10:00 uur 17-03-2022

Istanbul organiseert in mei de meest vooraanstaande handelsbeurs voor huishoudtextiel

De 26e HOMETEX – de eerste sectorale post-pandemische handelsbeurs, die in de 3e week van mei in Istanbul wordt gehouden – zal naar verwachting spelers uit de sector over de hele wereld aantrekken.

ISTANBUL–(BUSINESS WIRE)– Na een onderbreking van twee jaar vindt de 26e e Home Textile and Accessories Fair (HOMETEX) plaats in het Istanbul Expo Center van 17 t/m 21 mei. Als een van de belangrijkste handelsbeurzen in de huishoudtextielsector, zal de Expo naar verwachting toonaangevende huishoudtextielproducenten van over de hele wereld aantrekken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220315005719/nl/

Istanbul to Host Preeminent Home-Textile Trade Fair in May (Photo: Business Wire)

Istanbul to Host Preeminent Home-Textile Trade Fair in May (Photo: Business Wire)

HOMETEX wordt gehouden met een tentoonstellingsoppervlak van 200.000 vierkante meter in 11 hallen van de Expo en zal dit jaar nationale en internationale vooraanstaande fabrikanten van gordijnen, handdoeken, dekens, tapijten, meubelstoffen en andere huistextielproducten presenteren. Dhr. İbrahim Burkay, de President van Bursa CCI, stelt: “We nodigen alle fabrikanten van huishoudtextiel uit om het evenement bij te wonen, dat een van de belangrijkste exposities van de sector vertegenwoordigt.”

Ideale netwerklocatie

De expo zal textielproducten uit tal van landen tonen, waaronder Turkije, Frankrijk, Italië, India, Nederland, Pakistan, Spanje en de VS. Volgens dhr. Burkay is het langverwachte evenement de perfecte gelegenheid om nieuwe banden te smeden en de sectorale ontwikkeling op internationaal niveau te promoten. Daarnaast is HOMETEX een ideale plek om te netwerken waar zowel nationale als internationale movers en shakers uit de huishoudtextielsector samenkomen.

De beurs, die het grootste deel van de toeleveringsketen samenbrengt, biedt een breed scala aan deelnemersprofielen, waaronder exporteurs, groothandelaren, winkeleigenaren en leveranciers. Het evenement zal ook een speciale ‘Trend Area’ hebben waar de nieuwste trends op het gebied van huishoudtextiel worden getoond, B2B’s en seminars die worden bijgewoond door prominente ontwerpers en innovators.

‘Stronger and More Inclusive’

Volgens dhr. Hasan Huseyin Bayram, president van de Turkish Home-Textile Industrialists and Business People Association (TETSIAD), zal het evenement de eerste grote sectorale handelsbeurs zijn in de periode na de pandemie. “Wereldwijde industrieleiders hebben hun grote bereidheid getoond om deel te nemen,” verklaart hij.

Dhr. Bayram stelt dat HOMETEX, dat wordt gehouden onder het motto ‘Stronger and More Inclusive,’ ingrijpende gevolgen zal hebben voor de wereldwijde huishoudtextielsector en lucratieve economische banden tussen deelnemers zal bevorderen.

Het vijfdaagse evenement, georganiseerd door TETSIAD en de Global Fair Agency INC., begint op 17 mei in het Istanbul Expo Center in Yesilkoy. Ga voor meer informatie naar www.hometex.com.tr/en.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Selahattin Budakoğlu

sbudakoglu@btso.org.tr

Check out our twitter: @NewsNovumpr