09:39 uur 03-03-2022

Investeerdersgroep geleid door Advent International en Permira voltooien overname van McAfee

  • De transactie wordt getaxeerd op ruim $ 14 miljard
  • De investeerdersgroep bestaat uit Advent, Permira, Crosspoint Capital, CPP Investments, GIC en ADIA

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– McAfee Corp. (NASDAQ:MCFE, ‘McAfee’), een mondiale marktleider op het gebied van onlinebescherming heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van hun overname door een investeerdersgroep geleid door Advent International Corporation (‘Advent’) en financieringen geadviseerd door Permira, Crosspoint Capital Partners L.P. (‘Crosspoint’), Canada Pension Plan Investment Board (‘CPP Investments’), GIC Private Limited (‘GIC’), een dochteronderneming in volledig eigendom van de Abu Dhabi Investment Authority (‘ADIA’) (gezamenlijk ‘the Investor Group’ genoemd).

“We zijn enorm enthousiast over deze overname en het werken met de investeerdersgroep om onze marktleidende groeipositie te versterken terwijl we doorgaan met het leveren van onlinebeschermingsdiensten van wereldklasse aan wereldwijd miljoenen consumenten”, aldus McAfee President en Chief Executive Officer, Peter Leav. “Deze overname is mogelijk gemaakt vanwege de uitstekende bijdragen van onze medewerkers en het partnerschap van TPG en Intel gedurende de afgelopen vier jaar. We kijken als particulier specifiek consumentenbedrijf uit naar ons volgende hoofdstuk met de ondersteuning en expertise van de investeerdersgroep”, aldus Leav.

Als onderdeel van de transactie zal Bruce Chizen, senior adviseur bij Permira voorzitter worden van McAfee’s raad van bestuur. Chizen zei: “De noodzaak van gepersonaliseerde, innovatieve en intuïtieve onlinebeschermingsdiensten is nog nooit zo groot geweest en McAfee verkeert in een ideale positie om aan deze vraag te voldoen en te blijven bouwen aan hun toonaangevend technologieplatform en loyaal klantenbestand. Mijn lidmaatschap van de Raad van Bestuur doet me goed en ik kijk ernaar uit bij te dragen aan het ongetwijfeld volgende stadium van succes”.

“Als consumenten in het in toenemende mate ingewikkelde en complexe cybersecurity-landschap navigeren, wenden zij zich steeds weer naar McAfee”, aldus Bryan Taylor, hoofd van het technologie-investeringsteam van Advent en Managing partner in Palo Alto. “Het merk McAfee is synoniem aan vertrouwen en bescherming. We vinden het geweldig om mee te bouwen aan de reputatie van het bedrijf op het gebied van kwaliteit, uitmuntendheid en innovatie, om het bedrijf te helpen nieuwe hoogtepunten te bereiken”.

Brian Ruder, Co-Head of Technology bij Permira, merkte op: “Vandaag betekent het begin van een nieuw opwindend hoofdstuk voor McAfee en we vinden het spannend er onderdeel van te zijn. Als lid van de Raad van Bestuur brengt Bruce tientallen jaren ervaring mee van leidinggeven aan en ontwikkelen van mondiale technologiemerken, waaronder onder andere als CEO van Adobe en als lid van de Raad van Bestuur van Oracle en Synopsys. Samen met onze investeringspartners en McAfee’s getalenteerde team zullen we het bedrijf opschalen en hun activiteiten versterken, om de veiligheid van het digitale leven van consumenten over de hele wereld te verbeteren”.

Ook Greg Clark, Managing Partner bij Crosspoint Capital en voormalig CEO van Symantec, treedt toe tot de Raad van Bestuur van McAfee. “We geloven dat de kans voor McAfee om hun toppositie bij de bescherming van burgers tegen cybercrime te vergroten geweldig is. We kijken ernaar uit om met het managementteam van McAfee en de investeerdersgroep samen te werken om naar wat we geloven een echt unieke kans is in de digitale cyberveiligheid”.

Op 8 november 2021 heeft de investeerdersgroep de overname bekendgemaakt van alle uitstaande gewone aandelen van McAfee voor $ 26,00 per aandeel in een all-cash-transactie gewaardeerd op $ 14 miljard. Als resultaat van de transactie is McAfee geen beursgenoteerde onderneming meer. McAfee heeft NASDAQ geïnformeerd over de afronding van de overname en NASDAQ verzocht om namens McAfee’s een kennisgeving van intrekking van de beursnotering in te dienen bij de Securities and Exchange Commission.

Adviseurs

Goldman Sachs & Co. LLC en Morgan Stanley & Co. LLC treden op als financieel adviseurs voor en Ropes & Gray en Moulton Moore Stella treden op als advocaat. JP Morgan Securities LLC, BofA Securities, Inc., Barclays Capital Inc., Citigroup Global Markets Inc., Evercore en DBO Partners LLC treden op als financieel adviseurs, terwijl Bryant Stibel Group fungeert als strategisch bedrijfsadviseurs voor de investeerdersgroep. Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson treden op als M&A advocaat en Kirkland & Ellis treden op als financieel-juridisch advocaat voor de investeerdersgroep.

De schuldfinanciering voor de transactie werd oorspronkelijk geboden door JPMorgan Chase Bank, N.A., Bank of America, N.A., BofA Securities, Inc., Credit Suisse AG, filiaal Kaaimaneilanden, Credit Suisse Loan Funding LLC, Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Inc., HSBC Securities (USA) Inc., HSBC Bank USA, National Association, Royal Bank of Canada, RBC Capital Markets LLC, CPPIB Credit Investments Inc., UBS AG, Stamford Branch, UBS Securities LLC en PSP Investments Credit II USA LLC en aanvullende financiële instellingen werden toegevoegd voorafgaand aan de syndicaatsvorming.

Over McAfee

McAfee Corp. (Nasdaq: MCFE) is wereldwijd marktleider in onlinebescherming voor consumenten. McAfee is gericht op het beschermen van mensen en niet alleen machines. De consumentenoplossingen van McAfee passen zich aan de behoeften van gebruikers aan in een wereld die steeds online is, door hen krachtiger te maken om veilig te leven door geïntegreerde, intuïtieve oplossingen die hun familie en gemeenschap beschermen met de juiste veiligheid op het juiste moment. Ga voor meer informatie naar www.mcafee.com

Over Advent International

Opgericht in 1984 is Advent International een van de grootste en meest ervaren mondiale investeerders van particulier vermogen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in 390 bedrijven in 42 landen en had per 30 september 2021 $ 86 miljard in activa in beheer. Advent heeft met 15 kantoren in 12 landen een wereldwijd geïntegreerd team gevestigd van meer dan 250 investeringsprofessionals in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Het bedrijf richt zich op investeringen in vijf kernsectoren, waaronder bedrijfs- en financiële diensten; gezondheidszorg; industrie; retail, consument en vrijetijdsbesteding en technologie. Gedurende meer dan 35 jaar heeft Advent zich in dienst gesteld van internationaal investeren en het bedrijf blijft zich inzetten voor de samenwerking met managementteams om duurzame opbrengsten en winstgroei voor hun portefeuillebedrijven te leveren. Ga voor meer informatie naar de tech-website van Advent, www.adventtech.com, internationale website, www.adventinternational.com of LinkedIn-pagina, www.linkedin.com/company/advent-international

Over Permira

Permira is een mondiaal investeringsbedrijf dat succesvolle bedrijven met groeiambities steunt. Het bedrijf is opgericht in 1985 en adviseert fondsen met activa onder beheer van circa US$ 65 miljard (€ 58 miljard) en doet meerderheids- en minderheidsinvesteringen voor de lange termijn. De fondsen van Permira hebben ca. 300 investeringen in particulier vermogen gedaan in vier sleutelsectoren: Technologie, consumenten, diensten en gezondheidszorg. De fondsen van Permira hebben een uitgebreide staat van dienst in tech-investering, door het investeren van US$ 17,1 miljard in 60 bedrijven voor cloud-adoptie van ondernemingen, SaaS, fintech en online-markten. Permira heeft 360 mensen in dienst in 16 kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Over Crosspoint Capital Partners

Crosspoint Capital Partners is een investeringsbedrijf voor particulier vermogen gericht op de cybersecurity-, privacy- en infrastructuursoftwaremarkt. Crosspoint heeft een groep van zeer succesvolle ondernemers, investeerders en vakdeskundigen om samen te werken met fundamentele technologiebedrijven en gedifferentieerde opbrengsten te stimuleren. Crosspoint heeft kantoren in Menlo Park, CA en Boston, MA. Ga voor meer informatie naar: www.crosspointcapital.com.

Over CPP Investments

Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments™) is een professionele investeringsbeheerorganisatie die wereldwijd investeert in het belang van de meer dan 20 miljoen bijdragers en begunstigden van het Canada Pension Plan. Om gediversifieerde portefeuilles van activa op te bouwen, worden investeringen gedaan in publiek vermogen, particulier vermogen, vastgoed, infrastructuur en vast inkomen. Het hoofdkantoor van CPP Investments is in Toronto, met kantoren in Hong Kong, Londen, Luxemburg, Mumbai, New York City, San Francisco, São Paulo en Sydney. CPP Investments wordt onafhankelijk van het Canada Pension Plan bestuurd en beheerd en op gepaste afstand van overheden. Op 31 december 2021 bezat het fonds in totaal C$ 550,4 miljard. Ga voor meer informatie naar www.cppinvestments.com of volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Over GIC

GIC is een marktleidend mondiaal investeringsbedrijf opgericht in 1981 om de financiële structuur van Singapore zeker te stellen. Als de beheerder van de buitenlandse reserves van Singapore passen we een gedisciplineerde aanpak op investeren voor de lange termijn toe en we hebben wereldwijd een unieke positie in een breed scala van activacategorieën en actieve strategieën. Deze omvatten aandelen, vast inkomen, vastgoed, particulier vermogen, risicokapitaal en infrastructuur. Onze langetermijnbenadering, multi-activamogelijkheden en wereldwijde connectiviteit stellen ons in staat om investeerder van keus te zijn. Het is onze bedoeling om belangrijke waarde toe te voegen aan onze investeringen. Met onze hoofdvestiging in Singapore hebben we een wereldwijd team van ruim 1800 talentvolle medewerkers in 10 belangrijke financiële steden en hebben we investeringen in meer dan 40 landen.

