07:00 uur 07-03-2022

One Equity Partners voltooit overname van Norit Activated Carbon

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– One Equity Partners (‘OEP’), een private equity-onderneming in het middensegment, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Norit Activated Carbon (‘Norit’ of ‘het Bedrijf’), een wereldwijde fabrikant van actieve kool voor zuiveringsoplossingen, van moedermaatschappij Cabot Corporation (NYSE: CBT).

“Norit is al meer dan 100 jaar een toonaangevende speler op het gebied van actieve kool en we zijn verheugd om samen te werken met het Norit-team en de groei en ontwikkeling van het bedrijf te helpen stimuleren,” aldus Joe Huffsmith, Managing Director, OEP.

Norit produceert een brede portfolio van actieve koolproducten die worden gebruikt voor zuiveringsbehoeften in groeiende sectoren, waaronder hernieuwbaar aardgas, voedsel en dranken, chemicaliën, farmaceutische producten, luchtkwaliteit, water en auto’s. Het bedrijf exploiteert twee fabrieken in Noord-Amerika, vijf vestigingen in Europa en participeert in drie joint ventures in Canada, Azië en Mexico.

“Het senior managementteam en ik willen graag nauw samenwerken met de professionals van OEP terwijl we blijven groeien door geografische expansie, diversificatie van het productaanbod, technologische innovatie en strategische acquisities,” aldus Imtiaz Kathawalla, CEO van Norit.

De wereldwijde markt voor actieve kool zal naar verwachting groeien met een CAGR van ~9 procent, deels als gevolg van verhoogde wettelijke normen op het gebied van luchtzuivering, waterbehandeling, zuivering van hernieuwbaar aardgas en de productie van farmaceutische geneesmiddelen.

Over One Equity Partners

One Equity Partners (‘OEP’) is een private equity-onderneming in het middensegment die zich richt op de sectoren industrie, gezondheidszorg en technologie in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf bouwt marktleidende bedrijven op door transformatieve bedrijfscombinaties te identificeren en uit te voeren. OEP is een vertrouwde partner met een gedifferentieerd investeringsproces, een breed en senior team en een bewezen staat van dienst die op lange termijn waarde genereert voor haar partners. Sinds 2001 heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 300 transacties uitgevoerd. OEP, opgericht in 2001, is in 2015 voortgekomen uit JP Morgan. Het bedrijf heeft kantoren in New York, Chicago, Frankfurt en Amsterdam. Ga voor meer informatie naar www.oneequity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor One Equity Partners:

Tom Faust

Stanton

646-502-3513

TFaust@StantonPRM.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr