21:14 uur 07-03-2022

Minnesota Rubber and Plastics neemt Primasil Silicones Ltd. over

Overname om geavanceerde expertise op het gebied van siliconenformulering en -samenstelling toe te voegen;

Uitgebreide productievoetafdruk in Europa

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Quadion LLC, d.b.a. Minnesota Rubber and Plastics (MRP), een toonaangevende leverancier van hoogtechnologische elastomeer- en thermoplastische oplossingen voor de medische, water- en gespecialiseerde industriële eindmarkten, heeft vandaag de overname aangekondigd van Primasil Silicones Ltd. (Primasil), een in Weobley, in het VK gevestigde maatwerk samensteller, menger en fabrikant van siliconenrubber, is gespecialiseerd in de medische, HVAC- en gespecialiseerde industriële eindmarkten.

“We zijn verheugd om Primasil, een bedrijf met vier decennia aan expertise op het gebied van siliconenmaterialen, aan onze familie toe te voegen. De expertise van Primasil op het gebied van formulering, mengen en gieten van maatwerk materialen is een aanvulling op de gerenommeerde materiaalwetenschap en vormmogelijkheden van Minnesota Rubber and Plastic. Het biedt onze klanten ook een breed scala aan nieuwe oplossingen”, zei Jay Ward, CEO van Minnesota Rubber and Plastics. “We hebben een lange geschiedenis in het succesvol bedienen van onze klanten in Europa. De toevoeging van een zeer technische productie-aanwezigheid in het VK en Tsjechië stelt ons in staat om onze lokale capaciteiten naar een hoger niveau te tillen. De overname vergroot niet alleen onze materiaalwetenschap en productiecapaciteiten, maar het vergroot ook onze wereldwijde reikwijdte, met name in de medische eindmarkt, en onze plannen om onze Europese voetafdruk uit te breiden, terwijl we actief op zoek zijn naar partners en technische elastomeerbedrijven in de regio.”

Primasil biedt een breed scala aan maatwerk materialen, waaronder platina-uitgeharde siliconen, geleidende siliconen, fluorsiliconen, siliconen voor hoge en lage temperaturen, siliconen met weinig rook en toxiciteit en zwart rubber. De gepatenteerde siliconenexpertise van Primasil draagt bij aan het op materiaalwetenschap gebaseerde innovatiecentrum van MRP, dat in het voorjaar van 2022 wordt gelanceerd. Verder omvatten de productiemogelijkheden van Primasil het met hoge precisie gieten, extruderen en assembleren in cleanrooms, evenals het mengen, spuitgieten en gepatenteerde producten van siliconengom en vloeibaar siliconenrubber (liquid silicone rubber, LSR).

De toevoeging van de capaciteiten van Primasil is een aanvulling op het bestaande aanbod van MRP, waaronder hoogtechnologische elastomeer- en thermoplastische oplossingen voor de medische hulmiddelen-, water-, voedsel- en drank-, infrastructuurindustrie en andere essentiële industrieën wereldwijd. MRP heeft zijn sterke reputatie opgebouwd in zijn meer dan 75-jarige geschiedenis van het ontwerpen, ontwikkelen, vervaardigen en assembleren van producten voor ruwe omgevingen, krappe toleranties en technisch veeleisende toepassingen, waaronder oplossingen voor meerdere materialen en aangepaste materiaalformuleringen.

“Het Primasil-team is enorm enthousiast over deze kans. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s bij Minnesota Rubber and Plastics om onze gewaardeerde klanten, in Europa en over de hele wereld, te blijven bedienen met innovatieve technologieën, geweldig talent en meer opties dan ooit tevoren”, zei Steve Wheeler, algemeen directeur van Primasil. “We verwerven niet alleen geweldige producten en mogelijkheden om ons huidige aanbod aan te vullen; we voegen een team van wereldklasse toe. We zijn van plan het eigendom uit te breiden naar alle nieuwe collega’s die we verwelkomen aan boord van Primasil”, voegde Ward toe.

Wheeler blijft Primasil leiden en rapporteert aan de MRP-organisatie. Ga voor meer informatie over Minnesota Rubber and Plastics en het huidige aanbod naar www.mnrubber.com.

Over Primasil Silicones

Primasil werd in 1978 opgericht om te voldoen aan de groeiende behoefte aan siliconenrubber. Primasil was oorspronkelijk een gietvormbedrijf, maar breidde zich al snel uit om extrusie aan te bieden en hun eigen aangepaste formuleringen te ontwikkelen. Het werd al snel de toonaangevende onafhankelijke Britse leverancier van siliconenrubber samenstellingen. Momenteel gaat Primasil door met het leveren van siliconenproducten en -materialen over de hele wereld aan een breed scala aan industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, automobiel, elektronica, medische en farmaceutische producten, en spoor- en massavervoer. Ga voor meer informatie naar www.primasil.com.

Over Minnesota Rubber and Plastics

Minnesota Rubber and Plastics (MRP) is een leider in de ontwikkeling van materiaalsamenstellingen en de productie van maatwerk elastomere en thermoplastische componenten. Gedurende 77 jaar heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd op het gebied van gezamenlijk ontwerp en succesvolle productie van ‘de robuuste onderdelen’. Met vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië, werkt MRP samen met ‘original equipment manufacturers’ om moeilijke afdichtings- en componentuitdagingen in meerdere markten op te lossen. De capaciteiten omvatten materiaalwetenschap en formulering, volledig functionele productprototyping en operationele uitmuntendheid en consolidatie van de toeleveringsketen. Het innovatiecentrum van het bedrijf, die in het voorjaar van 2022 komt, biedt zijn klanten verbeterde directe toegang tot materiaalwetenschappelijke expertise en een volledig geïntegreerd ontwerp-bouw-prototype-test-proces dat innovatie bevordert en de productontwikkeling aanzienlijk versnelt. Het bedrijf legt de nadruk op onderzoek en ontwikkeling en stelt zijn technici in staat om een breed scala aan hoogtechnologische materialen en onderdelen te ontwerpen, formuleren, ontwikkelen en testen. Ga voor meer informatie naar www.mnrubber.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Minnesota Rubber and Plastics

Karl Spilseth

Wereldwijde marketing

(952) 927-2161

kspilseth@mnrubber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr