23:19 uur 11-04-2022

MetLife Investment Management Europe ontvangt licentie van Central Bank of Ireland om investeringsstrategieën in Europese Economische Ruimte te beheren en op de markt te brengen

WHIPPANY, N.J.–(BUSINESS WIRE)– MetLife Investment Management (MIM), het institutionele vermogensbeheerbedrijf van MetLife, Inc. (NYSE: MET), heeft vandaag aangekondigd dat MetLife Investment Management Europe Limited (‘MIM Europe’) is geautoriseerd door de Central Bank of Ireland (‘CBI’) om AIF’s en ICBE’s te beheren en op de markt te brengen, twee vehikels waarmee Europese investeerders het beste toegang kunnen krijgen tot de investeringsmogelijkheden van MIM. Bovendien stelt de licentie MIM Europe in staat om het volledige scala aan investeringsstrategieën van MIM in de Europese Economische Ruimte (‘EER’) aan te bieden en te beheren.

MIM Europe, met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, zal dienen als de hub voor de activiteiten van MIM in de EER. Tegenwoordig is MIM aanzienlijk aanwezig in Europa in een reeks klantsegmenten en landen. De autorisatie zal een bredere toegang tot de EER-markt mogelijk maken.

“Dit bevestigt onze toewijding om ons aanbod in Europa uit te breiden en stelt ons in staat om een steeds lokalere benadering te volgen om de markt te bedienen,” aldus Matthew Mosca, wereldwijd hoofd van de Institutional Client Group bij MIM. “We hebben al kunnen waarnemen dat er vraag bestaat naar onze kernbeleggingsproducten in Europa, en dankzij de licentie van de CBI kan MIM verder gebruik maken van zowel onze in de VS en Europa gevestigde product- en beheermogelijkheden op een manier die direct geschikt is voor Europese institutionele beleggers.”

“De autorisatie van MIM Europe is een duidelijke demonstratie van de centrale rol die we verwachten dat Europa zal blijven spelen in de internationale expansie van MIM, en van onze wens om onze volledige investeringscapaciteit aan Europese beleggers te leveren,” stelde Nigel Murdoch, managing director en hoofd EMEA voor de Institutional Client Group van MIM. “We kijken ernaar uit om samen te werken met beleggers in heel Europa om sterke, duurzame beleggingsrendementen op lange termijn te realiseren.”

Over MetLife Investment Management

MetLife Investment Management, het institutionele vermogensbeheerbedrijf van MetLife, Inc. (NYSE: MET), is een wereldwijde openbare beheerder van vastrentende, particuliere kapitaal- en vastgoedbeleggingen die op maat gemaakte beleggingsoplossingen biedt aan institutionele beleggers over de hele wereld. MetLife Investment Management voorziet openbare en particuliere pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen, fondsen en andere institutionele klanten van een reeks op maat gemaakte investerings- en financieringsoplossingen die trachten te voldoen aan een reeks langetermijnbeleggingsdoelstellingen en voor risico gecorrigeerde rendementen in de loop van de tijd. MetLife Investment Management heeft meer dan 150 jaar beleggingservaring en had op 31 december 2021 een totaal vermogen van $ 669,0 miljard onder beheer.1

Over MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), via haar dochter- en gelieerde ondernemingen (‘MetLife’), is een van ‘s werelds toonaangevende financiële dienstverleners die voorziet in verzekeringen, lijfrentes, personeelsbeloningen en vermogensbeheer om individuele en institutionele klanten te helpen een vertrouwenwekkendere toekomst op te bouwen. MetLife, opgericht in 1868, is actief in meer dan 40 markten wereldwijd en heeft leidende posities in de Verenigde Staten, Japan, Latijns-Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. Ga voor meer informatie naar www.metlife.com.

Eindnoten

1 Totale AUM omvat alle activa van de algemene rekening en afzonderlijke rekeningen van MetLife en activa van niet-gelieerde/derde partijen, tegen geschatte reële waarde, beheerd door MIM.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor media:
Dave Franecki

+1-973-264-7465

dave.franecki@metlife.com

Doug Allen, DLPR

+1 646 722-6530

Doug@dlpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr