13:00 uur 03-03-2022

Bynder neemt Content Operations Platform GatherContent over

Bynder, marktleider op het gebied van digital asset management voegt mogelijkheden voor samenwerking in workflows en redactionele processen toe om teams in staat te stellen de volledige levenscyclus van contentcreatie en -distributie te beheren.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Bynder, de wereldwijde leider in digital asset management (DAM), heeft GatherContent, een Content Operations platform, overgenomen om zijn voetafdruk in het digitale ecosysteem uit te breiden en een uitgebreid platform te bieden voor het leveren van content die krachtige digitale ervaringen creëert. Met de overname van GatherContent voegt Bynder collaboratieve workflow- en redactionele processen voor contentcreatie toe aan zijn unieke, gecentraliseerde platform om teams in verschillende sectoren in staat te stellen gemakkelijk de volledige levenscyclus van contentcreatie te beheren – van visuele productie en tekstcreatie tot goedgekeurde gestructureerde content die klaar is voor distributie naar alle kanalen binnen een omnichannel strategie.

Hoewel de vraag naar content de afgelopen jaren enorm is toegenomen, blijkt uit recent onderzoek dat bijna 60% van de marketeers een ongedocumenteerde strategie of zelfs helemaal geen contentmarketingstrategie had. Deze overname zal klanten helpen te voldoen aan de behoefte om grote hoeveelheden tekst en creatieve content te creëren en te organiseren ter ondersteuning van omnichannel buying journeys van consumenten. Het creëren daarvan vereist een holistische visie op content met een combinatie van tekst en afbeeldingen en zorgt er bovendien voor dat de content gestructureerd is tot een samenhangend verhaal. Hoewel DAM een centrale bron van waarheid is voor het opslaan, categoriseren en aanbieden van digitale creatieve assets, heeft het redactionele proces voor contentcreatie historisch gezien buiten dat ecosysteem plaatsgevonden.

“Werken in een veilige gebruikersomgeving is van het grootste belang”, zegt Joy Price, Head of Digital Marketing bij Howard Kennedy & GatherContent Customer Advisory Board member. “Voor een marketingteam dat zich richt op podcast- en videoproductie, is de snelheid waarmee we grote bestanden kunnen delen echter essentieel. Een oplossing die zowel content als het delen van grote digitale bestanden kan combineren, is zeer aantrekkelijk.”

GatherContent helpt stakeholders in het hele proces met het zo snel mogelijk creëren, beoordelen en goedkeuren van content. Het samenvoegen van GatherContent en Bynder DAM verwijdert de silo’s tussen Content Operations en DAM en biedt marketeers:

  • Een gecentraliseerd platform voor content teams om samen te werken aan het creëren van gestructureerde content waarin tekst en digitale assets worden gecombineerd;
  • De mogelijkheid om templates en herbruikbare componenten te gebruiken om de productie van content zoals tekst op te schalen;
  • Aangepaste workflows, waardoor teams vertrouwen kunnen blijven houden in de kwaliteit van de content terwijl ze opschalen, en de mogelijkheid om content te leveren aan alle kanalen die worden gebruikt voor de klantervaring 

GatherContent is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bedient momenteel 1.100 klanten, waaronder Intel, NHS, Volkswagen, Vangaurd, VMLY&R . Als onderdeel van Bynder’s toewijding om te investeren in andere Europese technologiebedrijven om een wereldwijd klantenbestand te bedienen, zal GatherContent een zelfstandig product worden binnen Bynder’s product portfolio als GatherContent by Bynder.

“Toen Bynder keek naar manieren om ons platform uit te breiden en onze klanten gedurende het hele creatie- en distributieproces bij te staan, steeg GatherContent naar de top van de lijst”, zegt Bob Hickey, CEO van Bynder. “De krachtige combinatie van DAM en Content Operations zal een meetbare impact hebben, waardoor merken snel en nauwkeurig kunnen presteren in een complexe digitale economie. Alice Deer is een uitzonderlijke leider en rolmodel voor vrouwen in de technologie die een bedrijf van wereldklasse heeft opgericht en opgebouwd. Alice zal in haar nieuwe rol onze strategie leiden voor het schalen van content activiteiten voor onze gecombineerde 3200+ klanten”.

“Ik ben zo trots op wat dit volgende hoofdstuk zal brengen voor GatherContent”, zegt Alice Deer, CEO van GatherContent. “In de afgelopen 10 jaar hebben we ons bij GatherContent gericht op het creëren van een platform dat mensen, processen en technologie samenbrengt om hun contentactiviteiten te verbeteren. Nu verheffen we die visie en stellen we teams in staat om samen te werken aan het creëren van gestructureerde content, waardoor essentiële KPI’s mogelijk worden, zoals de time-to-market van content, content SLA’s en content realisatie – voor al hun kanalen en inhoudstypen. Ik kijk ernaar uit om deze visie binnen Bynder voort te zetten, samen met Angus Edwardson, de mede-oprichter van GatherContent, die zal toetreden als technisch directeur.”

Voor meer informatie over Bynder en GatherContent, klik hier.

Over Bynder

Bynder is wereldwijd marktleider op het gebied van digital asset management (DAM) en voorziet merken van de meest krachtige creatieve content engine om gepersonaliseerde digitale ervaringen te leveren. Bynder is een schaalbare SaaS-oplossing die bekend staat om een intuïtieve gebruikerservaring en helpt meer dan 1.4 miljoen gebruikers in meer dan 2.200 organisaties, waaronder Spotify, Puma en Icelandair, om de juiste on-brand assets te leveren in de hele onderneming. Bynder is in 2013 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 450 medewerkers in zeven kantoren over de hele wereld, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf wordt ondersteund door Insight Partners. Ga voor meer informatie naar www.bynder.com.

Over GatherContent

GatherContent is een Content Operations platform dat mensen, processen en technologie samenbrengt. GatherContent heeft duizenden bedrijven geholpen tijd en geld te besparen, de kwaliteit van content te verbeteren en wettelijke risico’s te verminderen. Het platform vervangt de gebroken status quo van documenten, spreadsheets, gedeelde schijven en e-mails. Deze tools waren niet ontworpen om grote hoeveelheden content te produceren en de workflow te beheren wanneer er veel belanghebbenden bij betrokken zijn. GatherContent is erkend als een Content Distribution Leader, Creation High Performer in G2’s Summer 2021 rapport, en is gratis uit te proberen, snel op te zetten en zeer eenvoudig in gebruik. Meer informatie vind je op https://gathercontent.com

Contacts

Media:
Maija McManus, Bynder@rlyl.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr