreizen.

Cirrus Frankrijk en Rotterdam zullen het bestaande Europese ecosysteem van Cirrus Sales Agents (CSA’s), Cirrus Training Centers (CTC’s) en Authorized Service Centers (ASC’s) aanvullen. Ons Europese netwerk omvat vijf CSA’s, 13 CTC’s en 24 ASC’s.

Leveringen uit de SR-serie stijgen al twee decennia

De SR-serie ging door met het plaveien van zijn erfenis als het best verkochte vliegtuig met één zuiger gedurende twee decennia als het enige gecertificeerde, krachtige vliegtuig dat multifunctionele persoonlijke, zakelijke en vlieginstructiefunctionaliteit realiseerde. In 2021 leverde Cirrus Aircraft 442 SR-serie af. Het bedrijf heeft sinds 1999 meer dan 8.500 vliegtuigen uit de SR-serie geleverd met een vliegtijd van meer dan 14 miljoen uur.

Met de introductie van de G6 SR-serie in 2022 verfijnde Cirrus Aircraft het vliegtuigontwerp met verminderde luchtweerstand voor een lager brandstofverbruik en extra gemaksfuncties voor de klant, zoals een sleutelloze bagagedeur, Spectra™ verlichte treden en multifunctioneel opladen via een USB-paneel voor mobiele apparaten. Het Cirrus-vliegtuig Xi Design Studio trok het publiek door zijn geheel nieuwe exterieurverfcollectie en premium lederen interieur te onthullen, waardoor klanten een op maat gemaakte 2022 G6 SR-serie ervaring geboden wordt.

Cirrus IQ™ introduceerde een nieuw statusscherm samen met de secties Tech Pubs, Maintenance Minder, My Trips en Warranty, waardoor piloten geavanceerde vliegtuigconnectiviteit geboden wordt.

Het bedrijf kondigde aan TRAC SR-serie koopovereenkomsten met United Aviate Academy en Kansas State University Salina Aerospace and Technology Campus. De TRAC SR-serie zijn krachtige vliegtuigen die zijn ontworpen om te voldoen aan de trainingseisen en om studenten voor te bereiden op een loopbaan in de luchtvaart. Het geavanceerde trainingsvliegtuig beschikt over een robuuste lijst met mogelijkheden, waaronder de Garmin® Perspective+ cockpit met dubbele 12-inch vluchtdisplays, een Flight Management System (FMS) toetsenbordcontroller en een Electronic Stability and Protection (ESP)-systeem, evenals een geïntegreerde motorindicatie en waarschuwings-/waarschuwingssystemen voor de bemanning.

De G2+ Vision Jet® Voegt 25% opstijgprestaties toe

De Vision Jet is ‘s werelds eerste eenmotorige Personal Jet™ en is al drie jaar de best verkochte. De innovatieve Vision Jet blijft nieuwe klanten aantrekken met zijn bekroonde Safe Return™ Emergency Autoland, flexibele cabineconfiguratie, ongeëvenaard eigendomsecosysteem en lage bedrijfskosten. De G2+ Vision Jet biedt nu meer missiemogelijkheden met de geoptimaliseerde prestaties van de Williams International FJ33-5A-motor, wat een verbetering van 25% oplevert in de startprestaties op hoogtes met hoge dichtheid (warme en hoge omstandigheden). De G2+ Vision Jet bereikt een groter gewicht en een groter bereik vanaf luchthavens en verbeterde klimgradiënten om sneller hoogten te bereiken.

Cirrus Aircraft biedt een compleet ecosysteem om mensen te ondersteunen en over te zetten naar eigendom van Vision Jet. Met JetStream, ontvangen Vision Jet-eigenaren een onderhoudspakket dat regelmatige vervanging van slijtageartikelen, periodieke training en een toegewijd niveau van ondersteuning omvat. De Vision Pilots and Owners (VPO)-community is een programma dat is ontworpen om eigenaren te helpen bij de overgang naar de Vision Jet. De VPO heeft een exclusieve website waar positiehouders en eigenaren meer te weten kunnen komen over de Vision Jet, jeteigendom en directe toegang kunnen krijgen tot de Vision Jet-experts van Cirrus Aircraft. Het programma biedt ook exclusieve fly-in-evenementen, online tools en meer.

In 2021 leverde het bedrijf 86 Vision Jets, met meer dan 330 leveringen sinds het op de markt kwam in 2016. Meer dan 650 piloten hebben hun typebevoegdverklaring van de Federal Aviation Administration (FAA) voor de Vision Jet behaald in het Vision Center in Knoxville, Tennessee. De revolutionaire Vision Jet is gecertificeerd door de FAA, European Union Aviation Safety Agency (EASA) en het VK voor Safe Return Emergency Autoland.

Cirrus Approach™ vliegtraining

Cirrus-aanpak: is het door de industrie erkende uitgebreide trainingsprogramma dat een kader biedt voor piloten om te leren en deel te nemen. De cursussen leren piloten vliegen met de grootst mogelijke vaardigheid en veiligheid, en bieden diepgaande, digitale instructies over procedures om veilige, voorspelbare en herhaalbare vaardigheden te leren. In 2021 groeide Cirrus Approach tot meer dan 8.000 gebruikers, een stijging van 47% ten opzichte van vorig jaar en bestond voornamelijk uit pilots uit de Verenigde Staten, Australië en Duitsland.

Naast het uitnodigen van meer mensen voor de persoonlijke luchtvaart, heeft Cirrus Aircraft gratis opfriscursussen uitgebracht, waaronder ‘Opstijgen en landen’ en ‘Manoeuvres’ om de vaardigheid en veiligheid van piloten te vergroten.

Bezoek Cirrus Aircraft op AERO Friedrichshafen standnr. A3-400.

Over Cirrus-vliegtuigen

Cirrus Aircraft is de erkende wereldleider in de persoonlijke luchtvaart en de maker van de bestverkochte SR-serie zuigervliegtuigen en de Vision Jet®, ’s werelds eerste eenmotorige Personal Jet™, en de ontvanger van de Robert J. Collier Trophy. Het bedrijf is in 1984 opgericht en heeft de prestaties, het comfort en de veiligheid van de luchtvaart opnieuw gedefinieerd met innovaties zoals het Cirrus Airframe Parachute System® (CAPS®) – het eerste FAA-gecertificeerde parachuteveiligheidssysteem voor het hele vliegtuig dat als standaarduitrusting in een vliegtuig wordt meegeleverd. Tot op heden heeft de wereldwijde vliegtijd op Cirrus-vliegtuigen 14 miljoen uur gepasseerd en 220 mensen zijn veilig thuisgekomen bij hun families als gevolg van de opname van CAPS als standaardfunctie op alle Cirrus-vliegtuigen. Het bedrijf heeft zes locaties in de Verenigde Staten, waaronder Duluth, Minnesota; Grand Forks, Noord-Dakota; Knoxville, Tennessee; Greater Dallas, Texas; Greater Phoenix, Arizona; en Greater-Orlando, Florida. Meer informatie op cirrusaircraft.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nadia Haidar, +1-865-336-6153

Check out our twitter: @NewsNovumpr