02:51 uur 05-04-2022

Investering van Ecolab in hernieuwbare energie om in 100% van de Europese stroombehoefte van het bedrijf te voorzien

Het koolstofarm ontwikkelde windmolenpark in Finland zal Ecolabs wereldwijde winning van hernieuwbare energie met bijna 80% doen toenemen.

ST. PAUL, Minnesota–(BUSINESS WIRE)– Ecolab Inc., de wereldmarktleider in oplossingen en diensten voor water, hygiëne en infectiepreventie heeft vandaag de ondertekening bekendgemaakt van een virtuele energiekoopovereenkomst die de bouw en bedrijfsvoering van een vijf-turbinewindmolenpark aan de westkust van Finland zal ondersteunen.

Het Mörknässkogen windmolenpark, ontwikkeld met hernieuwbare-energieinvesteringen en vermogensbeheerfirma Low Carbon, zal elk jaar circa 100 GWh hernieuwbare energie produceren of genoeg energie om 29.000 woningen van stroom te voorzien. Het windmolenpark zal de hoeveelheid mogelijke broeikasgassen met naar schatting 20.900 ton verminderen en 100% van de elektriciteit dekken die Ecolab gebruikt om al haar Europese locaties, waaronder 15 grote kantoren, 26 productiefaciliteiten en zeven RD&E-centra, van energie te voorzien. Het windmolenpark zal naar verwachting einde 2023 met haar activiteiten starten. Het project is een verdere demonstratie van hoe Ecolab krachtige duurzaamheidsdoelen levert.

“In een tijd van in toenemende mate kritisch kijken naar energiegebruik en klimaatneutraalbeloftes zijn we trots om in hernieuwbare opties te investeren die goed zijn voor zowel het bedrijf Ecolab als onze planeet,” aldus Emilio Tenuta, Ecolab Chief Sustainability Officer. “Veel van Ecolab’s ruim 47.000 medewerkers wereldwijd ondersteunen onze klanten bij hun klimaatneutraaltransitie en deze overeenkomst biedt een tastbaar voorbeeld van de beweging van belofte naar handelen.”

“We zijn verheugd om in Ecolab samen te werken met een mondiaal duurzaamheidsleider om aanvullende infrastructuur voor hernieuwbare energie naar de al veelgevraagde hernieuwbare energiemix van Finland te brengen,” aldus John Graves, CIO van het Low Carbon Renewables Fund. “Het Mörknässkogen windproject laat zien hoe vooruitdenkende bedrijven echt van invloed kunnen zijn als we samenwerken om een duurzame toekomst te bevorderen.”

De aankondiging van vandaag bouwt voort op een investering van Ecolab in 2018, die genoeg hernieuwbare energie toevoegde om 100% van de activiteiten van het bedrijf in Noord-Amerika te dekken. De twee overeenkomsten gecombineerd maken het nu mogelijk voor Ecolab om bijna 80%, een stijging vanaf 58%, van haar energie uit duurzame bronnen te winnen en een belangrijke stap te bieden naar het doel van het bedrijf om in 2030 wereldwijd 100% aan hernieuwbare elektriciteit te bereiken. Deze vooruitgang zorgt dat Ecolab voorloopt op het schema om te voldoen aan de hernieuwbare-energierichtlijnen die zijn uitgezet door RE100, een wereldwijd ondernemingsinitiatief waarvan Ecolab lid is, dat gericht is op het bereiken van 100% hernieuwbare elektriciteit in 2050.

Ga voor meer informatie over de impactdoelen voor 2030 van Ecolab en de voortgang tot nu toe naar www.ecolab.com/corporate-responsibility/2030-Impact-Goals. Ga voor meer informatie over het commitment van Ecolab voor duurzame bedrijfsvoering naar ecolab.com/corporate-responsibility.

Over Ecolab

Ecolab (ECL), een vertrouwde partner op ruim drie miljoen klantlocaties, is de mondiale leider op het gebied van oplossingen en diensten voor water, hygiëne en infectiepreventie die de gezondheid van mensen, de planeet en bedrijven helpt beschermen. Met een jaaromzet van $ 13 miljard en 47.000 medewerkers, levert Ecolab uitgebreide op wetenschap gebaseerde oplossingen, door gegevensgestuurde inzichten en dienstverlening van wereldklasse om voedselveiligheid te bevorderen, een schoon en veilig milieu te handhaven, water- en energiegebruik te optimaliseren en operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren voor klanten in de voedingsmiddelensector, gezondheidszorg, horeca en industriële markten in meer dan 170 landen wereldwijd. www.ecolab.com.

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over Low Carbon

Low Carbon is een vooraanstaand platform voor hernieuwbare-energieinvesteringen en vermogensbeheer dat zich inzet voor de ontwikkeling en bedrijfsvoering van hernieuwbare energie op schaal. Low Carbon investeert in zowel ontwikkelaars van hernieuwbare energie als projecten over een scala van technologieën voor hernieuwbare energie, waaronder solar-PV, wind, energie-opslag, afval-naar-energie en energiedoelmatigheid. Low Carbon, een gecertificeerde B Corp, heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om ontwikkeling, bouw, financiering en management van bedrijfsmiddelen op het gebied van hernieuwbare energie en blijft op de lange termijn betrokken bij projecten met een toegewijd activamanagementteam dat activa beheert op de balans en voor derden. Met een belangrijke internationale pijplijn voor hernieuwbare energie in ontwikkeling bevindt Low Carbon zich in een goede positie om te profiteren van kansen nu de behoefte aan hernieuwbare energie en energiezekerheid stijgt. www.lowcarbon.com

(ECL-C)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kyle Kapustka

mediarelaties voor Ecolab

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr