11:00 uur 22-03-2022

NielsenIQ verwerft ciValue, leverancier van AI-platforms voor detailhandel

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– NielsenIQ heeft vandaag aangekondigd dat het ciValue heeft overgenomen, een SaaS-leverancier (Software as a Service) bij uitstek voor retailers over de hele wereld die loyaliteitsprogramma’s mogelijk maakt met geavanceerde AI-technologie. Met deze overname zet de Retail Media-vertical van Nielsen IQ de volgende stappen om slimmere, meer geautomatiseerde en schaalbare retailmediaprogramma’s mogelijk te maken.

De integratie van de wereldwijde platformactiva van ciValue in het krachtige Connect-platform van NielsenIQ zal retailers innovatieve mogelijkheden bieden, waaronder het opbouwen van een doelgroep en inzichten daarin. Dit dynamische platform ondersteunt ook personalisatiemogelijkheden die incrementeel zijn ten opzichte van de kernmogelijkheden van NielsenIQ, waarop de retailsector vertrouwt voor cruciale besluitvorming.

“De integratie van het ciValue-platform met Connect is een baanbrekende innovatie voor retailers wereldwijd,” aldus Xavier Facon, wereldwijd hoofd Retail Media bij NielsenIQ. “Deze op SaaS gebaseerde samenwerkingsoplossing zal snel inzichten opleveren die retailers en hun merkpartners afstemmen op wat consumenten willen, en gepersonaliseerde inhoud uitvoeren via fysieke en digitale kanalen.

In de zeer competitieve markt van vandaag de dag hebben retailers oplossingen nodig waarmee ze gemakkelijk consumentengegevens kunnen analyseren. De oplossingen van NielsenIQ en ciValue zullen retailers in staat stellen inzichten te verwerven, slimmer te werken en zakelijke kansen te versnellen. Door contacten te leggen die ertoe doen voor retailers, merken en hun klanten, kunnen cliënten die gebruik maken van Connect nieuwe inkomstenstromen en omzetgroei bereiken en een groter aandeel in bestedingen (wallet share) realiseren door middel van klantgerichte merchandising en marketing.

“NielsenIQ is een oude investeerder en partner van ciValue en hun toewijding om van retail een win-win-win wereld te maken was altijd al duidelijk,” verklaarde Beni Basel, CEO en oprichter van ciValue. “Door ons te voegen bij NielsenIQ kan ciValue zijn aanbod van retailinzichten uitbreiden naar meer retailers en merken, en, belangrijker nog, worden we in staat gesteld om datagestuurde beslissingen verder te laten groeien zodat klanten wereldwijd tevreden worden gesteld.”

“We zijn verheugd dat ciValue toetreedt tot het NielsenIQ-team om de beste AI-aangedreven tools voor retailers wereldwijd te blijven bouwen en ondersteunen,” stelde David Johnson, President Global Retail, NielsenIQ. “Het geïntegreerde platform ondersteunt baanbrekende personalisatieactiviteiten voor de wereldwijde retailsector om te voldoen aan de vraag naar snelle en betrouwbare klantanalyses en -personalisatie.”

Over NielsenIQ

NielsenIQ is de leider in het bieden van de meest complete, onbevooroordeelde kijk op consumentengedrag wereldwijd. Aangedreven door een baanbrekend consumentengegevensplatform en ondersteund door uitgebreide analytische mogelijkheden, maakt NielsenIQ gedurfde, zelfverzekerde besluitvorming mogelijk voor ‘s werelds toonaangevende bedrijven en retailers in consumentengoederen.

Door uitgebreide datasets te gebruiken en alle transacties gelijk te meten, geeft NielsenIQ klanten een toekomstgerichte kijk op consumentengedrag om de prestaties op alle retailplatforms te optimaliseren. Onze open filosofie over data-integratie maakt de meest invloedrijke consumentendatasets ter wereld mogelijk. NielsenIQ levert de volledige waarheid.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in bijna 100 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties

Fernanda Paredes Fernanda.paredes@nielseniq.com
Gillian Mosher gillian.mosher@nielseniq.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr