17:07 uur 24-03-2022

WORLD VAPERS’ ALLIANCE: Smaakjes Doen Ertoe: 260.000 Nederlandse levens staan op het spel door het smaakjesverbod

DEN HAAG, Netherlands–(BUSINESS WIRE)– De World Vapers’ Alliance (WVA) heeft vandaag in Den Haag een protestactie georganiseerd tegen de mogelijke komst van het smaakjesverbod. Deze actie vormt het tweede evenement in de Flavours Matter-campagne. Steeds meer landen zijn van plan om één van de meest effectieve middelen te verbieden in het gevecht tegen rookverslaving: smaakjes voor e-sigaretten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220324005663/nl/

Vapers protesteren tegen het smaakverbod (Diego Ospina Melo)

Vapers protesteren tegen het smaakverbod (Diego Ospina Melo)

Tijdens de actie zei Michael Landl, de directeur van de WVA:

Afgelopen jaar hebben Nederlandse burgers zich massaal uitgesproken tegen het smaakjesverbod in een open consultatie van de Nederlandse overheid. Politici hebben ervoor gekozen om deze mensen te negeren en alsnog door te gaan met het verbod, zodat het risico bestaat dat 260.000 Nederlanders terugvallen in oud gedrag en weer beginnen met het roken van sigaretten.

De WVA heeft een kunstopstelling gemaakt met een puzzel waar in een zin een woord mist: “… helpen rokers om te stoppen!” Het missende woord ‘Smaakjes’ ligt in de vorm van een puzzelstuk voor de Nederlandse Tweede Kamer, waarin Kamerleden die dag hebben gediscussieerd over het verbod.

Nederland heeft de afgelopen decennia ontzettend veel vooruitgang geboekt als het gaat om het laten dalen van het aantal rokers. Hoe meer middelen rokers hebben om hen van het roken af te helpen hoe beter. Smaakjes zijn in deze strijd één van de meest effectieve middelen gebleken. Onderzoek toont aan dat mensen die e-sigaretten met smaakjes gebruiken een grotere kans hebben (230%!) om te kunnen stoppen met het roken van sigaretten dan mensen die dat niet doen! Deze succesformule wordt dadelijk vernietigd als we ons niet uitspreken tegen deze ramp in wording,” benadrukt Landl.

Nederlandse consumenten kunnen contact opnemen met Kamerleden via de actiecentra van de WVA door hun succesverhalen te delen en politici te overtuigen om het smaakjesverbod te stoppen:

https://worldvapersalliance.com/mp-nl/

Deze actie vormt het tweede evenement in een internationale campagne van de WVA, genaamd ‘Flavours Matter’ (Smaakjes Doen Ertoe). Deze campagne is twee dagen geleden begonnen in Stockholm en de WVA zal de komende tijd over de hele wereld reizen om in landen waar een smaakjesverbod dreigt te komen aandacht te schenken aan de voordelen van vapesmaken. Op deze manier wil de organisatie voorkomen dat een krachtig middel in de strijd tegen het roken van sigaretten vervalt. Zonder smaakjes bestaat er een groot risico dat mensen over de hele wereld weer zullen beginnen met het roken van sigaretten.

EINDE

Opmerkingen voor de redactie:

  • Meer informatie over de algemene campagne kunt u hier vinden en voor Nederland specifiek hier.
  • De World Vapers’ Alliance (WVA) verdedigt de belangen van vapers (iemand die e-sigaretten gebruikt) over de hele wereld en zet hen in hun kracht om het verschil te kunnen maken voor hun gemeenschap. Onze leden zijn verenigingen voor vapers en individuele vapers van over de hele wereld. Meer informatie kunt u vinden op www.worldvapersalliance.com
  • Michael Landl is de directeur van de World Vapers’ Alliance. Hij komt uit Oostenrijk en woont in Wenen. Hij heeft veel ervaring als professional in beleidsvorming en is ook een passievolle vaper. Hij studeerde aan de University of St. Gallen en heeft zowel in het Duitse parlement gewerkt als voor verschillende beleidsorganisaties. 

Contacts

Contact voor de pers:
Michael Landl

Directeur van de World Vapers’Alliance

michael@worldvapersalliance.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr