00:50 uur 02-03-2022

U.S. Bank gaat ESG data-oplossingen leveren aan klanten van Global Fund Services

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– U.S. Bank heeft vandaag aangekondigd dat het Sustainalytics, een Morningstar Company en een vooraanstaand wereldwijd leverancier van ESG-onderzoek en beoordeling zal inzetten om milieu, sociale en governance (ESG) dataoplossingen te leveren aan klanten van U.S. Bank Global Fund Services (GFS), waarbij onafhankelijke ESG- analyse en -rapportagediensten zijn vereist.

Met deze relatie zullen klanten toegang hebben tot een breed scala van op de marktstandaard gebaseerde duurzame investeringsdatapunten die van toepassing zijn op hun portefeuille. U.S. Bank heeft onderzoek en beoordelingen van Sustainalytics geïntegreerd ter ondersteuning van portefeuilleanalyse die oplossingen voor de naleving van regelgeving mogelijk maakt en financiële rapportagemogelijkheden voor het aanpakken van tevoorschijn komende eisen op het gebied van regelgeving en rapportage. De duurzame investeringsgegevensintegratie zal ook een oplossing inhouden voor het toezicht op depositarissen: U.S. Bank zal gebruik maken van het ESG-onderzoek van Sustainalytics om te verzekeren dat in aanmerking komende depositarisklanten in de EU voldoen aan de vereisten van de Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector (SFDR).

“Nieuwe regelgevingsvereisten introduceren vaak een niveau van onzekerheid betreffende het behandelen van de vereisten”, aldus Breda Sullivan, Head of Depositary Services Europe van U.S. Bank. “U.S. Bank brengt een enorme hoeveelheid middelen en branche-ervaring in die niet elke fondsenserviceprovider kan claimen. We zien er erg naar uit om samen te werken met Sustainalytics om dit nieuwe niveau van speciaal toezicht beschikbaar te maken voor klanten met strategieën op het gebied van duurzame investering”.

Sustainalytics beschikt over een team van meer dan 500 inhouse onderzoeksanalisten die zich inzetten voor het produceren van hun ESG-onderzoek en -beoordelingen. Bovendien baseert het bedrijf zich op publieke bekendmakingen en kunstmatige intelligentie voor het zoeken in en rapporteren over meta-datasets. De resulterende databibliotheek, toegankelijk voor klanten van U.S. Bank, geeft dekking over ongeveer 15.000 bedrijven en is zodanig gestructureerd dat GFS deze data kan uitbreiden tot obligaties en derivaten die door de desbetreffende bedrijven worden uitgegeven.

Global Fund Services gaat samen met U.S. Bancorp Asset Management, dat al gebruikmaakt van Sustainalytics voor het implementeren van ESG-investeringsstrategieën.

U.S. Bank Global Fund Services vormt, naast U.S. Bank Global Corporate Trust and Custody en U.S. Bancorp Asset Management, de divisie investeringsdiensten die voor 9,5 triljoen aan vermogen in bewaring en beheer heeft per 31 december 2021. U.S. Bank levert investeringsdienstenoplossingen vanuit drie locaties in Europa, in Ierland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Bezoek voor meer informatie usbank.com/investmentservices.

Over U.S. Bank

U.S. Bancorp, met bijna 70.000 medewerkers en 573 miljard aan vermogen per 31 december 2021, is het moederbedrijf van U.S. Bank National Association. Het in Minneapolis gevestigde bedrijf bedient miljoenen klanten lokaal, nationaal en wereldwijd via een gediversifieerde mix van bedrijven: Consumenten- en bedrijfsbankieren; betalingsdiensten; bedrijfs- en commercieel bankieren; en vermogensbeheer- en investeringsdiensten. Het bedrijf is erkend voor zijn benadering van digitale innovatie, sociale verantwoordelijkheid en klantenservice. Het wordt bijvoorbeeld genoemd als een van de meest ethische bedrijven van 2021 en Fortune’s meest bewonderde bovenregionale bank. Meer informatie vindt u op usbank.com/about.

U.S. Bank Global Fund Services is een 100% dochterbedrijf van U.S. Bank, N. A. Bewarings- en leendiensten worden aangeboden door U.S. Bank, N.A.

U.S. Bank Global Fund Services (Ireland) Limited is geregistreerd in Ierland, bedrijfsnummer 413707. Hoofdkantoor op het adres 24 – 26 City Quay, Dublin 2, Ierland. Directeuren: Linda Gorman, Brett Meili (USA), Joe Neuberger (USA), Padraic O’Connor, Rose Clear, Christine Waldron (USA). U.S. Bank Global Fund Services (Ireland) Limited wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland.

U.S. Bank Global Fund Services (Guernsey) Limited heeft een licentie onder de Protection of Investors Law (Bailiwick of Guernsey), 1987, zoals gewijzigd door de Guernsey Financial Services Commission voor het voeren van een gecontroleerd investeringsbedrijf in de Bailiwick of Guernsey. Directeuren: Richard Bray, Wayne Bulpitt, Brett Meili, David Sload.

U.S. Bank Global Fund Services (Luxembourg) Sarl is geregistreerd in Luxemburg met RCS-nummer B238278 en hoofdkantoor: 3e verdieping, K2 Ballade, 4, rue Albert Borschette, L-1246 Luxemburg. Directeuren: Michael Renner, Hugh Sheridan, David Sload, Christine Waldron. U.S. Bank Global Fund Services (Luxembourg) Sarl is geautoriseerd en gereguleerd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier.

Elavon Financial Services DAC, handelend als U.S. Bank Depositary Services, wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland en is geregistreerd in Ierland in het Companies Registration Office Reg. Nummer 418442. Het hoofdkantoor is gevestigd op het adres Block F1, Cherrywood Business Park, Cherrywood, Dublin 18, Ierland D18 W2X7.

U.S. Bancorp Asset Management, Inc. is een geregistreerd investeringsadviseur, een direct dochterbedrijf van U.S. Bank National Association en een indirect dochterbedrijf van U.S. Bancorp. U.S. Bank is niet verantwoordelijk voor en geeft geen garantie voor de producten, diensten of prestaties van U.S. Bancorp Asset Management, Inc.

Investeringsproducten en -diensten zijn:

GEEN DEPOSITO • NIET FDIC-VERZEKERD • NIET ONGEVOELIG VOOR WAARDEVERLIES • NIET DOOR DE BANK GEGARANDEERD • NIET VERZEKERD DOOR EEN AGENTSCHAP VAN DE FEDERALE OVERHEID

U.S. Bank garandeert geen producten, diensten of prestaties van hun zusterbedrijven en derden-leveranciers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kimberly Mikrot, U.S. Bank Public Affairs & Communications

kimberly.mikrot@usbank.com | 612.206.2553

Check out our twitter: @NewsNovumpr