09:19 uur 23-03-2022

Clean Origin ontvangt investering van $ 20 miljoen in aandelen van Titan

Toonaangevend merk voor in het laboratorium gekweekte diamanten zal de fondsen gebruiken voor versterking van toeleveringsketen en retail

STAMFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Great Heights Inc. en haar dochteronderneming Clean Origin LLC, toonaangevende online DTC-retailers van in het laboratorium gekweekte diamanten, verlovingsringen en sieraden, kondigen vandaag een investering van $ 20 miljoen in aandelen aan van TCL North America, Inc. (TCL Inc), een volledige dochteronderneming van Titan Company Limited (NSE:TITAN) – een Indiaas bedrijf in luxeproducten dat bekend staat om de productie van sieraden en horloges – om de activiteiten verder uit te breiden. Clean Origin is van plan de fondsen te gebruiken om zijn activiteiten op te schalen, de toeleveringsketen te versterken, te investeren in omnichannel-retailervaringen, grensoverschrijdende Indiaas-Amerikaanse synergieën te benutten en een forse balans op te bouwen om de sector voor in het laboratorium gekweekte diamanten verlovingsringen verder te domineren.

Deze transactie waardeert Great Heights Inc. op ongeveer $ 132,8 miljoen USD op basis van een pre-money waardering en op $ 152,8 miljoen USD op basis van waardering achteraf en creëert geen verandering van zeggenschap of leiding voor het bedrijf dat de meerderheidscontrole behoudt.

Als onderdeel van de overeenkomst:

  • Ajoy Chawla, CEO Jewellery Division van Titan Company Limited, zal toetreden ot de Raad van Bestuur van Great Heights Inc.
  • Titan zal ongeveer 13,09% van het economische belang en 17,54% van de stemcontrole in Great Heights Inc. in handen hebben

“We zijn verheugd om Titan als partner te kiezen en kijken ernaar uit om dhr. Chawla te verwelkomen in onze Raad van Bestuur,” stelde Alexander Weindling, medeoprichter en CEO van Clean Origin en Great Heights Inc. “Titan brengt meer dan alleen liquide middelen om onze groei te voeden; tevens brengt het bedrijf diepgaande expertise in de internationale productie, controle en logistiek van op maat gemaakte diamanten juwelen op een wereldwijd platform.”

Clean Origin heeft als missie om de diamantindustrie naar een hoger niveau te tillen, met een nieuw, milieubewust en conflictvrij proces dat iedereen gemoedsrust geeft bij het kopen van diamanten. Elke diamant wordt in het laboratorium gekweekt met behulp van een ambacht dat het natuurlijke groeiproces weerspiegelt en moleculair identieke stenen creëert zonder de vernietigende kracht van mijnbouw of de duistere ethiek daarvan. Alle diamanten zijn 100 procent echt, 100 procent ethisch en onafhankelijk gecertificeerd om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard.

Over Clean Origin

Clean Origin, een volledige dochteronderneming van Great Heights Inc., is de grootste retailer van puur in het laboratorium gekweekte diamanten juwelen in de VS. Opgericht in 2017 door Alexander Weindling, Ryan Bonifacino en een team van veteranen uit de industrie met meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring, wilde het team de manier waarop diamanten werden ontwikkeld, gewonnen en verkocht, verstoren. Tot de zaadinvesteerders behoorde onder meer Terry Burman, voorzitter van Abercrombie & Fitch, voormalig voorzitter van Zale’s en CEO van de Signet-merken Kay Jewelers en Jared. Clean Origin heeft diepgaande kennis van de diamantjuwelenindustrie en heeft als missie om de diamantwinkelervaring te verbeteren. Het bedrijf stelt kwaliteit en ethiek voorop, zodat consumenten zich nu en voor altijd goed kunnen voelen over diamanten. Ga voor meer informatie naar www.cleanorigin.com

Over Titan Company Limited

Titan, een joint venture van de Tata Group en de Tamil Nadu Industrial Development Corporation (TIDCO), ging in 1984 van start. Sindsdien is Titan uitgegroeid van horloges tot de creatie van het grootste lifestyle-merk van India voor sieraden, Tanishq, en de grootste digitale omnichannel-juwelier van India, Caratlane.com. Titan staat algemeen bekend om het transformeren van de sieradenindustrie in India en voor het vormgeven van de Indiase retailmarkt door baanbrekende ervaringsgerichte detailhandel. De wereldwijde sieradenactiviteiten van Titan genereerden in 2021 een omzet van US $ 2,7 miljard via haar 2.000 winkels in India en in het buitenland.

Tata, opgericht in 1868 door Jamsetji Tata, is een van ‘s werelds belangrijkste wereldwijde ondernemingen. In het meest recente fiscale jaar genereerde Tata $ 103 miljard aan inkomsten met een marktkapitalisatie van meer dan $ 300 miljard – inclusief 28 beursgenoteerde bedrijven op 30 september 2021 – in tien verticale sectoren, waaronder consumenten, technologie en detailhandel.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Clean Origin LLC

John E. Beckwith

Chief Financial & Administrative Officer

jeb@cleanorigin.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr