01:12 uur 22-04-2022

KBI Biopharma houdt evenement voor lint doorknippen voor nieuwe commerciële productiefaciliteit

Breidt in de VS gevestigde celcultuuractiviteiten voor zoogdieren uit

DURHAM, Noord-Carolina–(BUSINESS WIRE)– KBI Biopharma, Inc. (KBI), een JSR Life Sciences-bedrijf, knipte het lint door in de nieuwe ultramoderne commerciële productiefaciliteit van $ 150 miljoen, 13.900 vierkante meter in Research Triangle Park (RTP), Noord-Carolina. De locatie biedt toegang tot zeer gespecialiseerd talent en ongeëvenaarde technische en academische opleidingen.

De locatie is nu volledig operationeel en heeft meer dan 200 mensen in dienst in productie-, toeleveringsketens-, engineerings-, kwaliteitscontrole- en kwaliteitsborgingsfuncties. Verwacht wordt dat dat aantal tegen het einde van het jaar zal groeien tot 350, met de intense focus van de locatie op het aantrekken en aannemen van goed presterende werknemers. Het doorknippen van het lint, gehouden op 20 april, werd bijgewoond door:

  • Tim Lowery, president, JSR Life Sciences
  • Michael Landau, KBI, interim Chief Operating Officer
  • Jesse Kingg, KBI, senior vice-president en hoofd van de locatie, Patriot Park
  • Laura Rowley, Ph.D., NC Biotech VP, economische ontwikkeling levenswetenschappen
  • Geoff Durham, Durham Chamber President en CEO

KBI heeft deze faciliteit gebouwd om de productie van op zoogdieren gebaseerde producten te ondersteunen, te beginnen met de klinische en commerciële programma’s in de late fase van een niet nader genoemde klant.

“Onze nieuwe faciliteit stelt KBI in staat om voorop te blijven lopen op het gebied van de nieuwste innovaties op het gebied van automatisering en digitalisering”, zei Kingg. “Met mensen, systemen en processen van de hoogste kwaliteit willen we een echt kenniscentrum en een uitzonderlijke werkplek zijn.”

In overeenstemming met het ONEDigital-initiatief van JSR Life Sciences, bevat de nieuwe faciliteit de principes van Manufacturing 4.0 via het ontwerp en de integratie van geavanceerde technologieën. Innovaties zijn:

  • Digitale gegevensverzamelingssystemen, waaronder elektronische batchregistraties, elektronische logboeken, papierloos materiaalbeheer en laboratoriuminformatiebeheersystemen (Laboratory Information Management Systems, LIMS) voor gegevensbeheer van kwaliteitscontroles. Deze tools maken realtime monitoring van proces- en productkwaliteit mogelijk en maken toekomstige adoptie van AI-technologie mogelijk.
  • De faciliteit heeft een ringgang voor toegang tot de suite en een ‘science on display’-weergave om de faciliteit aan klanten van KBI te laten zien.

KBI zal de faciliteit gebruiken als een optie om klanten te voorzien van commercieel lanceermateriaal en marktaanbod. Het beproefde platform voor eenmalig gebruik van KBI zorgt voor betrouwbaarheid van leveringen met redundante apparatuur, automatisering en volledige back-up van nutsvoorzieningen. Het is uitgerust met:

  • Zes bioreactorsystemen van 2.000 liter voor eenmalig gebruik. De bijbehorende oogst- en zuiveringsapparatuur kunnen in eerste instantie meer dan 70 batches per jaar produceren en dit neemt toe om aan de extra vraag te voldoen.
  • Geavanceerde analysediensten voor de karakterisering van commerciële producten en het testen van releases zullen de commerciële lancering en routinelevering in combinatie met de productieactiviteiten ondersteunen.

“KBI is trots op een creatieve benadering van klantsamenwerking”, zei Landau. “Onze klanten wenden zich tot ons om productieprocessen te schalen die geschikt zijn voor commerciële levering en onze wetenschappelijke expertise met complexe projecten die afwijken van het standaard planningsprotocol. Het zijn dit soort faciliteiten en onze sterke klantrelaties die dit mogelijk maken.”

Dit is de tweede grote faciliteitsuitbreiding die KBI in de afgelopen twee jaar heeft aangekondigd. KBI kondigde eerder een nieuwe productiefaciliteit van 5.600 vierkante meter voor biologische bulkgeneesmiddelen aan in Genève, Zwitserland. Die faciliteit is naar verwachting medio 2022 operationeel zijn en er zullen meer dan 200 mensen werken in ontwikkelings-, operationele en kwaliteitsborgingsfuncties.

Over KBI Biopharma, Inc.

KBI Biopharma, een JSR Life Sciences-bedrijf, is een wereldwijde contractontwikkelings- en productieorganisatie (contract development and manufacturing organization, CDMO) die volledig geïntegreerde, versnelde diensten en expertise voor de ontwikkeling van geneesmiddelen en de productie van biologische producten levert aan levenswetenschapsbedrijven. Met elk van zijn meer dan 500 klantpartners werkt KBI nauw samen om programma’s voor de ontwikkeling van geneesmiddelen te personaliseren en snel te versnellen. Gebouwd op een fundament van analysemogelijkheden van wereldklasse en uitgebreide wetenschappelijke en technische expertise, levert KBI robuuste procesontwikkeling en klinische en commerciële cGMP-productiediensten voor programma’s voor zoogdier-, microbiële en celtherapie. KBI staat bekend om zijn kwaliteitsproductie en helpt partners om kandidaat-geneesmiddelen naar de kliniek en daarbuiten te brengen. KBI bedient haar wereldwijde partners met meerdere vestigingen in Europa en de VS. www.kbibiopharma.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

KBI Biopharma, Inc. Bedrijfsvragen
Aruna Mor

KBI Biopharma, Inc.

amor@kbibiopharma.com

KBI Biopharma, Inc. Contactpersoon voor de media
Kristin Schaeffer

CG Life

kschaeffer@cglife.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr