03:32 uur 08-04-2022

ClimateTrade betreedt verplichte koolstofmarkt dankzij EEX-toelating

VALENCIA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– ClimateTrade, ‘s werelds eerste op blockchain gebaseerde klimaatmarktplaats, is nu operationeel in de verplichte koolstofmarkt van de Europese Unie na voltooiing van de toelating met de European Energy Exchange (EEX).

Vanaf nu kunnen kopers en verkopers van EU-emissierechten (EUA’s), de koolstofkredieten die verhandelbaar zijn onder het EU-emissiehandelssysteem (EU ETS), transacties uitvoeren op de ClimateTrade-marktplaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van het flexibele digitale platform voor efficiëntie en transparantie.

ClimateTrade brengt projectontwikkelaars voor klimaatmitigatie rechtstreeks in contact met bedrijven die hun koolstofvoetafdruk willen compenseren en gebruikt blockchain-technologie om de end-to-end traceerbaarheid van koolstofkredieten te garanderen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2017 de compensatie van meer dan 2 miljoen ton CO2 op de wereldwijde vrijwillige koolstofmarkt mogelijk gemaakt. De EEX-toelating markeert zijn eerste toetreding tot verplichte koolstofmarkten, waardoor het het eerste en enige bedrijf in Europa is dat koolstofcompensatie mogelijk maakt op zowel de vrijwillige markt als het EU ETS via blockchain.

Francisco Benedito, medeoprichter en CEO van ClimateTrade, merkt op: “Het vermogen om actief te zijn op de verplichte koolstofmarkt van de EU is een cruciaal onderdeel van onze strategie om een decarbonisatie van gigatons mogelijk te maken, en we zijn erg trots op deze prestatie. We kozen voor EEX omdat het de leidende energie-exchange is die wereldwijd veilige, succesvolle en duurzame grondstoffenmarkten biedt.”

“We zijn verheugd ClimateTrade, gevestigd in Valencia, te verwelkomen als nieuwe deelnemer. We kijken ernaar uit om samen met hen markten op te bouwen. Een warm welkom van het hele EEX-team,” aldus Carlos Miguel Urro, EEX Senior Sales Manager voor Zuid-Europa.

Het EU ETS is ‘s werelds grootste verplichte koolstofmarkt en speelt een belangrijke rol bij het beïnvloeden van de ontwikkeling van anderen over de hele wereld. Maar de urgentie van de klimaatcrisis, de groei van decarbonisatie-ambities en onverwachte schokken op de energiemarkt leggen een ongekende druk op dit systeem.

In de whitepaper A 2030 outlook for Europe’s mandatory carbon market, dat vandaag werd gelanceerd ter herdenking van zijn toelating tot de EEX, analyseert ClimateTrade vastgestelde streefwaarden, recente beleidsaanpassingen en externe factoren om de evolutie van het EU ETS te voorspellen, en deelt het bedrijf zijn visie voor een efficiënte en een impactvolle verplichte koolstofmarkt.

De whitepaper kan gratis worden gedownload via deze link.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Melodie Michel

melodie@climatetrade.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr