08:30 uur 24-03-2022

Paige lanceert AI-software om nauwkeurige en efficiënte detectie van borstkankermetastasen in lymfeklieren mogelijk te maken

Paige Breast Lymph Node is ontworpen voor het verbeteren van de diagnostische nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de detectie van borstkankermetastasen van elk formaat in lymfeklierweefsel

AI-software detecteert of borstkanker is uitgezaaid naar lymfeklieren, zij-aan-zij met de interpretatieve beoordeling van de pathologen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Paige, wereldleider op het gebied van op AI gebaseerde diagnostische software voor pathologie, lanceert vandaag haar nieuwste product, Paige Breast Lymph Node: AI-software voor medische apparatuur die pathologen helpt te detecteren of borstkanker is uitgezaaid naar lymfeklieren, zij-aan-zij met de eigen interpretatieve beoordeling van de pathologen*. Het product werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de United States and Canadian Academy of Pathology (USCAP) op 19-24 maart 2022.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220322006221/nl/

Paige Breast Lymph Node is designed to increase the accuracy and efficiency in the detection of breast cancer metastases that are most at-risk for being missed. (Photo: Paige)

Paige Breast Lymph Node is designed to increase the accuracy and efficiency in the detection of breast cancer metastases that are most at-risk for being missed. (Photo: Paige)

Bepalen of kanker in de borst zich heeft verspreid naar het lymfestelsel is cruciaal voor de diagnose en geplande behandeling van een patiënt. Vanwege de omvang van het weefselgebied en het formaat van de kleine micrometastasen, kan de nauwkeurige beoordeling van een lymfeklierscans door een patholoog lastig en tijdrovend zijn.

Paige Breast Lymph Node is ontworpen om de nauwkeurigheid en efficiëntie te vergroten van de detectie van borstkankermetastasen die het grootste risico lopen te worden gemist. Het systeem maakt gebruik van AI om pathologen in staat te stellen tumormetastasen van elk formaat, inclusief kleine micrometastasen, efficiënter en betrouwbaarder te herkennen. Het systeem is ontworpen om de diagnostische nauwkeurigheid voor de meest subtiele metastatische ontstekingshaarden te verbeteren en heeft een gevoeligheid van meer dan 98% op scanniveau voor het detecteren van metastasen van welk formaat dan ook. Een positieve indicatie van uitgezaaide borstkanker wordt weergegeven op het niveau van de individuele lymfeklieren door middel van de door Paige zelf ontwikkelde TissueMap, waarop alle verdachte gebieden op een scan waar kanker aanwezig zou kunnen zijn benadrukt. Daarnaast worden zowel scans als gevallen van vermoedelijke positieve lymfeklieren gemarkeerd, wat de prioritering en efficiënte beoordeling door de patholoog bevordert.

“Nauwkeurige detectie van metastasen van borstkanker is van het grootste belang voor artsen en hun patiënten, maar het kan een moeizame, handmatige taak zijn voor pathologen,” zegt dokter David Klimstra, oprichter en Chief Medical Officer van Paige. “Paige Breast Lymph Node biedt pathologen een snellere en efficiëntere manier om grote hoeveelheden lymfeklierweefsel te analyseren, evenals gemoedsrust voor hen en hun patiënten.”

Paige Breast Lymph Node is direct beschikbaar zijn als onderdeel van de Paige Breast Suite. Deze software maakt gebruik van dezelfde onderliggende AI-technologie als Paige Prostate, die raad weet met een breed scala aan gegevens, kleuringstechnieken en scanartefacten. Het resultaat is een generaliseerbare AI die snel kan worden ingezet in diverse verschillende laboratorium- en ziekenhuisomgevingen.

“Paige Breast Lymph Node verhoogt de waarde van de Paige Breast Suite voor klinische pathologen,” aldus Andy Moye, Ph.D., Chief Executive Officer van Paige. “Deze productlancering is een belangrijke stap in onze algemene handelsstrategie. Hiermee brengen we de kracht van ons AI-platform naar nieuwe ziektegebieden. De algemenere inzetbaarheid van AI valideert het bredere gebruik van de software van Paige bij het assisteren van pathologen bij het diagnosticeren van kanker. naast ons door de FDA goedgekeurde product Paige Prostate.”

Paige organiseert op 30 maart een webinar om te demonstreren hoe Paige Breast Lymph Node in de klinische praktijk kan worden gebruikt. Voor meer informatie over Paige Breast Lymph Node kunt u terecht op http://info.paige.ai/breast of contact opnemen met info@paige.ai.

*Paige Breast Lymph Node mag alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden in de Verenigde Staten en in andere regio’s waar gebruik voor onderzoeksdoeleinden is toegestaan. Producten die alleen mogen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, mogen niet worden gebruikt bij diagnostische procedures.

Over Paige

Paige is in 2017 opgericht door dr. Thomas Fuchs, Dr.Sc., David Klimstra, M.D. en collega’s van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK). Het bedrijf ontwikkelt computationele pathologieproducten die zijn ontworpen om patiënten en hun zorgteams te helpen effectieve, beter gefundeerde behandelbeslissingen te nemen. Met deze nieuwe klasse van op AI gebaseerde technologieën die gepositioneerd zijn om de toekomst van diagnostiek te stimuleren, heeft Paige een platform gecreëerd om pathologen deze nieuwe technologie te bieden om hun workflow te transformeren en de productiviteit en diagnostische betrouwbaarheid te verhogen. De producten van Paige bieden pathologen en oncologen inzichten om hen te helpen efficiënt tot nauwkeurigere diagnoses voor patiënten te komen. Paige is het eerste bedrijf dat FDA-goedkeuring heeft gekregen voor een op AI gebaseerd digitaal pathologieproduct.

Meer informatie is te vinden op https://www.paige.ai, Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jon Yu

ICR Westwicke

Tel: 475.395.5375

Jon.Yu@westwicke.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr