18:21 uur 01-03-2022

SKEMA Business School lanceert SKEMA Publika, een onafhankelijke denktank

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– SKEMA Business School heeft SKEMA Publika opgericht, een onafhankelijke denktank, om bij te dragen aan het publieke debat en inzichten te verschaffen aan nationale en internationale beleidsmakers.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220228005948/nl/

Alice GUILHON, SKEMA's Dean & Executive President and Claude REVEL, Director of Development of SKEMA Publika (Photo: Business Wire)

Alice GUILHON, SKEMA’s Dean & Executive President and Claude REVEL, Director of Development of SKEMA Publika (Photo: Business Wire)

De denktank SKEMA Publika heeft zich tot doel gesteld de voortekenen van ingrijpende veranderingen in de samenleving te identificeren, deze te analyseren en aanbevelingen te formuleren voor de ‘nasleep’ op belangrijke openbare beleidsterreinen.

Het biedt openbare besluitvormers een toekomstgerichte visie om hen in staat te stellen te anticiperen op toekomstige uitdagingen en hun acties aan te sturen ten gunste van de ontwikkeling van een samenleving waarin humanisme, verantwoordelijkheid en ethiek centraal staan. Dit project werd gedefinieerd in het strategische SKY25-plan en weerspiegelt de ambitie van SKEMA om de complexiteit van de wereld uit te dagen.

Productie van een internationaal denkproces

Voorgezeten door Alice Guilhon, decaan en uitvoerend voorzitter van SKEMA, wordt de denktank geleid door Claude Revel, een voormalige hoge ambtenaar (zij was met name de interministeriële afgevaardigde voor economische inlichtingen en senior adviseur van de Rekenkamer), essayist, onafhankelijk bestuurder, professor verbonden aan SKEMA van 2008 tot 2013 en docent aan het Instituut voor Politieke Studies in Parijs van 2014 tot 2017. Claude Revel is politicus en expert in strategische intelligentie, geopolitiek en internationale betrekkingen, en publiceert regelmatig over deze onderwerpen en spreekt op nationale en internationale conferenties.

Vijf thematische collecties

Met de expertise van zijn onderzoekers en de inzichten die het verzamelt over de nieuwe generaties via zijn studentengemeenschap, produceert SKEMA Publika notities, tribunes en rapporten vol voorstellen om het overheidsbeleid in Frankrijk en over de hele wereld te verbeteren.

De denktank heeft zojuist het EYES-rapport (Emergy Youth Early Signs) gepubliceerd, waarin de uitingen van duizenden jongeren van verschillende nationaliteiten worden geanalyseerd en aanbevelingen worden gedaan over thema’s die door de jongeren zelf worden geprioriteerd: media en pers, sociale netwerken, nieuwe technologieën, veiligheid en de wereld van werk. Over dit laatste thema wordt een specifieke notitie gemaakt.

Het maakt deel uit van de EMERGY-collectie (vroege waarschuwingssignalen), een van de vijf thematische collecties van SKEMA Publika die ook de volgende omvatten: FER (financiën, ethiek, regelgeving), INCERTITUDES (zelden onderzochte gebieden van risicoanalyse), INTERFACES & INFLUENCES (confrontaties en interacties) en FOCUS COUNTRY. Alle publicaties van de denktank zijn te vinden op de website: https://publika.skema.edu/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Christine Cassabois

Christine.cassabois@skema.edu
Tel: +33 (0) 627 493 659

Check out our twitter: @NewsNovumpr