14:51 uur 06-04-2022

Imperva Data Security Fabric levert krachtige nieuwe benadering voor het beveiligen van alle gegevens in multicloud- en hybride omgevingen.

 

SAN MATEO, Californië–(BUSINESS WIRE)– Imperva, Inc., (@Imperva) de allesomvattende leider in digitale beveiliging, introduceert de Imperva Data Security Fabric (DSF) voor het moderniseren en vereenvoudigen van databestuur, beveiliging en werkstroombeheer voor alle data in multicloud- en hybride omgevingen. Imperva DSF standaardiseert databeveiligingscontroles binnen ondernemingsomgevingen, om volledige zichtbaarheid te bieden van wat er gebeurt in alle bestandopslagplaatsen en assets, ter plaatse en in clouds. Een flexibele architectuur ondersteunt een breed scala van dataopslagplaatsen, wat verzekert dat beveiligingsbeleid overal consistent wordt toegepast.

Imperva DSF integreert Imperva Sonar en een uitgebreide portefeuille van brancheleidende en missiekritieke producten en technologieën van Imperva Data Security. Klanten gebruiken de mogelijkheden van Imperva DSF al om data te beveiligen in honderden dataopslagplaatsen bij vooraanstaande cloudproviders. Deze mogelijkheden bieden toegang aan duizenden automatiserings- en responsintegraties voor het stroomlijnen van zichtbaarheid, het creëren van specifieke regels voor het beheren van datarisico en het verbeteren van een mix van beveiligingstools ter ondersteuning van die platformen.

Imperva DSF maakt het voor klanten gemakkelijker om datarisico te begrijpen en te verminderen bij elke stap van hun beveiligingsroute door gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde data. Volgens Gartner geldt dat “vergeleken met 2020, in 2024 grotere ondernemingen de ongestructureerde data zullen verdrievoudigen die zijn opgeslagen als bestand of objectopslag ter plaatse, aan de rand of in de publieke cloud. Deze enorme groei in ongestructureerde data vereist betere bescherming tegen bedreigingen zoals ransomware.1” Imperva DSF kan meer dan 350 unieke bestandsformaten ontdekken en classificeren, waaronder de door Adobe, Google Microsoft en vele anderen meest gebruikte formaten. Imperva DSF beschermt de multicloud- en hybride omgevingen van een klant en zorgt voor zichtbaarheid door middel van één enkele service die overal binnen die omgeving kan worden uitgevoerd. Imperva DSF biedt een holistisch standpunt dat het voor klanten gemakkelijker maakt om gevoelige informatie in hun gehele beschermde omgeving snel te identificeren en te beveiligen.

Over een breed scala van gebieden waaronder beleidsnaleving, gecompromitteerde certificaten, onbedoeld misbruik en kwaadaardige bedreigingen voor gevoelige data, vragen organisaties in alle bedrijfstakken wereldwijd om onze hulp om hun data te beschermen. Zij hebben brede maar gecentraliseerde controle en automatisering nodig voor een uitgebreider overzicht van risicoprofiel, snellere inzichten voor het versnellen van de responstijden en verminderde kosten van eigendom, aldus Dan Neault, SVP en GM, Data Security, Imperva. “Imperva Data Security Fabric stelt organisaties in staat om hun gevoelige data te beschermen en tegelijkertijd databeveiliging, naleving en privacy te verzekeren en het digitale risico te beheersen, terwijl zij met vertrouwen strategische data naar de cloud verplaatsen.”

Imperva DSF en hun unieke automatiseringsmogelijkheden voor agent- en agentloos gebruik maakt het gemakkelijker en goedkoper voor klanten om databestuur en -bescherming overal op te schalen. “Na een pijnlijke situatie te hebben meegemaakt met een andere oplossing op het gebied van data-activiteitmonitoring zijn we aan de slag gegaan met Imperva, omdat we om nalevingsredenen iets snel wilden leveren. Imperva bood ons een efficiëntere op agentgebaseerde oplossing in de zin van kosten, beheer en veel minder complexiteit. “Je kunt alles op een enkele plek gaan doen,” aldus Diego Laverde, CISO van Banco Popular Dominicano. “Het is naadloos in productie gegaan, het bedrijf realiseerde zich niet eens dat het gebeurd was en het werkte zoals het behoorde te werken.”