Ga voor meer informatie naar https://www.gic.com.sg/

Over ADIA

De Abu Dhabi Investment Authority (‘ADIA’) werd in 1976 opgericht en is een wereldwijd gediversifieerde investeringsinstelling die op slimme wijze fondsen investeert namens de regering van Abu Dhabi door middel van een strategie die is gericht op waardeontwikkeling op de lange termijn.

Ga voor meer informatie naar: https://www.adia.ae

Waarschuwingsbericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Dit bericht bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen omvatten verklaringen met betrekking tot de strategie, de doelstellingen en de toekomstige aandachtsgebieden van McAfee. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de overtuigingen en aannames van het management van McAfee en op informatie die momenteel voor het management beschikbaar is. Toekomstgerichte verklaringen omvatten alle verklaringen die geen historische feiten zijn en kunnen worden geïdentificeerd door termen zoals ‘verwacht’, ‘gelooft’, ‘plant’ of soortgelijke uitdrukkingen en de negatieve vormen van deze termen. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken bevatten bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties of successen aanzienlijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten, prestaties of successen die uitdrukkelijk of stilzwijgend deel uitmaken van de toekomstgerichte verklaringen, waaronder: (a) Risico’s gerelateerd aan de verstoring van de aandacht van het management van de lopende bedrijfsactiviteiten van McAfee als gevolg van de fusie (de ‘Fusie’); (b) verstoring als gevolg van de fusie waardoor het moeilijk is om de bedrijfsvoering en operationele relaties voort te zetten, waaronder het behouden en in dienst nemen van belangrijk personeel en het in stand houden van relaties met klanten, leveranciers van McAfee en met anderen waarmee het zakendoet; (c) aanzienlijke transactiekosten; (d) het risico van rechtszaken en/of acties van regelgevende instanties met betrekking tot de Fusie; (e) de mogelijkheid dat algemene economische condities en condities en onzekerheid veroorzaakt door de uitbraak van vijandelijkheden of de covid-19-pandemie ertoe zouden kunnen leiden dat de uitgaven op het gebied van informatietechnologie worden verlaagd of aankoopbeslissingen worden vertraagd; (f) een toename van verzekeringsclaims; (g) een stijging van het aantal opzeggingen door klanten; (h) het niet in staat zijn om de verkopen aan bestaande klanten te verhogen en nieuwe klanten aan te trekken; (i) het falen van McAfee om recente of toekomstige overgenomen bedrijven met succes te integreren of verwachte synergieën te bereiken; (j) de timing en het succes van nieuwe productintroducties door McAfee of hun concurrenten; (k) veranderingen in McAfee’s prijsbeleid of dat van hun concurrenten; (l) ontwikkelingen met betrekking tot wettelijke en regelgevingsprocedures; (m) het onvermogen om winstgroei te bereiken of marge-uitbreiding mogelijk te maken; (n) veranderingen in schattingen van McAfee met betrekking tot hun langetermijn vennootschapsbelastingtarief; en (o) zodanige andere risico’s en onzekerheden die uitgebreider worden beschreven in documenten ingediend bij en verstrekt aan de SEC door McAfee, waaronder onder de kop ‘Risicofactoren’ in het jaarverslag van McAfee op Formulier 10-K dat eerder werd ingediend bij de SEC op 23 februari 2022; Alle informatie die in deze mededeling wordt verstrekt geldt vanaf de datum van heden en McAfee is niet verplicht om deze informatie bij te werken, behalve zoals wettelijk vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

McAfee:
media@mcafee.com
OF

Andrew McGuinness

AMcGuinness2@webershandwick.com

Advent:
Anna Epstein of Sophia Templin

Finsbury Glover Hering

Adventinternational-US@finsbury.com
1-646-805-2000

Permira:
Nina Suter

Nina.Suter@permira.com
+44 207 9594037

James Williams

james.williams@permira.com
+44 774 7006407

OF

Brooke Gordon/Megan Bouchier/Devin Broda

Sard Verbinnen & Co

permira-svc@sardverb.com

CPP Investments:
Asher Levine

Managing Director, Communications

alevine@cppib.com
1-929-208-7939

Crosspoint Capital Partners:
Jonathan Marino

Vice President

jmarino@prosek.com
1-718-536-4990

GIC:
Katy Conrad

Vice President

katyconrad@gic.com.sg
+1 727-510-9831

ADIA:
Garry Nickson

E-mail: garry.nickson@adia.ae
+971 2 415 6085

TPG:

media@tpg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr