02:17 uur 23-03-2022

Big Green Smile haalt groei-investering binnen via het Future Business Partnership

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Big Green Smile, een van Europa’s toonaangevende online retailers van duurzame huishoudartikelen en natuurlijke en biologische verzorgingsproducten, kondigt vandaag een aanzienlijke investering van het Future Business Partnership aan. Met de investering kan het bedrijf zijn groeiplannen in West-Europa versnellen en een bewuster consumptiepatroon uitdragen.

Big Green Smile is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid omdat consumenten meer transparantie eisen van de producten die ze kopen en van de detailhandelaren bij wie ze die kopen. Dankzij de strenge criteria voor productvermelding kunnen klanten van Big Green Smile met een gerust hart duurzamere producten kopen, waaronder navullingen van producten, veganistische en plasticvrije producten.

Het Future Business Partnership, het eerste in consumenten gespecialiseerde impactinvesteringsfonds in Europa, is opgericht om bedrijven te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun groeiambities en tegelijktertijd de gelegenheid te geven hun leiderschap op sociaal en milieugebied verder uit te bouwen. De huidige investering in Big Green Smile is kenmerkend voor de strategie van het Future Business Partnership om samen te werken met bedrijven en teams die bij alles wat ze doen onze planeet en haar bewoners centraal stellen. Zij streven ernaar de missie van Big Green Smile te ondersteunen om de toekomst van de detailhandel milieuvriendelijker te maken.

In reactie op de investering en toekomstige groeiplannen zei Ben Wigley, medeoprichter en CEO van Big Green Smile, “deze transactie is van groot belang voor ons bedrijf nu we onze groei willen bestendigen. We zijn enorm verheugd om samen te werken met een toonaangevende impact-investeerder die onze visie deelt en zich inzet om Big Green Smile naar een hoger plan te tillen. We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid de enige toekomst is voor het consumentisme en nu we onze positie als marktleider willen uitbreiden en onze normen van uitmuntendheid willen handhaven, is het fantastisch om een partner aan boord te hebben die niet alleen onze waarden deelt, maar die ook wordt gestimuleerd om ervoor te zorgen dat vooruitgang op het gebied van duurzaamheid altijd bovenaan de agenda staat.”

Vish Srivastava, Co-Managing Partner bij het Future Business Partnership zei: “Het maken van een duurzame keuze is vaak moeilijk, maar het deskundig samengestelde assortiment van Big Green Smile maakt het voor consumenten eenvoudig en gemakkelijk om over te stappen op duurzamere keuzes in hun huis en dagelijks leven. Bij het Future Business Partnership zijn we verheugd het Big Green Smile-team te kunnen ondersteunen bij het uitbreiden van hun activiteiten in heel Europa en bij hun positieve sociale en milieu-impact door hen uit te rusten met ons kapitaal, ons gespecialiseerde netwerk en onze voortdurende steun in hun streven naar duurzaamheid.”

Big Green Smile werd geadviseerd door finnCap Cavendish.

-Einde-

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Claire Hornbuckle bij BigGreenSmile:

E-mail: chornbuckle@biggreensmile.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr