23:05 uur 20-04-2022

Schumacher Electric Corporation kondigt Ripple Industries aan als nieuwe investeringspartner

Bedrijf viert 75 jaar energie-innovatie en krachtige groei

FORT WORTH, Texas, VS–(BUSINESS WIRE)– Schumacher Electric Corporation, een wereldleider in het ontwerp, de fabricage en distributie van energieconversieproducten, heeft vandaag aangekondigd dat Lincolnshire Management, Inc., een private equity-onderneming die zich richt op het investeren in en het verwerven van groeiende middenmarktbedrijven, de verkoop van Schumacher Electric aan particuliere investeringsmaatschappij Ripple Industries LLC heeft afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt. De aankondiging werd gedaan via een livestream voor alle werknemers, waar Mickey Leech, CEO van Schumacher Electric, ook terugblikte op belangrijke mijlpalen van het bedrijf.

“Schumacher Electric viert 75 jaar energie-innovatie. Belangrijke mijlpalen bieden ons de mogelijkheid om te pauzeren, na te denken en ons verleden te waarderen”, zei Leech. “Sinds 1947 is er veel veranderd, van onze producten en technologieën tot onze mensen en processen. Schumacher werd geboren uit een familie-erfenis gericht op kracht, prestaties en innovatie. De laatste jaren werden gekenmerkt door ongekende uitdagingen die een impact hebben gehad op iedereen, op professioneel en persoonlijk gebied, op vele niveaus. En toch is het Schumacher-team, ondanks deze uitdagingen, voortdurend naar de gebeurtenissen gestegen.”

Leech ging verder met het bespreken van een aantal meest recente prestaties van Schumacher:

  • De wereldwijde lancering van een nieuwe lijn van Rugged™ lithium snelstarters
  • De lancering van de nieuwe Ultracap acculader en motorstarter
  • De toevoeging van Level 2 EV wandladers aan de wereldwijde Schumacher EV Series™ die in juni debuteert
  • Betekenisvolle groei in de e-commerce-ruimte op een reeks markt- en retailplatformen
  • De beschikbaarheid van Schumacher-producten via een breed scala aan kanalen die meer dan 60.000 fysieke distributiepunten vertegenwoordigen, van de toonaangevende grote doos tot locaties voor woningverbetering, specialisaties en hardware

“Zelfs met deze geweldige prestaties willen we deze tijd benutten om onze toekomst opnieuw te bedenken en hoe we willen dat Schumacher Electric eruitziet in de komende vijf, tien, 25 jaar en daarna”, zei Leech. “Lincolnshire speelde een belangrijke rol bij het formuleren van de strategieën die onze succesvolle, snelgroeiende initiatieven, waaronder onze EV Series™ en e-commerce, aandreven. Nu is ons leiderschapsteam klaar om zich bij Ripple Industries aan te sluiten en dat traject voort te zetten.”

William Bishop van Ripple Industries merkte op: “Het merk Schumacher staat synoniem voor innovatie en het verlengen van de levensduur van de accu. We delen de visie van het management op de grote kansen die voor ons liggen naarmate de wereldwijde transportbehoeften evolueren en hogere eisen worden gesteld aan holistische oplossingen voor energieconversie, waaronder accuonderhoud en opladen. We zullen strijdlustig voort gaan met Mickey en het hele Schumacher-team om te profiteren van deze spannende groeimogelijkheden.”

Over Schumacher Electric Corporation

Schumacher Electric Corporation staat bekend om zijn toonaangevende gepatenteerde technologieën, een niet-aflatende toewijding aan kwaliteit en het leveren van functierijke producten die een opmerkelijke waarde en prijs vertegenwoordigen. Sinds 1947 stimuleert Schumacher levensstijlen met een erfenis die gericht is op het leveren van uitmuntende producten en uitzonderlijke service aan een breed scala van klantbehoeften en ervaringsniveaus. 75 jaar innovatie op het gebied van energieconversie vieren – vertrouw op een Schumacher.

Ga voor meer informatie naar: www.schumacherelectric.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chelsi Smith

csmith@piercom.com
956-358-3300

Check out our twitter: @NewsNovumpr