18:09 uur 16-03-2022

Reply ontwikkelt de digitale garageservice vjumi voor SELECT AG met een innovatief cloudgebaseerd IoT-platform

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Reply heeft vandaag aangekondigd dat het vjumi heeft ontwikkeld, een IoT-oplossing die de autoreparatiemarkt en voertuignetwerken digitaliseert. Het werd ontwikkeld voor SELECT AG, de marktleider onder groothandels in auto-onderdelen in Duitsland. De oplossing maakt digitale communicatie mogelijk tussen de garage, de klant en het voertuig, waarbij onafhankelijke garages realtimegegevens over de voertuigen van hun klanten ontvangen. Dit voorkomt pech en maakt het regelen van onderhoudsbeurten eenvoudiger.

De focus van de door Reply ontwikkelde oplossing is het verbonden voertuig, dat de verzamelde gegevens via mobiele communicatie naar de cloud stuurt. Het cloudplatform, gebaseerd op Azure, analyseert en verwerkt de voertuiggegevens in real time en is volledig geïntegreerd in de klantensystemen van de garages. Communicatie met klanten is mogelijk via een mobiele app, wat een naadloze gegevensuitwisseling tussen klant en garage verzekert.

Het gebruik van vjumi is eenvoudig voor klanten en garages. Garages hebben verbinding met de voertuigen van hun klanten en ontvangen informatie over de staat van het voertuig via realtimediagnostiek. Hierdoor kan pech met behulp van voorspellend onderhoud proactief worden voorkomen, nog voordat deze optreedt. Zo kunnen garages hun service optimaliseren en hun klanten betere veiligheid bieden.

Garageklanten kunnen de door Reply ontwikkelde app gebruiken om zelf de gegevens van hun voertuig te volgen. De vjumi-app herinnert de klant aan de volgende onderhoudsbeurt met pushmeldingen en regelt de afspraken rechtstreeks met de garage. Bestuurders, en zelfs eigenaars van een wagenpark, profiteren van een soepele, veilige en uitgebreide voertuigservice, terwijl onvoorziene reparaties worden vermeden.

“Of het nu gaat om een herinnering voor de volgende APK-keuring, een komende kleine beurt of om rechtstreeks contact op te nemen met de garage met een noodoproep, vjumi biedt een handige service in een veilige cloudomgeving, waarbij aan alle regelgeving voor gegevensbescherming wordt voldaan,” aldus Daniel Trost, CDO van Select AG.

Dr. Thomas Hartmann, lid van de raad van bestuur van Reply, voegt daaraan toe: “De digitalisering in de autosector zal gestaag doorzetten in de komende jaren. Dit komt naar voren in ons onderzoek naar de trends in de mobiliteitssector. Ons doel is nieuwe concepten en technologieën te ontwerpen met IoT en AI, maar ook cloudplatforms en uitgebreide oplossingen voor digitale ervaringen. vjumi is een van de eerste volledig geïntegreerde oplossingen in deze sector en biedt klanten een volledige garageservice, praktisch op aanvraag.”

REPLY

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen die zijn gebaseerd op nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van uiterst gefocuste bedrijven die belangrijke Europese bedrijfsgroepen in allerlei sectoren, waaronder telecom en media, industrie en diensten, bank- en verzekeringswezen en overheidsdiensten, ondersteunt bij het bepalen en ontwikkelen van bedrijfsmodellen die geschikt zijn voor de nieuwe paradigma’s van AI, cloudcomputing, digitale media, en het internet der dingen. Reply biedt onder meer de volgende diensten: consulting, systeemintegratie en digitale diensten. www.reply.com

SELECT AG

SELECT AG is een inkoopcoöperatie voor de groothandel in auto-onderdelen. Hun hoofdactiviteit is dienstverlening voor ondersteuning van assortiment, inkoop en verkoop voor groothandels in auto-onderdelen en de daaraan verbonden zelfstandige garages. SELECT AG, opgericht in 2000, is nu een van de drie belangrijkste spelers op de Duitse independent aftermarket (IAM). In totaal maken 15 onderdeelgroothandels deel uit van SELECT AG als aandeelhouders, met 142 vestigingen. De aandeelhouders van de aankoopvereniging hebben door heel Duitsland ongeveer 3700 werknemers in dienst die meer dan 31.000 klanten ondersteunen. De jaarlijkse omzet bedraagt 800 miljoen euro. www.select.ag

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Sandra Dennhardt

s.dennhardt@reply.com
Tel. +49 170 4546229

Check out our twitter: @NewsNovumpr