15:43 uur 27-04-2022

Norsk Titanium voltooit artikeltesten op volledige schaal met GA-ASI

PLATTSBURGH, New York–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium US Inc. (OSL: NTI, OTCQB: NORSF), met zijn Rapid Plasma Deposition® (RPD®)-technologie een wereldleider in 3D-metaalprinten, kondigt succesvolle testen op componentniveau met General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) aan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220426005086/nl/

Finished GA-ASI Component & Norsk Titanium RPD® Form (Photo: Business Wire)

Finished GA-ASI Component & Norsk Titanium RPD® Form (Photo: Business Wire)

Het testprogramma, gestart in 2021, verkende de toepassing van de RPD®-technologie van Norsk Titanium in belangrijke structurele toepassingen voor GA-ASI-producten. De voorlopige testresultaten voor het geselecteerde onderdeel van het landingsgestel wezen op veelbelovende prestaties.

Deze inspanning werd uitgevoerd als onderdeel van de uitbreiding van Norsk Titanium naar de defensiemarkt, waarbij Norsk Titanium US het testonderdeel produceerde met behulp van hun gepatenteerde RPD® additieve technologie. GA-ASI-teams voor additieven en constructieve engineering voerden inspecties plus functionele belastingtesten en materiaaltesten uit. Er zijn testen uitgevoerd ter ondersteuning van de GA-ASI-missie om de integratie van additieve fabricagetechnologie in hun ontwerp en productieactiviteiten, -processen en producten mogelijk te maken en te versnellen waarbij de voordelen van de buy-to-fly-verhouding voor GA-ASI en hun klanten worden gemaximaliseerd.

“We willen GA-ASI bedanken voor hun steun aan onze technologie en de additievenindustrie in het algemeen”, zei Nicholas Mayer, vice-president commercieel van Norsk Titanium. “Wij zijn van mening dat onze technologie goed past in GA-ASI-toepassingen die traditioneel smeden met een lange doorlooptijd vereisen. Ons team staat klaar om GA-ASI te ondersteunen bij het voortzetten van hun kwalificatieproces en het verder ontwikkelen van hun DED-additieventoepassingen.”

OVER NORSK TITANIUM

Norsk Titanium is een wereldwijd leider in 3D-printen van metaal, die de toekomst van de metaalverwerking innoveert door een paradigmaverschuiving mogelijk te maken naar een schoon en duurzaam verwerkingsproces. Met hun eigen Rapid Plasma Deposition® (RPD®)-technologie en 700 MT productiecapaciteit biedt Norsk Titanium kostenefficiënte 3D-printing van waardetoegevoegde metalen delen voor een brede bereikbare markt. De RPD®-technologie gebruikt significant minder grondstof, energie en tijd dan traditionele energie-intensieve vormmethoden, waarmee klanten de gelegenheid krijgen hun inputkosten, logistiek en milieu-impact beter te beheersen. Met RPD® geprinte onderdelen worden al op de commerciële vliegtuigen ingezet en Norsk Titanium heeft aanzienlijke aantrekkingskracht verworven bij grote defensie- en industriële klanten.

www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group

Lauren@griffincg.com;+1 281-744-7938

Check out our twitter: @NewsNovumpr