00:40 uur 07-04-2022

A2W Pharma Ltd kondigt nieuwe farmaceutische faciliteit aan in Malta

MARSA, Malta–(BUSINESS WIRE)– A2W Pharma Ltd, een farmaceutisch bedrijf dat in Malta is gevestigd, viert vandaag de opening van de nieuwe faciliteit tijdens een openingsevenement op het bedrijfsterrein. Het evenement wordt bijgewoond door Miriam Dalli – minister van Milieu, Energie en Ondernemingen, Yu Dunhai – ambassadeur van China in Malta, Peter Paul Farrugia – directeur van A2W Pharma, Antonio Sommei – CEO van Amino Chemicals en Kurt Farrugia – CEO van Malta Enterprise, in gezelschap van vertegenwoordigers van de Maltese Geneesmiddelenauthoriteit.

A2W biedt volledige end-to-end verwerking van grondstof tot verpakking en voert chemische en stabiliteitstesten uit. Het bedrijf is begonnen met het valideren van materialen en methoden en verwacht deze zomer zijn Europese GMP-certificering te ontvangen. De langetermijnvisie van het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van botanische werkzame stoffen voor de ontwikkeling van farmaceutische en nutraceutische producten.

“De opening van A2W Pharma maakt deel uit van onze strategische visie om de mogelijkheden van onze activiteiten in Malta uit te breiden en zo onze partners te ondersteunen bij de ontwikkeling van farmaceutische preparaten”, aldus Antonio Sommei.

Het moederbedrijf, ABA Chemicals Corp (Shenzen Stock Exchange 300261-CN:Shenzhen) heeft meer dan € 6 miljoen geïnvesteerd, via haar productiefaciliteit voor werkzame bestanddelen, Amino Chemicals Ltd, om aan een onmiddellijke vraag naar EU-GMP gecertificeerde extracten te voldoen. Amino, dat ook in Malta is gevestigd, heeft 30 jaar ervaring met de ontwikkeling van werkzame bestanddelen en levert expertise op commercieel en regelgevend vlak.

“De ontdekkingen met betrekking tot de werkzame stoffen in de cannabisplant en hun therapeutische effect, betekenen een verschuiving in de manier waarop patiënten met verschillende kwalen kunnen worden behandeld. A2W beoogt de toegang tot deze stoffen te vergroten, waarbij gebruik wordt gemaakt van 30 jaar ervaring in farmaceutische ontwikkeling, om ervoor te zorgen dat aan de strengste wettelijke eisen wordt voldaan”, aldus Tony Cai, voorzitter van ABA Chemicals.

De langetermijnstrategie van A2W is gericht op het ontwikkelen van farmaceutische producten voor therapeutische gebieden waar een dringende behoefte bestaat aan verbetering van de patiëntenzorg. De medicinale cannabissector, goed voor zo’n 22 miljard dollar wereldwijd, zal naar verwachting haar enorme groei voortzetten naarmate meer landen het gebruik op recept legaliseren voor de behandeling van neurologische en immunologische aandoeningen. De groei van de sector kan worden toegeschreven aan de voorlichting van artsen en het bewustzijn van patiënten wat betreft de voordelen van medicinale cannabis.

“We prijzen ons gelukkig met de steun en expertise van ABA en Amino bij het bereiken van ons doel: deze nieuwe sector in de farmaceutische ontwikkeling te betreden en met onze ervaring en capaciteiten te verrijken”, aldus Peter Paul Farrugia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Peter Paul Farrugia, directeur A2W Pharma

peterpaul.farrugia@a2wpharma.com
+356 99540055

Check out our twitter: @NewsNovumpr