Via het Imperva Technology Alliance Program (TAP) heeft Imperva DSF ingebouwde integraties met de vooraanstaande hyperscalers wereldwijd (bijv. Amazon Web Services, Microsoft® Azure®, Google Cloud™, etc.), databaseleveranciers (bijv. Microsoft®, MongoDB® Atlas, Oracle DBMS, Snowflake, etc.), en workflowmanagers (bijv. Atlassian, ServiceNow, etc.). Imperva DSF ontsluit nieuwe partner-bouwer-innovatiemogelijkheden om klanten aanvullende mogelijkheden te kunnen bieden en hun orkestratie te vereenvoudigen. Imperva TAP verwelkomt met genoegen Mage™ (voorheen Mentis), een datamaskeringsalternatief voor Imperva DSF ingebouwde mogelijkheden om klanten te helpen bij het beveiligen van gestructureerde en ongestructureerde data overal binnen de ontwikkelingslevenscyclus.

“We zijn onder de indruk van de mogelijkheden die Imperva DSF biedt voor wederzijdse klanten en het partnerecosysteem,” aldus Rajesh Parthasarathy, CEO van Mage. “Onze technologiealliantie met Imperva voorziet organisaties van een door analisten erkende geïntegreerde maskeringsoplossing voor alle datatypen die worden ondersteund door de Imperva DSF.”

Imperva Data Security Fabric bestaat uit:

  • Data Activity Monitoring: vermindert kwaadaardige insiders en externe bedreigingen door het detecteren van veranderingen, het controleren van activiteiten op naleving en het blokkeren van en waarschuwen voor beleidsschendingen.
  • Data Risk Analytics: automatiseren van detectie van niet-conform, riskant of kwaadaardig datatoegangsgedrag in datastores.
  • Data Governance: ontdekken en classificeren van gevoelige data die zijn opgeslagen in gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde datatypen, om beveiligingscontrolebeleid te operationaliseren.
  • Data Access Control: controleren van gebruikersrechten op gevoelige gegevens, waaronder het detecteren van extra brede datatoegang in de cloud of ter plaatse.
  • Data Masking: transformeren van data, zodat deze hetzij onleesbaar is of is ontdaan van identificatie, waardoor de verwerking conform kan plaatsvinden.

Aanvullende informatie:

GARTNER is een gedeponeerd handelsmerk en servicemerk van Gartner, Inc. en/of hun dochterondernemingen in de VS en internationaal en wordt hierin met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Over Imperva

Imperva is de allesomvattende leider op het gebied van digitale beveiliging met een missie om organisaties te helpen hun gegevens en alle paden ernaartoe te beschermen. Alleen Imperva beschermt alle digitale ervaringen, van bedrijfslogica tot API’s, microservices en de datalaag, en van kwetsbare, verouderde omgevingen tot cloud-first organisaties. Klanten over de hele wereld vertrouwen op Imperva om hun toepassingen, gegevens en websites te beschermen tegen cyberaanvallen. Met een geïntegreerde aanpak die effectiviteit, applicatiebeveiliging en databeveiliging combineert, beschermt Imperva bedrijven variërend van cloud-native startups tot wereldwijde multinationals met een hybride infrastructuur. Imperva Threat Research en onze wereldwijde inlichtingengemeenschap houden Imperva voor op het dreigingslandschap en integreren naadloos de nieuwste expertise op het gebied van beveiliging, privacy en compliance in onze oplossingen.

© 2022 Imperva, Inc. Alle rechten voorbehouden. Imperva is een geregistreerd handelsmerk van Imperva, Inc.

1Gartner Hype Cycle for Storage and Data Protection Technologies, Julie Palmer, 22 juli 2021

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erik Kingham

erik.kingham@imperva.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr