13:00 uur 07-03-2022

FRISS neemt Polonious Insurance Investigations over

Het veelzijdige product van Polonious vergroot de capaciteiten voor fraudeafdelingen wereldwijd door meer data, fraudeconstructies en trends toe te voegen

MASON, Ohio–(BUSINESS WIRE)– FRISS, de marktleider voor fraudedetectie, risicobeperking en compliance voor schadeverzekeraars overal ter wereld, kondigt vandaag de overname aan van Polonious, producent van gespecialiseerde software voor fraudeonderzoek en casemanagement. Met de overname is FRISS nog beter in staat om ondersteuning te bieden aan schade- en fraudeonderzoeksafdelingen en particuliere onderzoeksbedrijven. Het veelzijdige product van Polonious zorgt voor betere onderlinge communicatie door meer data, fraude scenario’s toe te voegen. Met de overname heet FRISS de 40 huidige verzekeringsklanten van Polonious in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland welkom bij de FRISS familie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220307005014/nl/

Klanten van Polonious geven aan dat zij tot 38% meer dossiers kunnen verwerken en hun administratiekosten door het automatiseren van terugkerende handmatige werkzaamheden met bijna 25% hebben weten terug te brengen. Daarnaast zorgt het product voor lage IT beheerskosten en -belasting dankzij het volledig uit handen nemen van het technisch beheer, een configureerbare gebruikersinterface en de beschikbaarheid van een diverse reeks werkstromen. Polonious is in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland de eerste keus voor het afhandelen van speciale zaken door de combinatie van technologische vooruitgang en inhoudelijke expertise. Het systeem kan voor elk doel worden geconfigureerd en beschikt over volledige rapportagefuncties en tijdbesparende mogelijkheden voor procesautomatisering. Toonaangevende verzekeraars hebben ervaren dat hun organisatie met Polonious kan profiteren van unieke kostenbesparingen, minder belasting van IT-resources en bijdraagt aan imagobescherming.

“Ik ben zeer enthousiast over de geweldige kansen die deze overname met zich meebrengt voor de verzekeringswereld”, zegt Alastair Steel, mede-CEO van Polonious, toe. “FRISS en Polonious hebben een gemeenschappelijke visie over hoe de branche met toekomstbestendige oplossingen tegen oneerlijk gedrag kan worden beschermd, iets waarvan vooral betrouwbare klanten profijt hebben. Ik weet zeker dat de huidige klanten van Polonious in de toekomst in goede handen zullen zijn.”

“Polonious staat bekend om zijn grote inhoudelijke expertise. Dit sluit perfect aan bij wat FRISS onze branche te bieden heeft”, voegt FRISS CEO en medeoprichter Jeroen Morrenhof toe. “In onze missie om fraude te bestrijden vormt dit een essentieel element om de communicatie tussen afdelingen te verbeteren. Met Polonious voegen we een groot aantal functies toe aan ons toch al zeer geavanceerde AI-gebaseerde platform voor fraudeanalyse. Deze overname is een geweldige stap voor eerlijk verzekeren.”

“Als toonaangevende leverancier van insurtech-oplossingen is FRISS echt een voorbeeld voor de toekomst van risicobeoordeling en fraudedetectie”, vertelt Rick Shepherd, President van Polonious Systems. “We kunnen niet wachten om deel uit te maken van het team van FRISS en de kenmerkende efficiency en volwaardige SaaS-oplossing van Polonious te integreren in hun robuuste suite van producten.”

Door de krachten te bundelen, hebben de klanten van Polonious voortaan toegang tot het diverse aanbod van FRISS-producten. De oplossing is wereldwijd verkrijgbaar.

Bekijk hier de Polonious Investigations demo.

Over Polonious:

Polonious is sinds 2006 een toonaangevende leverancier van casemanagementsystemen in de verzekeringswereld. Hun unieke volledig configureerbare casemanagementsysteem heeft verzekeraars geholpen arbeids-, fraude- en IT-kosten te besparen en hun merken te beschermen.

Polonious is een in de praktijk bewezen oplossing die meer dan 80 keer in acht verschillende landen is geïmplementeerd. Elke dag loggen ca. 11.000 gebruikers in bij Polonious om hun fraudezaken effectiever te beheren. www.polonious-systems.com

Over FRISS:

FRISS richt zich 100% op automatische fraude-, risico- en complianceoplossingen voor schadeverzekeraars overal ter wereld. De op AI-gebaseerde oplossingen van FRISS voor acceptatie, schadeclaims en fraudeonderzoek bieden ondersteuning voor volledig digitale verwerking van begin tot einde.

Als trusted advisor met ruim 300 implementaties in meer dan 40 landen garandeert FRISS een veilige digitale transformatie voor al zijn klanten en staat het garant voor maatwerkoplossingen die op de specifieke behoeften van de klant zijn afgestemd. Verzekeraars kunnen rekenen op een naadloze integratie en producten met een snelle Time-to-Value (TTV).

Met USD 65 miljoen van hun serie B-financieringsronde in 2021 kan FRISS nu de geavanceerde technologie blijven bieden om verzekeraars veilig door het constant veranderende fraudelandschap te loodsen. Ga voor meer informatie naar www.friss.com.

Contacts

Ruud Van Gerwen

ruud.van.gerwen@friss.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr