10:03 uur 30-03-2022

Celonis kondigt overname aan van Process Analytics Factory (PAF) om overal uitvoeringsbeheer mogelijk te maken

PAFnow mogelijkheden debuteren in Celonis Experiences tijdens de Celonis World Tour 2022

NEW YORK EN DARMSTADT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Celonis, de wereldleider in uitvoeringsbeheer, kondigde de overname aan van Process Analytics Factory GmbH (PAF), een toonaangevende leverancier van process mining-inzichten voor Microsoft Power BI. Deze overname stelt miljoenen Microsoft Power Platform-gebruikers in staat om het marktleidende Execution Management System (EMS) van Celonis te gebruiken voor process mining, automatisering en samenwerking.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220329005248/nl/

Process intelligence powered by the Celonis Execution Management System (EMS) directly in Microsoft Power BI. (Graphic: Business Wire)

Process intelligence powered by the Celonis Execution Management System (EMS) directly in Microsoft Power BI. (Graphic: Business Wire)

De overname van PAF maakt deel uit van de strategie van Celonis om bedrijven overal en in alle sectoren in staat te stellen om process mining binnen het Celonis EMS te gebruiken om inefficiënties in processen aan het licht te brengen en op te lossen. Celonis zet zich in om gebruikers van de beste automatiserings-, samenwerkings- en workflowplatformen in staat te stellen hun bedrijf te runnen met behulp van de unieke procesinzichten van Celonis en intelligente, gerichte acties.

Het PAFnow process mining product is volledig geïntegreerd in Microsoft Power BI en Microsoft Office 365 voor de analyse, visualisatie en optimalisatie van vrijwel elk proces. 97 procent van de Fortune 500, en meer dan 260.000 bedrijven wereldwijd, gebruiken Microsoft Power BI.

Het Celonis EMS combineert in één geïntegreerd cloudplatform realtime gegevens, procesintelligentie en gerichte actie om de top-, bottom- en greenline-bedrijfsprestaties snel te beïnvloeden. Klanten die op zoek zijn naar volledige duidelijkheid over hoe hun bedrijfsprocessen verlopen – of het nu gaat om toeleveringsketens, gedeelde servicecentra of systeemlandschappen – kunnen nu profiteren van de unieke en geavanceerde mogelijkheden van Celonis EMS binnen hun vertrouwde Microsoft-omgevingen.

Maximilian Gerbert, projectleider bij Mercedes-Benz Management Consulting, zei: “Wij – de Digital Accelerator van Mercedes-Benz – zijn een datagestuurde afdeling met een business intelligence-strategie die in de loop der jaren is opgebouwd, maar toen we process mining eenmaal in onze BI-infrastructuur hadden geïntroduceerd, waren we in staat om het volledige plaatje te zien en procesinefficiënties te identificeren in onze bedrijf zoals we nooit eerder konden. Wanneer zich problemen voordoen met de toeleveringsketen, gebruiken we inzichten uit process mining binnen BI om de knelpunten te lokaliseren en actie te ondernemen om ze op te lossen – voordat ze onze cashflow en onze klantervaring beïnvloeden. We zijn enthousiast over het nieuws over de overname van Celonis en over de mogelijkheid om de krachtige mogelijkheden van Celonis EMS binnen onze Microsoft-omgeving te benutten.”

“Het is geweldig om te zien dat Celonis en PAF hun krachten bundelen”, zegt Linus Linder, hoofd IT bij Muller – Die lila Logistik Service GmbH. “Nu kunnen we profiteren van de realtime data, procesintelligentie en gerichte actie in het Celonis EMS binnen onze vertrouwde Microsoft Power BI-omgeving.”

De snelle adoptie van Celonis EMS komt snel na een generatieverschuiving om procesinzichten en intelligentie te gebruiken om de manier waarop bedrijven worden geleid te veranderen.

Volgens Gartner® zal de markt voor hyperautomatiseringssoftware tegen 2025 bijna $ 860 miljard bereiken1. Maar veel bedrijven maximaliseren de waarde van hun digitale investeringen niet omdat ze geen inzicht hebben in verouderde processen die de bedrijfsvoering belemmeren. Volgens een rapport van Forrester in opdracht van Celonis heeft process mining een keerpunt bereikt in 2022, omdat besluitvormers een betere uitvoering eisen door procesinefficiënties op te sporen en op te lossen.

“Sinds we 11 jaar geleden begonnen, is de missie van Celonis altijd dezelfde geweest – om onze klanten te helpen het volledige potentieel van hun bedrijfsprestaties te bereiken door procesinefficiënties weg te nemen – en dat vereist dat Celonis overal aanwezig is”, zegt Alex Rinke, co-CEO en mede-oprichter van Celonis. “De overname van PAF stelt de miljoenen gebruikers van het Microsoft Power Platform in staat om de unieke gegevens en intelligente inzichten van Celonis te gebruiken voor analyse, automatisering en samenwerking.”

“Deze combinatie maakt gebruik van de kracht van Celonis marktleiderschap met de basis die PAF heeft gelegd in het Microsoft Power Platform. Zo kunnen onze bedrijven een brug bouwen tussen het Microsoft Power Platform en het Celonis Execution Management System”, zei Tobias Rother, CEO en oprichter van PAF. “We zijn verheugd om Celonis in handen te geven van zo’n grote en snelgroeiende gemeenschap van leiders in de markt.”

“In ons inaugurele rapport HFS SaaS XXV 2022 hebben we Celonis gerangschikt als het beste private SaaS-bedrijf in Overall Rank, Business Value Creation, Partner Engagement en OneOffice Alignment”, zegt Phil Fersht, CEO en Chief Analyst van HFS Research. “De overname van PAF laat zien waarom Celonis wordt gerangschikt naast Microsoft, Salesforce, Amazon, Adobe en Google voor het vormgeven van de toekomst van native automatisering, data en procesontwerp. Celonis verplaatst zijn unieke procesgegevens en intelligente inzichten strategisch naar ‘s werelds grootste werk-, automatiserings- en analyseplatforms.”

“Het doel van process mining is om op feiten gebaseerd inzicht te krijgen in de variantie en inefficiëntie van bedrijfsprocessen om systematisch processen te verbeteren om de prestaties te maximaliseren en tegelijkertijd af te stemmen op de algemene doelstellingen van een bedrijf. Het inbedden van process mining in gemeenschappelijke analyseplatforms maakt het voor teams gemakkelijker om samen te werken met behulp van bekende tools”, zegt Maureen Fleming, Program Vice President voor de IDC Intelligent Process Automation Market Research and Advisory Service.

De PAFnow softwaremogelijkheden komen beschikbaar in Celonis Experiences tijdens de Celonis World Tour 2022. Celonis Experiences laat zien hoe klanten Celonis EMS naadloos kunnen integreren met Microsoft Power BI-rapportage, kunnen samenwerken met Microsoft Teams en werkstromen kunnen activeren in Microsoft Power Automate.

Over Celonis

Celonis helpt organisaties om te werken met hun data. Aangedreven door hun toonaangevende process-miningkern, biedt het uitvoeringsmanagementsysteem van Celonis een set toepassingen, een ontwikkelaarsstudio en platformmogelijkheden voor leidinggevenden en gebruikers in bedrijven om een einde te maken aan talloze bedrijfsinefficiënties, een betere klantervaring te bieden en koolstofemissies te verlagen. Celonis heeft duizenden klanten wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in München, Duitsland en New York City, VS en heeft wereldwijd 20 kantoren.

© 2022 Celonis SE. Alle rechten voorbehouden. Celonis, Execution Management System, EMS en het Celonis “druppel”-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Celonis SE in Duitsland en andere rechtsgebieden. Alle andere productnamen en bedrijfsnamen zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

1 Gartner, prognoseanalyse: Hyperautomatisering van Enablement Software, Wereldwijd, Cathy Tornbohm, Fabrizio Biscotti, Rachel Chippendale, 22 maart 2021.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Isabell Horvath, VP, Communicatie

press@celonis.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr