22:27 uur 04-03-2022

REPLY: Investeren op een duurzame manier: de Reply Sustainable Investment Challenge is begonnen, georganiseerd door Reply en Banca Generali en met een volledig zero negatieve impact op het milieu

 

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– De derde editie van de Reply Investment Challenge is gestart, de tweede van deze uitdagingen rond het thema duurzaamheid. Gericht op studenten en jonge professionals, telde de internationale online competitie in 2021 14.600 leden uit 91 landen over de hele wereld en werden in totaal 76.746 handelsactiviteiten uitgevoerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220304005021/nl/

Dit jaar zal het thema duurzaamheid een nog centralere rol spelen. Het doel van de Challenge, die dit jaar plaatsvindt van maandag 28 maart t/m vrijdag 8 april , is om op duurzame manier te investeren. Deelnemers wordt gevraagd om duurzame maar winstgevende beleggingsstrategieën te presenteren, waarbij keuzes worden gemaakt die worden beïnvloed door de ESG-ratings van de bedrijven waarin ze zullen beleggen.

Naast het vergroten van hun kennis van het ESG-beoordelingssysteem, stelt de wedstrijd deelnemers in staat hun algemene financiële en investeringsvaardigheden te vergroten, dankzij de exclusieve e-learning-content die de maand voorafgaand aan de competitie beschikbaar zal worden gesteld op het Challenge-platform.

Deelnemers aan de Challenge van dit jaar hebben een virtueel kapitaal van $ 1.000.000 tot hun beschikking om in realtime te investeren binnen de Amerikaanse markt. Op 28 maart wordt het bedrag bijgeschreven in de virtuele portemonnee van de deelnemers en gaat de uitdaging van start. Deelnemers worden gerangschikt en geëvalueerd op basis van hun duurzame investeringskeuzes en alleen de top drie – degenen die hun resultaat hebben gemaximaliseerd in termen van winst en duurzaamheid – zullen de uitdaging winnen.

Om de toewijding aan duurzaamheid aan te tonen, zal de Reply Sustainable Investment Challenge 2022 een zero negatieve impact op het milieu hebben en volledig groen zijn. In samenwerking met LifeGate, een referentie op het gebied van thema’s die verband houden met duurzaamheid, is de totale milieu-impact berekend die wordt gegenereerd door het organiseren en uitvoeren van het evenement. De hoeveelheid geproduceerde CO2 wordt zo gecompenseerd door het aanleggen en beschermen van bossen in Madagaskar.

Dit jaar heeft de Reply Sustainable Investment Challenge opnieuw Banca Generali als partner. Banca Generali is de eerste Italiaanse bank die het pad inslaat om ESG-beleggingsoplossingen voor families aan te bieden en zal studenten door de verschillende stadia van de competitie begeleiden. Hierbij zullen de resultaten concreet worden gemeten, niet alleen in financieel opzicht, maar ook in termen van hun milieu- en sociale implicaties.

Aan de editie van 2022 van de Challenge zullen bovendien deelnemen: CFA Society Italy, MainStreet Partners en de MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business.

CFA Society Italy, dat sinds de oprichting de hoogste normen op het gebied van ethiek, onderwijs en uitmuntendheid heeft bevorderd binnen de hele financiële gemeenschap, is voortdurend gericht op de nieuwste ESG-kwesties die een revolutie teweegbrengen in de sector.

MainStreet Partners, een in Londen gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame beleggingen en portefeuilleanalyse, zal ESG-ratings verstrekken die in de competitie zullen worden gebruikt.

Bovendien bevestigt de MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business met haar deelname aan de Reply Sustainable Investment Challenge haar inzet voor het opleiden en trainen van financiële operators die oog hebben voor risico’s en voor de duurzaamheid van hun investeringen.

De Reply Sustainable Investment Challenge is onderdeel van het Reply Challenges-programma. Samen met het Reply Code For Kids-programma en Reply’s tweedeniveau Master in AI & Cloud aangeboden aan de Polytechnische Universiteit van Turijn, zijn dit slechts enkele voorbeelden van de voortdurende toewijding aan de ontwikkeling van innovatieve opleidingsmodellen die in staat zijn om de nieuwe generaties toppresteerders aan te spreken. Tegenwoordig bestaat Reply’s Challenges uit een community van meer dan 140.000 spelers.

De inschrijvingen voor de Reply Sustainable Investment Challenge zijn open t/m 25 maart. Volledige informatie is beschikbaar op: challenges.reply.com.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur.www.reply.com

Banca Generali

Banca Generali is een toonaangevende particuliere bank in Italië op het gebied van financiële planning en bescherming van klantenactiva, ondersteund door een sterk netwerk van adviseurs en particuliere bankiers die qua vaardigheden en professionaliteit aan de top van de sector staan. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op vier belangrijke pijlers: de gekwalificeerde adviesdiensten van professionals die gespecialiseerd zijn in het beschermen van het vermogen van families en in het ondersteunen van de planning van hun toekomst; een geavanceerd productportfolio met oplossingen die zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de klant; innovatieve vermogensbeheerdiensten voor financiële activa en andere soorten activiteiten; en innovatieve tools die, door de toepassing van nieuwe technologieën, de vertrouwensrelatie tussen adviseur en klant versterken. De missie van de bank benadrukt de rol van vertrouwde mensen naast de klant in de loop van de tijd, om hun levensprojecten op te bouwen en te verzorgen. De bank is sinds november 2006 genoteerd aan de beurs van Milaan en beheert namens klanten meer dan € 85,7 miljard aan activa van Assicurazioni Generali (gegevens per 31 december 2021). Met een wijdverspreide aanwezigheid in heel Italië heeft de bank 45 filialen en 137 kantoren met meer dan 2.150 financiële adviseurs ter beschikking, samen met een geavanceerde digitale contactservice voor haar activiteiten. Dan is er nog het digitale bankplatform, www.bancageneraliprivate.it, dat klanten onafhankelijke toegang biedt tot bankdiensten.

MainStreet Partners

We zijn de vertrouwde ESG-partner van veel beleggers om één simpele reden: we bieden één enkel platform voor hun duurzaamheidsbehoeften op portefeuilleniveau. Onze klanten behoren tot de meest geavanceerde vermogensbeheerders, investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en institutionele beleggers in de financiële sector.

MainStreet Partners heeft haar hoofdkantoor in Londen, wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority en bestaat uit twee hoofddivisies:

  1. ESG-advies – We werken al meer dan 10 jaar samen met onze partners om ESG-portefeuilles met meerdere activa en meerdere managers te creëren die beleggingsfondsen, aandelen en obligaties bevatten. We ontwikkelen oplossingen voor thematische producten of producten die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties;
  2. Portefeuilleanalyse – We bieden een holistische benadering van ESG-gegevensanalyse die de volgende omvat: transparante en gedetailleerde ESG-ratings voor een breed scala aan fondsen; en de evaluatie van de portefeuilles van klanten om hun duurzaamheidsprofiel te verbeteren en deze af te stemmen op de nieuwste ‘groene’ regelgeving.

Onze bedrijfseigen en databasemodellen zijn beschikbaar op een pragmatisch en intuïtief ESG-platform. Onze klanten kunnen duurzame portefeuilles creëren en/of hun portefeuilles analyseren dankzij:

  • ESG-ratings op emittentniveau (aandelen, krediet, staatsobligaties, groene en sociale obligaties);
  • ESG-ratings voor fondsen met toevoeging van extra-financiële resultaten en afstemming van de SDG’s;
  • uitsluitingslijsten en analyse van activiteiten en gedragingen.

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

MIP is de Graduate School of Business van de Politecnico di Milano die al meer dan 40 jaar managementtrainingsprogramma’s aanbiedt voor afgestudeerden, professionals, bedrijven en instellingen. In 2014 lanceerde de school de eerste Executive MBA in digitaal leren in Italië en vandaag de dag is digitale training een integraal onderdeel van het volledige trainingsaanbod. De school werkt met bijzondere aandacht voor kwesties die verband houden met duurzaamheid als de enige Europese Business School onder B Corp-gecertificeerde bedrijven, een belangrijke erkenning die wordt gegeven aan bedrijven die worden gekenmerkt door hun inzet voor duurzame ontwikkeling en het bouwen van een meer inclusieve samenleving. MIP werkt voortdurend samen met nationaal en internationaal gerenommeerde bedrijven en bouwt partnerschappen op die het mogelijk maken om trainingen te ontwerpen die de beste tools bieden om de uitdagingen van hedendaagse markten het hoofd te bieden. Het opleidingsaanbod bestaat uit meer dan 40 masterprogramma’s per jaar, waaronder MBA’s en Executive MBA’s, een catalogus van meer dan 200 open programma’s voor leidinggevende profielen en verschillende trainingen op maat voor het bedrijfsleven. www.som.polimi.it/

CFA Society Italy

CFA Society Italy is de referentievereniging in Italië voor professionals die de kwalificatie Chartered Financial Analyst® (CFA) hebben behaald, de belangrijkste certificering in de financiële wereld. De vereniging, opgericht in 1999 als een filiaal van het CFA Institute, is het referentiepunt in Italië voor CFA-charterhouders. CFA Society Italy bevordert beroepsethiek en de waarde van het opleidings- en certificeringstraject in het land en biedt een reeks diensten voor professionals en voor degenen die het veeleisende examenproces volgen. Net als andere aangesloten verenigingen in de wereld, zijn de activiteiten van CFA Society Italy grotendeels gebaseerd op de vrijwillige inzet van haar leden. CFA Society Italy heeft ongeveer 600 leden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +39 0117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 2077306000

Banca Generali
Davide Pastore

davide.pastore@bancagenerali.it
Tel. +39 337 1115357

MainStreet Partners
Laura Regi

regi@mspartners.org
Tel. +44 (0)20 3997 4930

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business
Alessandro D’Angelo

adangelo@l45.it
+39 329 41392262

CFA Society Italy
Elena Giffoni

elena.giffoni@giffonipr.com
+39 347 2626681

Check out our twitter: @NewsNovumpr