20:36 uur 26-04-2022

Sappi Casting and Release kondigt nieuw laminaatoppervlak aan met superieure esthetiek, textuur en prestaties: Arrio™

Innovatief proces biedt consistentie, duurzaamheid, functionaliteit en lagere kosten

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Sappi, een toonaangevende producent en leverancier van gediversifieerd papier, verpakkingsproducten en oplossende pulp, heeft vandaag Arrio gelanceerd, een oplossing voor decoratieve laminaatoppervlakken die opmerkelijke esthetiek, eersteklas haptiek en kras- en vingerafdrukbestendigheid biedt voor slijtvaste oppervlakken. Door Arrio te ontwerpen om aan de onvervulde behoeften van klanten te voldoen, wordt Sappi nu het enige bedrijf dat zeer betrouwbare, 100% gerepliceerde, getextureerde afgewerkte oppervlakken levert die beschikbaar zijn in vlakke vorm en die in de loop van de tijd worden uitgebreid met een 3D-textuurbibliotheek.

Met zijn duurzame acryloppervlak biedt Arrio buitengewoon gedetailleerde, realistische afgewerkte oppervlakken die uiteindelijk meerdere texturen en decorkleuren, glanseffecten, variërende diepten en zichtbaar contrast zullen ondersteunen. Het uiterst nauwkeurige fabricageproces van Sappi genereert in de loop van de tijd exact dezelfde oppervlakteafwerking, zonder variatie of verlies van definitie. Arrio, dat qua esthetiek en prestaties een superieur oppervlak biedt aan conventionele melamine, is een perfecte oplossing voor decoratieve en functionele oppervlakken op meubels, werkoppervlakken, keukenkasten en meer.

“We zijn verheugd om Arrio te introduceren, wat geen mal is die textuur geeft, maar het daadwerkelijke afgewerkte oppervlak is,” aldus Mark Hittie, Director Release Strategy, Sappi Casting and Release. “Arrio komt voort uit Sappi’s geest en kerncompetentie: we maken textuur, we stimuleren textuur. Het is opnieuw een voorbeeld van Sappi door de levering van een kwalitatief hoogstaand en innovatief product dat de traditionele opties overtreft, de kosten verlaagt en een scala aan mogelijkheden voor consumenten opent. We zijn er ook trots op dat Sappi het product Arrio heeft gemaakt met duurzaamheid in het achterhoofd. Het duurzame acryloppervlak verlengt de levensduur ervan en vereist geen applicatie of verwijdering van beschermende folielagen, waardoor productiekosten en afval worden verminderd.”

In tegenstelling tot oppervlakken die zijn geproduceerd met een excimeerproces, biedt Arrio een uniek aanpasbare oppervlaktetextuur, inclusief verschillende vlakke afwerkingen en texturen met meerdere glansniveaus, zoals hout- of steenontwerpen. Het productieproces biedt 100% consistentie voor elke bestelling, in textuur, glans, aanraking en functie. Arrio biedt een superieure oplossing ten opzichte van bestaande concepten vanwege de eindeloze mogelijkheden voor maatwerk. Het biedt ook superieure haptiek, waaronder supermatte, gladde oppervlakken en oppervlakken met een hoge kleurintensiteit, en het is geschikt voor wikkeltoepassingen met een enkele radius.

Arrio biedt ook aanzienlijk lagere investeringskosten voor gelijmde en geperste afgewerkte oppervlakken dankzij de besparingen en efficiëntie van fabrikanten in de verwerkings-, verzendings- en lay-upprocessen.

Het Arrio-platform, dat aanvankelijk werd aangeboden in een supermatte, vingerafdrukbestendige, zachte textuur genaamd Matte Haven op een zwart decor, zal zich blijven ontwikkelen met de toekomstige toevoeging van textuur- en decorkleuropties.

De vooruitstrevende producten en texturen van Sappi blijven gebruik maken van de modernste technologie van de Westbrook Mill in Maine. Sappi loopt voorop op het gebied van technologische innovatie en evolutie in de papierindustrie met bijna 80 jaar ervaring in het creëren van texturen.

Neem contact op met uw Sappi-verkoopvertegenwoordiger om een lanceringskit voor Arrio aan te vragen. Ga voor meer informatie over Arrio en de giet- en steunpapier van Sappi naar: www.sappi.com/sappi-casting-release-papers.

Over Sappi North America, Inc.

Sappi North America, Inc., met hoofdkantoor in Boston, is marktleider in het omzetten van houtvezel in superieure producten waar klanten wereldwijd om vragen. Het succes van onze gediversifieerde activiteiten – hoogwaardig gecoat grafisch papier, oplospulp en verpakkings- en speciaal papier – wordt gedreven door sterke klantrelaties, de beste mensen en bevoorrechte activa, producten en diensten. Onze hoogwaardige grafische papiersoorten, waaronder McCoy, Opus, Somerset en Flo, zijn het belangrijkste platform voor premium tijdschriften, catalogi, boeken, direct mail en hoogwaardige gedrukte advertenties. Wij zijn een toonaangevende fabrikant van oplospulp met ons merk Verve, een duurzame vezel die wordt gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder textielvezels en huishoudelijke artikelen. We leveren duurzame verpakkingen en speciaal papier voor luxe verpakkingen en vouwkartontoepassingen met onze enkellaags verpakkingsmerken, Spectro en Proto, en voor de voedings- en etikettenindustrie met ons speciale papier, LusterCote. We zijn ook een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van giet- en steunpapier met onze Ultracast-, PolyEx- en Classics-lijnen voor de automobiel-, mode- en technische filmindustrieën. Klanten vertrouwen op Sappi voor hoge technische, operationele en marktexpertise; producten en diensten geleverd met een constant hoge kwaliteit en betrouwbaarheid; en state-of-the-art en kostencompetitieve activa en innovatieve geest.

Sappi North America is een dochteronderneming van Sappi Limited (JSE), een wereldwijd bedrijf met hoofdkantoor in Johannesburg, Zuid-Afrika, met meer dan 12.000 medewerkers en productieactiviteiten op drie continenten in zeven landen en klanten in meer dan 150 landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Peter Steele

Sappi North America

+1 617-423-5409

peter.steele@sappi.com

Matter Communications

+1 971-245-3613

Sappi@matternow.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr