16:52 uur 23-03-2022

Westlake Epoxy ontvangt ISCC+ certificering op de locatie in Pernis, Nederland

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Westlake Corporation (NYSE: WLK) heeft vandaag aangekondigd dat de vestiging in Pernis, Nederland van Westlake Epoxy, de International Sustainability & Carbon Plus (ISCC+)-certificering heeft ontvangen. De locatie ontving een massabalanscertificering voor het traceren en hanteren van duurzame materialen bij de productie van epoxyproducten. Dit is een belangrijke stap in de strategie van Westlake Epoxy om hernieuwbare koolstofmaterialen te integreren in de toeleveringsketen van grondstoffen en tegelijkertijd het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

ISCC+ biedt een internationaal, praktisch, transparant systeem voor de certificering van biobased, biocirculaire en circulaire grondstoffen op elk niveau van de toeleveringsketen. De ISCC+ certificering erkent de inzet van Westlake Epoxy (voorheen bekend als Hexion BV) voor milieuvriendelijke, sociaal en economisch duurzame productie door de bestaande mix van grondstoffen te traceren en fossiele materialen te vervangen door hernieuwbare bronnen.

Aromatische monomeren voor de vloeibare epoxyharsen die op de locatie in Pernis worden geproduceerd, zijn door massabalans gecertificeerd als vervangbaar door biobased alternatieven. Deze omvatten de fenol en aceton die worden gebruikt om bisfenol A (BPA) te maken, een cruciale bouwsteen bij de productie van epoxyharsen.

Deze recente certificering weerspiegelt de voortdurende inzet van Westlake om op een milieuvriendelijkere manier te werken. Onlangs ontvingen de Europese activiteiten van Westlake Epoxy ook een Platinum-rating van EcoVadis, ’s werelds grootste en meest vertrouwde leverancier van ratings voor zakelijke duurzaamheid. Westlake Epoxy bedient een verscheidenheid aan industrieën, waaronder kleefstoffen, ruimtevaart, automobiel, civiele techniek en constructie, composiet- en windenergie, elektronica, elektrische laminaten en maritieme en beschermende coatings.

Over Westlake

Westlake Corporation (NYSE: WLK) is een wereldwijde fabrikant en leverancier van materialen en innovatieve producten die het leven elke dag verbeteren. Met het hoofdkantoor in Houston en activiteiten in Azië, Europa en Noord-Amerika, bieden we de bouwstenen voor vitale oplossingen, van huisvesting en constructie, tot verpakking en gezondheidszorg, tot automobiel en consumenten. Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijf op www.westlake.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen van de media:
Westlake Corporation

Chip Swearngan, 1-713-960-9111

Check out our twitter: @NewsNovumpr