12:00 uur 25-04-2022

Styra uitgeroepen tot uitmuntend in microservicemogelijkheden in het Policy Based Access Management Market Compass 2022 (op beleid gebaseerd toegangsbeheer marktkompas) van KuppingerCole Analysts

De sterke positie van het bedrijf in het rapport bewijst de noodzaak van cloud-native autorisatie en Open Policy Agent

REDWOOD CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)– Styra, Inc., de makers en beheerders van Open Policy Agent (OPA) en leider van cloud-native autorisatie, werd uitgeroepen tot uitmuntend in microservicemogelijkheden, bekroond met de hoogst mogelijke plaats op de ranglijst in beveiliging en bruikbaarheid en erkend voor zijn sterke ondersteuning voor DevOps-teams in het Policy Based Access Management (PBAM) Market Compass-rapport 2022 van KuppingerCole Analysts AG. PBAM, een segment van de markt voor toegangscontrole, maakt gebruik van realtime evaluatie van beleid, terwijl het beslissingen geeft aan gebruikersverzoeken voor beschermde bronnen zoals vertrouwelijke documentatie of gevoelige databases.

Terwijl bedrijven cloudgebaseerde toepassingen bouwen en gebruiken, creëren nieuwe ingewikkelde zaken beveiligingsuitdagingen. Moderne cloud-native toepassingen kunnen worden samengesteld uit tientallen microservices, ondergebracht in containers en gehost op onveranderlijke, dynamisch schaalbare platformen zoals Kubernetes – die allemaal worden beheerd via een exponentieel groeiend aantal API’s. Al deze verbindingen maken het beheer van autorisatie- en toegangscontrole complexer. Dit resulteert in een verhoogd bedrijfsrisico en de noodzaak van een op beleid gebaseerde benadering van beveiliging.

Om deze uitdaging aan te gaan, creëerde Styra Open Policy Agent (OPA), een open-sourceproject in de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), en Styra Declarative Authorization Service (DAS), een OPA-besturingsvlak. OPA en Styra DAS bieden uniforme autorisatie voor toepassingen en de infrastructuur waarop ze draaien, inclusief geautomatiseerde beveiligingsbarrières voor Kubernetes en voor openbare cloudconfiguraties, microservice-autorisatiebeleid voor servicemeshes en autorisatiebeleidslijnen voor toepassingen om bedrijven te helpen migreren naar moderne policy-as-code-gebaseerde rechten in de cloud. Samen zorgen ze ervoor dat autorisatie in complexe omgevingen kan worden gecontroleerd en geauditeerd in teams, clusters en clouds.

Zoals opgemerkt in het Market Compass-rapport, biedt Styra DAS “een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface voor het maken en beheren van beleid”, maakt het snel en eenvoudig testen mogelijk om de effecten van regelwijzigingen te meten, en “biedt het sterke ondersteuning voor DevOps-personeel in de bescherming van hulpbronnen in een microserviceomgeving.” In het rapport werden ook de belangrijkste sterke punten van het bedrijf benadrukt, waaronder sterke cloud-native ondersteuning, ondersteuningstools voor ontwikkelaars, een intuïtieve gebruikersinterface voor beleidsbeheer en op configuratie gebaseerde licenties.

“Het PBAM Market Compass van KuppingerCole Analysts is nog een teken dat de industrie een oplossing nodig heeft voor fijnmazige cloud-native autorisatie”, zei Bill Mann, CEO van Styra. “We hebben al vroeg de noodzaak hiervan ingezien en hebben OPA gecreëerd als de feitelijke benadering van authZ. We hebben sindsdien nauw samengewerkt met onze klanten en de open source-gemeenschap om hen te helpen de marktintroductietijd te versnellen met sterke naleving en beveiligingsbarrières. We zijn er trots op erkend te worden voor onze uitstekende productmogelijkheden.”

“Zoals weergegeven in het Market Compass-rapport, is Styra een groeiende organisatie met een sterke marktpositie als het gaat om op beleid gebaseerd toegangsbeheer”, zei Graham Williamson, senior analist bij KuppingerCole Analysts. “Styra past zich voortdurend aan het snelle tempo van digitale transformatie aan door aanbiedingenvoortdurend opnieuw te evalueren, bij te werken en toe te voegen om de industrie zo goed mogelijk te ondersteunen om ervoor te zorgen dat ze voorop lopen op het gebied van innovatie.”

Om de resultaten te bepalen, hebben KuppingerCole Analysts de beste leveranciers van toegangsbeheeroplossingen beoordeeld en een score toegewezen via het KuppingerCole Market Compass. Deze analyse geeft een overzicht van een bepaald IT-marktsegment en identificeert de sterke punten van producten binnen dat marktsegment. Styra behoort tot de 11 geëvalueerde oplossingenbedrijven.

Lees hier het Policy Based Access Management Market Compass 2022 rapport van KuppingerCole en kom hier meer te weten over het beveiligen van uw cloud-native oplossingen met Styra.

Over Styra

Styra stelt ondernemingen in staat om beleid te definiëren, te handhaven en te bewaken in hun cloud-native omgevingen. Met een combinatie van open source (Open Policy Agent) en commerciële producten (Declarative Authorization Service), biedt Styra beveiliging, operaties en naleving van de beveiligingsbarrières om toepassingen te beschermen, evenals de infrastructuur waarop ze draaien. De policy-as-code-aanpak van Styra stelt ontwikkelaars, DevOps en beveiligingsteams in staat risico’s te beperken, menselijke fouten te verminderen en de ontwikkeling van toepassingen te versnellen. Meer informatie op https://styra.com/.

Over KuppingerCole

KuppingerCole Analysts is in 2004 opgericht en is een internationale en onafhankelijke analistenorganisatie met het hoofdkantoor in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bieden van neutraal advies, expertise, thought leadership en praktische relevantie op het gebied van informatiebeveiliging, identiteits- en toegangsbeheer (IAM), governance (IAG), risicobeheer en naleving (GRC) evenals alle gebieden met betrekking tot de digitale transformatie. KuppingerCole ondersteunt bedrijven, zakelijke gebruikers, integrators en softwarefabrikanten bij het aangaan van tactische en strategische uitdagingen. Het handhaven van een evenwicht tussen onmiddellijke implementatie en levensvatbaarheid voor de lange termijn vormt de kern van de filosofie van KuppingerCole.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Victoria Johnson

Walker Sands voor Styra

victoria.johnson@walkersands.com
312-235-4317

Check out our twitter: @NewsNovumpr